• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKEDRACI - & - PoWeRKiTinG -
    PoWeRKiTinG
    všeobecné označení pro sportovní činnosti využívající síly větru prostřednictvím kitu (draka) k jízdě po vodě i souši - ale to už asi víte ;)

spřízněné: STUNT KITE - akrobaticke letani s drakem
    rozbalit záhlaví
    SOTEKCZ
    SOTEKCZ --- ---
    SISCO: Kdyz vidim ten prasan, tak je mi z toho uplne mdlo.. Tam by se nejvic blblo a padalo do mekkyho. Na tom zmrzlym "nic", co jsem letos jezdil, se vzdycky bojim to tam poslat a progress = 0.. Kiteflying jsem nikdy nedelal a asi na to ani nemam koule, ale klasicky poskakani s padanim do mekkyho bych si dal, poradne se nazrat prachu.. :D
    Jinak tomu, ze lotus stoupa do 50m se ani nedivim, na rovince z beznyho "pritahnuti" v mirnym vetru vytahne ta 15ka do 5-6m jak nic, ale chtelo by to nalitat nejaky hodiny, aby se clovek s tim drakem szil. S jezdenim jednou tydne, to se pak novej drak osahava hrozne dlouho, pomalu se zacinam tesit na vodu. Kazdopadne asi nezbyva nez vyrazit taky nekam za hranice, protoze tady to fakt na pojezdeni nevypada.....
    SISCO
    SISCO --- ---
    SOTEKCZ: Dik, hele jak strasne malo jezdim(e) tak jsme uplne zapomnel skakat.. Normalne sem se bal to tam poslat a pritom by slo letel z toho mirneho kopecka dolu.
    Ty s tim lotus 12m bys na onom mirnem kopecku dolu letel 500m daleko... Zajimave ze treba nekdo s foukackou tam vyjel na brutal prudkej kopec pak to odpalil a drzel se sotva 2m vysoko... Pritom z daleko mirnejsiho kopce to odpaloval minule lukas na Lotus 12 a okamzite byl 50m vysoko.
    SOTEKCZ
    SOTEKCZ --- ---
    SISCO: Je to hnus velebnosti.... :D :D
    SISCO
    SISCO --- ---
    Střihl jsem Video z vikendu:.. už jsem nějakej starej, dřív sem to stříhal 1h teď mi to trvá 3h+
    (rozklepané záběry z ruky daj nejvíc práci.. ten warp stabilizer strasne zdrzuje a mě se v tom prašanu nechtělo shejbat k zemi )
    Bernina 2014/02/22 - Mega powder sešn
    http://www.youtube.com/watch?v=PYybisT_OFw&feature=share
    P0L0US
    P0L0US --- ---
    LOJZAK: antenu a picoviny na vloupavani se do wifi vzdalenych i blizkych sem nechal doma. Je to jen zbytecnej vopruz dyz mobilni internet stoji par korun. Neco je, kdyz chces jen smirovat na facebooku ci nyxu, a neco jinyho kdyz potrebujes bejt online furt kvuli praci.
    LOJZAK
    LOJZAK --- ---
    P0L0US: minule sem tam heknul tu wifi co ma dakhla attitude.Maj signal i u toho kopce u plastaku...maj to spatne zabezpeceny :)
    PEKK
    PEKK --- ---
    SISCO: Jo to byla vtipná hláška....

"Pro nás co zůstáváme v ČR..." a následuje "Teď v sobotu na Bernině jsme..."

Vy si stěžujte:)
    P0L0US
    P0L0US --- ---
    SISCO: nevim jak v tech kempech ale surfy sem tu pujcovat nevidel. Takze material radeji svuj nebo predem dohodnuty. Jsem tu svym Ducatem 96'. Byl schnilej, tak sem ho tu nechal za 150Eur vyvarit a caknout. Zadna slava, ale za tu cenu by se na to v CR nikdo ani nepodival :-)

Ano, pracuju po netu par dni v tydnu. Sef mi snizil pocet pracovnich dnu a tak sem ho zrejme presvedcil tvrzenim, ze pokud se budu muset vratit do CR najdu si jinou praci na Fulltime :-) (a slibil jsem, ze privezu flasky vina ze spana a FR). Vlastne jsem mu mozna nerekl ze se presouvam zpet do maroka, ale to neni pro mou praci dulezite - naopak, je tu lepsi/levnejsi net nez na jihu spanelska.

3G ve mestech v maroku OK, na sahare 2G site jen vyjimecne ve velkym meste 3G (alespon meditel a INWI, maroc telecom sem tam nemel), nevim jak ve vnitrozemi. Mi to pripadne stejne nebo lepsi jak u nas. Rychlost tady v Dakhle je rano ok (100-800kBps bez problemu - normalni 3G), vecer horsi jak se vseci pripojej asik. Cena 100-130dh (*2.6 czk) za 400-500mb/den fup podle operatora. Maroc telecom ma lepsi pokryti, ale trochu slabsi rychlost pac ho ma hodne lidi (zatim testuju a zrovna pres to frcim na lagune a namerim tak 100-200kBps). Meditel v Dakhle funguje na vlnovym spotu a u mesta (ne na lagune), ale zase kdyz jede tak svisti tech 500-800kBps - pred tydnem sem sosal 5GB torrent :-). INWI jednim slovem v Dakhle nahovno 1GB na mesic za 120dh, vetsinou Edge ale za to 1000min volani po maroku a 1000 sms :-). (zkousel sem vsechny tri operatory osobne).

SISCO
    SISCO --- ---
    P0L0US: Supr info! jak si prosim prekecal sefa k neomezene dovolene.. Pracujes tam po internetu? (btw. je tam nejake kvalitni inet spojeni?)
    Surf vlny a kite je supr kombinace. Je tam i pujcovna surfovych prken?
    Cim jsi tam jel?
    P0L0US
    P0L0US --- ---
    SISCO: Dneska to chci prave resit se seferm, jestli jeste mesic... nebo uz musim. Ale spis zustanu, do brecky se mi vubec nechce - kazdy vikend za snehem 600km to by lezlo do penez, kdyz tady mam vodu i vitr u nosu (10m od dveri auta lezi draci...).

Pro me na 7 pro tebe fouka na devitku, (mam 75kilo) :-P Do vcerejska tu 14dni chodil kazdy den vitr pro mne na 9m nebo 12 torch (takze spis mensi v porovnani s jinym drakem). Pred tim snad jeden nebo dva dny skoro nefoukalo (rozumej ze s megadrakem ala speed 19 bys asi pojezdil), predtim zas den dva 7m, pak 9m, obcas 12m... Ac fouka dnes na sedmicky, o tom ze by byla kosa se mluvit neda, protoze sme za kopeckem, kde fouka malo. Jediny kdy je to tu s vetrem slaby jsou prosinec a leden. To tu fouka tak, ze 12m a vetsi draci, vyjimecne 9m nebo 7m a nektere dny a to nekecam, drzte se ! "nefouka vubec". Pri ceste autem je zajimave se i zastavit na jinych plazich vic na sever, kdyz vyjde predpoved... Super doplnek pro kajtovani je tu surofvani na vlnach - kdyz nefouka idealka.

Zajimava by mohla byt treba Gambie a jeji plaze karibskeho typu a tak podobne .-)
    SISCO
    SISCO --- ---
    P0L0US: Na jak dlouho tam jsi?
    7ky kity? to nezni moc hezky :) radsi bych neco mezi 10-13 coz je obvykleji nakoupeny kite pro suchozemce ;). Navic v tak silnem vetru uz to neni moc pozitek s ohledem na stani na plazi (bicujici pisek/kosa :))
    P0L0US
    P0L0US --- ---
    LOJZAK: jsem tu obytkou, takze ceny ubytovani sem neresil, ale podle vseho tu lze najit levne, i drahe. Jidlo 25DH (*2,6 na czk) za 3 smazeny ryby, hranolky, salat a chleba mi nepripadne moc. Samozrejme drazsi se tu da sehnat 100%. jinak taky kupuju cerstvy ryby cena ruzna jak kdy a od koho, velbloudy, ovce (cca 70dh za kilo masa) , zelenina a citrusy vetsinou za 5dh/kg, banany 10dh. Takze relativne ceny v pohode. Super za 1-2dh nejaky cokoladovy pekarsky sladkosti.

Pry od pristiho roku bude z 20km placeny kempik s vodou a konecne spusti ten baracek co tu stoji. Tak sem zvedavy. Taky si tu muze clovek pronajmou stan na kitespotu za par dh :-) Naproti stavi dalsi kemping, takze se to tu dost nemile rozjizdi. Dneska lita pisek a busi na 7m kajty, plastici pomalu odjizdi...
    SISCO
    SISCO --- ---
    T_MAX: tobě se to píše, ale nam co zustavame v CR zustava alespon ta nadeje :) ze se jeste svezem.
    Jak jsme bavili o baleni kite v horach: tak ted v sobotu na Bernine jsme zas trenovali pristani kita na vrcholu ("v polovine" :))) na prudkem kopci. Dali jsme to s Frenzynou 13 zase o kus vejs. Ivo uz jezdí až uplne na vrchol pod takovej hnusnej obr serak, vlevo pravo mini laviny. No priste to snad take dame (ja byl nadsenej ze sem vyjel kam sem vyjel).
    Nicmene nejlepsi moje technika... tocim loopy az jakmile letim nekontrolovane vzduchem tak odstreluju kite :)) namotam 5tou a pak vsechny ostatni=dole trochu rozmotavacka.
    Problem je ze je potreba menit smer rotace v loopu aby se 5lajna nesmotala a pak se kite neodpalil jen na pul (v pripade 1000 zavitu).
    Druhej pokus jsem zkousel kite zabrzdit pres hranu semivrchol a fakt supr, kite se za římsou složil jako by tam nefoukalo (pritom bylo 10-12m.s) a vubec netahl=supr!!, jenze ja byl na jedne strane a kite na druhe a ja ho vubec nevidel co dela, takze jsem nemel moral ho zacit namotavat.. Mit asi lyze tak bych si udelal par kroku nahoru abych videl dolu na kite co tam dela. To v po prsa prasanu na SNB nejde...=sundani prkna=smrt utopenim ;).
    T_MAX
    T_MAX --- ---
    Já kluci nechápu, že se takhle sebetrýzníte :D
    SISCO
    SISCO --- ---
    jo uz to vidim ;)
    25cm noveho snehu! to je good
    SOTEKCZ
    SOTEKCZ --- ---
    SISCO: Nejlip asi vypada Bozak, ale ani Moldava nevypada spatne, ale to se stejne nakonec zmeni v nejakou prehanku jen.. :/
    SISCO
    SISCO --- ---
    SOTEKCZ: Predpoved kde na co?
    SOTEKCZ
    SOTEKCZ --- ---
    Skoda, ze ta dnesni predpoved na WG nejde nejak zafixovat, aby opravdu vysla.. Kdyby tohle klaplo, bylo by to nejvic bomba....
    LOJZAK
    LOJZAK --- ---
    SANSCULLOT: Mozna jsem se nechal trochu unest .Levnou kitedovcu jsem bral z pohledu dodavkare.Ubytko ceny jsem nikdy neresil.Ta cena je masakr ,ale urcite se da sehnat za tretinu pobliz.Jidlo vzdycky nakupujem primo v centru na trhu.Maso , zelenina a sladkosti jsou tam levne a cerstve .
    Pobavil me minulej rok mladej frantik, kterej kupoval zivy kurata .Ty mel u dodavky , krmil je ,neutekly.Pak je delal na grilu :)
    Ten let jsem si zjistoval letos a da se sehnat za 200E + cajky cca 50e z agadiry.
    Jsou tam vsude super lidi.Rad se tam opet vratim..
    BONGO
    BONGO --- ---
    SYPFX: no mohl by to byt jeden z kandidatu na "one kite to rule them all"..ale jeste nevim, kam se vrtnu na dalsi rok, takze predcasne zas nakupovat novy cajky .) jak tady sleduju vase reporty ze zimni sezony v CR, tak ten navrat na zimu domu mozna jeste prehodnotim
    SANSCULLOT
    SANSCULLOT --- ---
    LOJZAK: no ze by slovo levne bylo zrovna synonymum pobytu v dakhle, tak to zrovna ne. Uz jen cesta letadlem je draha (Let Casa-Dakhla neco prez 350euro), a o levnem jidle teda taky nic nevim. je pravda ze je to cca 8 let od mojeho pobytu tam, ale v porovnani se zbytkem maroka je to okrem nafty o dost drazsi. minimalne to samy co v CR. Je to precejenom poust.
    No a treba Dakhla Atitude - 70euro/noc za osobu je docela raketa.

Jinak mne Dakhla taky ucarovala - obzvlaste to ze jsme tam byli v offseason (mezi zimou a letem). Tzn zadny nemecky turisti v obytnacich, Vitr uz jak v lete, na 9ky az 6ky, a travili jsme kazdej vecer u rybaru hned na parkaci na dvacatympatym kilometru, ve stanu a diky spanelstine ktera jim tam zustala jako druhej jazyk jsme nemuseli malovat obrazky do pisku :). Na parkaci jsme byli povetsinou tak 3 az 4 obytky.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam