• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKEDRACI - & - PoWeRKiTinG -
    PoWeRKiTinG
    všeobecné označení pro sportovní činnosti využívající síly větru prostřednictvím kitu (draka) k jízdě po vodě i souši - ale to už asi víte ;)

spřízněné: STUNT KITE - akrobaticke letani s drakem
    rozbalit záhlaví
    T_MAX
    T_MAX --- ---
    SYPFX: Já furt doufám, že něco nasype, ale začíná to bejt neúnosný, já se ještě nesvezl ..
    SYPFX
    SYPFX --- ---
    jestli u nas nenapadne tak by to stalo za hrich vyrazit. Zas tak daleko to neni a prespat se da v podhuri nekde penzionku za 15E a tech spotu je tam hromada na kazdej smer vetru.

T_MAX
    T_MAX --- ---
    SYPFX: Pecka, to vypadá dobře !!! Se mi líbí, jak maj kluci z Unhooked pěkně naladěný barvy kajtů ...
    SYPFX
    SYPFX --- ---
    T_MAX: jsem koukal na kitetracker jak na bernine davali pekny vyjezdy nahoru na hreben..

Ale rozhodne bych se poohlidl po jinych spotech nez Bernina - ktera je sice super ale je to placka jezero a pak masakr stoupak lavinak ledovcovy pukliny. Da se tam podniknout vyjezd 1000m prevyseni ale to je moc HC.

Libi se me spoty Hochwang a Brambuersh ktery slapou na jizni foehn
    ted aktualni video tam davali kluci z unhooked.

Snowkite X-Mass Powder
    http://vimeo.com/83177145

T_MAX
    T_MAX --- ---
    PEKK: Ještě dva měsíce puso a budem se po sobě válet v sauně, neboj :)
    PEKK
    PEKK --- ---
    ..rsko...norsko...Norsko..NORsko...NORSKO!
    T_MAX
    T_MAX --- ---
    SOTEKCZ: Na Bernině je metr prašanu :)
    SOTEKCZ
    SOTEKCZ --- ---
    T_MAX: To je lepsi vyrazit na Prebuz nez na Lucni podle me. Uplne v klidu se tam da pekne povozit a uspokojit aspon nutnou davku jezdeni :D Na tom vyssim spotu toho bude podle me jeste vic. Jinak u mesta byla louka uplne bila, ale zase to tam neni nejak extra velky.
    T_MAX
    T_MAX --- ---
    SHEFIK:
    SISCO: jo, lucni je fakt brutalnouzovka, ale jinde se snad normalne pojezdit neda :( Ja asi vyrazim do Ch, uz to nemuzu vydrzet...
    SISCO
    SISCO --- ---
    SHEFIK: :) take sem vcera byl na Lucni :). Byl tam Bimrs (kiteseazon) a Filip (Filemon). Predevcirem prej podminky supr, vcera uz mlha.
    Ty pravidla ohledne povoleneho snowkitingu jsou na strankach lucnibouda.cz
    jinak 100m je strasne malo ale jako total nouzovka supr.
    Nevyhoda je ze 3h z prahy a 3h slapani do kopce s tim ze jak ani neni snih tak nejde prkno/kite tahnout za sebou ale musi se vse tahnout na zadech.

Vyrazil bych radsi do swajcu je to take 6h na plac a 1000% lepsi povozeni
    SHEFIK
    SHEFIK --- ---
    Vcera sem potkal typka na lucni boude, podminky posledni dny nic moc (bezvetri, mlha), ale prekvapio me s tim, ze prej uz je tam kitovani povoleny (min 50m od chaty)... Kdyby se nekdo chystal, tak snehu je nahore cca metr a hned tak neroztaje. Ubytko na miste prej nejlevnejsi za 650 :/
    ADIK
    ADIK --- ---
    SOTEKCZ: pěknej plac, btw. ten kite tracker je jen pro iphone nebo i pro android?
    SOTEKCZ
    SOTEKCZ --- ---
    SYPFX: Foukalo dost malo, takze se neda zatim moc porovnavat rychlost s S3 15 deluxe. Low end je urcite na snehu o 1-2m/s niz. Material je hrozne lehouckej a neprodysnej, S3 pri napousteni celkem dlouho tahnul a klepal usima nez se napustil, S4 se naplnil okamzite. Na zemi moc nepobude, odfoukne ho kdejakej kozi prd, takze nejaky zatizeni na start nezbytny. 6m access sotva drzel ve vzduchu a S4 letela a tahla, nutno podotknout, ze snih byl dost umrzlej, ale myslim, ze jestli tenhle matros zacne frcet ve vetsim meritku, cekaji nas jeste hodne velky "low wind nesmysly". Drak je urcite stabilnejsi a drzi vic pohromade. Clovek si muze dovolit vetsi blbosti aniz by drak zkolaboval. Ve slabym vetru, diky nizsi vaze rozhodne jednodussi otaceni, kdyz padne na nabezku, ale zatahnout za jednu lajnu jako u 8/10m S4 nestaci. Preci jen ty metry jsou trosku jiny, jak u ty maly serie.

Vrchlik S4 bych rekl je o cca 1/4 lehci, jak S3, sbalit se da do balicku 500x200x200, takze tak 2/3 velikosti S3. Toho 6m accesse bych velikostne sbalenyho bez problemu zamenil, protoze je to podobny az na delku baru. Na minimalisticky baleni ideal ve dvou lidech, material dost klouze a vzduch vubec nechce ven, sam to clovek sbali na cunaka, ale dost se to rozjizdi.

Novej bar super, ale ten uz se daval k S3 CE, ja mel ale u svyho klasickej infinity 1.0. Jakej vliv maji ty tenky lajny netusim, takovej reflex asi nemam. Tvarove a velikostne drak na prvni pohled totoznej s S3, ale depower mi prijde vetsi. Rychlost chce vyzkouset ve vetru, v bezvetri bude pomalejsi kazdej, ale diky jinymu aspect ratiu by mela 15ka mit rychlost 12ky S3, 18ka rychlost 15ky S3. Casovani skoku podobny, ale prijde mi, ze dyl drzi ve vzduchu, aby se drak vratil vcas do jizdy je treba pustit bar = FS klasika. Vic nejsem asi schopnej rict zatim. Novej bagl mi prijde po funkcni strance super, ale to jsou takovy blbosti, clovek by to na spot donesl i v igelitce z alberta... :D
    SOTEKCZ
    SOTEKCZ --- ---
    SYPFX: Dej vedet! Rad se urcite pridam.. 732 698 639
    SYPFX
    SYPFX --- ---
    Super nasadil jsi mě brouka do hlavy jestli zítra nevyrazim
    SOTEKCZ
    SOTEKCZ --- ---
    SYPFX: Inspiroval jsem se podle toho videa od Martina a vyplatilo se to. Je to fakt peknej placek, jen se obavam, ze kdyz pripadne nejaka poctiva nadilka, kterou by stalo za to rozjezdit, tak to bude na poradnej terenak s retezama. Ted se dalo jezdit normalnim autem po cestickach co vedou po celym spotu, ale vsichni vime, jak to s tim snehem v CR vypada..
    GPS Tracking for iPhone and Android – Tracks & Ranking
    http://www.kitetracker.com/gps/tracking?r=sOtekCZ_2

Na miste, kde jsme jezdili je prijemnej, mirnej kopecek, kterej je pokrytej celkem velkym "ledovcem". Pres noc napadlo cca 2cm snehu, takze trava byla poprasena a pocitove se chovala jak 10cm prasanu (na prkne nezustala jedina rejha, nebal bych se ani s lepsim prknem kdyz mrzne). Smery pujde jezdit vsechny, ale JJZ a J vypadaji nejidealneji (vitr jde pres celou louku, takze to bylo stabilni, ale to tyhle kozi prdy byvaji)

1

1

1

Galerie:
    http://unmapped.net/~sotek/img/gallery/nyx_foto/S4/Prebuz/

Nechce nekdo zitra jet?? Kdyby jo dejte vedet, rad se pridam a navedu.. ;) Je to 2hod. jizdy.. Navrat kolem 18hod..??

SYPFX
    SYPFX --- ---
    SOTEKCZ: pošli foto a informace jsem zvědavý..
    Ivo a mara jsou teď v norsku a jezdí každý den na novejch fs a taky si pochvalují ale lotuse máš co já vím zatím jen ty..
    SYPFX
    SYPFX --- ---
    Teď skončil jižní foehn který nakydal nemravny hory prašanu a na jižní alpy a podle předpovědi by měl teď přijít zase severní který by mohl něco privat i se do našich krajů. Zasloužili bychom pořádnej kydanec
    Lots of snow in 2014?
    http://wepowder.com/weblog/4876/Lots-of-snow-in-2014%3F

SOTEKCZ
    SOTEKCZ --- ---
    SYPFX: Jo byla to nejvetsi parada, mel jsem sebou kamose, kterej poprvy zkousel litani, takze z tech 4hod jsem jezdil jen cast dne, ale bylo to super :) Dao by se najezdit mnohem vic. Nahodim nejaky info a fotky + prvny dojmy z Lotuse, ale musim nejdriv doma trosku porovnat veci..
    SYPFX
    SYPFX --- ---
    SOTEKCZ: cau koukam na kitetracker ze jsi nasel super louku kde se dalo dneska kitovat.
    Tenhle placek jsem ani neznal a je to > 900mnm
    jaky to bylo dneska?
    SOTEKCZ
    SOTEKCZ --- ---
    Jel by nekdo zitra?
    Přebuz - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=0XZIk1eifng&feature=youtu.be

SYPFX: Fuj snih... :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam