• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKEDRACI - & - PoWeRKiTinG -
    PoWeRKiTinG
    všeobecné označení pro sportovní činnosti využívající síly větru prostřednictvím kitu (draka) k jízdě po vodě i souši - ale to už asi víte ;)

spřízněné: STUNT KITE - akrobaticke letani s drakem
    rozbalit záhlaví
    SHEFIK
    SHEFIK --- ---
    ADIK: nebo ski surf v tunich, kousek od ipaku. nedavno sem lepil podobnou, ale mensi
    HAUSNUMERO
    HAUSNUMERO --- ---
    ADIK: jestli jsi blizko Palmovky, tak treba tady: http://www.pegas2000.cz/paragliding/cenik. Rekl bych, ze budou mit i v barve, kterou potrebujes. Nebo si to od nich muzes nechat zasit. Ja jsem za opravu podobne velky diry, ne sice skoby, ale rovne prorizly od lajny, zaplatil ctyri kila.
    ADIK
    ADIK --- ---
    BROMDEN: diky, trhlina je malá hned za banem, tak počítám, že to takhle bude bohatě stačit. a kde v praze koupit skytex? asi transparentní nejlépe
    BROMDEN
    BROMDEN --- ---
    ADIK: Skobu 5x5 cm přelep z obou stran samolepícím skytexem a dál to neřeš. Jen dej bacha aby byl drak opravdu suchej a srovnanej - aby to slepený nijak netáhlo. Vsjo.

p.s. kdysi jsem na SS RPM 2009 14M slepil skytexem (oboustranně, proužkama o šířce tak 8cm) trhlinu o délce přes 70cm (podél středního buřtu). Toho drak jezdí kámoš doteďka, zima i léto, a to tak jak byl narychlo tehdy na rujáně slepenej... bez jakýhokoli dodatečnýho přešití. Tolik k pevnosti opravy lepícím skytexem - když se to slepí rovně a suchý, drží to víc než látka okolo.
    KROBAS
    KROBAS --- ---
    Cus, kamos ma akci na snowkiting kurzy za par korun, mozna by mohlo nekoho zajimat
    AKČNÍ NABÍDKA « Kite School
    http://www.kite-school.cz/snowkiting/kurzy-snowkitingu/akcni-nabidka/

...kdzytak me smazte:)
    ADIK
    ADIK --- ---
    jakej je postup na opravu plachty foukačky? (skoba 5x5cm)
    případně nějaký servis v praze?
    LOJZAK
    LOJZAK --- ---
    SHEFIK: prineses ji tam starej na ukazku a nemuze to udelat spatne , neboj :) to je jako kdyz sundavas kolo z auta . to snad umi kazdej :)
    JAKKILLER
    JAKKILLER --- ---
    SHEFIK: Jo to chapu, me ta lajna rupla kdyz jsem byl nekolik metru ve vzduchu a byla z tovarny (zuchnul jsem jako pytel sracek, ale do vody takze uplne v pohode, spis sranda mimo to, ze jsem byl 500 metru od brehu ve vlnach).
    Jen rikam, ze pokud hledas nejlevnejsi metodu tak DIY je podle me v pohode kdyz si na tom das zalezet, neni to zas takova veda. Ovsem to uz je na tvem vnitrnim McGyverovi. :D
    SHEFIK
    SHEFIK --- ---
    JAKKILLER: cinskej delnik pod znackou ma kontrolu a garanci kvality a postupuje podle zadany metodiky se schvalenymi a testovanymi materialy. nevim jestli svadleny vedi co je kite, jaky sou tam tlaky a ze na tom bude viset clovek v x metrovy vejsce :)
    JAKKILLER
    JAKKILLER --- ---
    SHEFIK: Tak svadlena nebo indickej nebo cinskej delnik co to sije, to mas jedno ne?
    Zalezi kdo ma vetsi smysl pro detail. :)
    Kdyz jsem si menil ty uvazy tak jsem ty lana zasival sam a myslim, ze je to v pohode. Teda poradili mi v lanarstvi tady jak to udelat, ale jde to rucne v pohode.
    SHEFIK
    SHEFIK --- ---
    LOJZAK: tak asi ten servis, nechce se mi vsadit vlastni zdravi do rukou svadleny :)
    LOJZAK
    LOJZAK --- ---
    Šňůry a ráhna k drakům
    http://www.lipno-windsurfing.cz/cz-kategorie_512346-0-snury-a-bary.html

dole jsou i pigtaily..pak nekde u svadleny nebo nekdo kdo ma stroj prisit..
    SHEFIK
    SHEFIK --- ---
    RADAK: ta trochu zataceni by me zrovna dost vadila :)) i kdyz to se da asi poladit par uzlikama navic u druhy snury v paru
    SHEFIK
    SHEFIK --- ---
    LOJZAK: za polovic bych rad :) mas zkusenost kde se daj koupit + dodelat?

RODWY: to dava smysl, ty vytahany zadni by mel asi odfiltrovat relativne velkej depower... zkusim to zmerit co nejdriv, ale jedno je netypicka cabrinha (navazany az po par metrech na stredovou zakladnu a vypada to cca na 15m) a druha je zas od blade draka prvni silnejsi cast paty snury, takze jen par metru silnyho provazku

SANSCULLOT: kite servis me vubec nenapad, uz sem chtel zas neco kutit sam .) zkusim nejdriv poptat, nez se do toho pustim

JAKKILLER: vytahany urcite budou dost, oba to sou draci stary vic nez 5 let
    SANSCULLOT
    SANSCULLOT --- ---
    vytahuji se vsechny, staci jeden blbej kiteloop s kotvou ve vode a hned ti zataci drak. zalezi samo na kvalite snur. v dobrym kite servise ti udelaj navazce klidne 3cm a jedes dal...
    projed snury jestli nekde nejsou nacaty a vydal bych se touto cestou.
    RODWY
    RODWY --- ---
    SHEFIK: staci v paru.)
    a vytahuji se jen stredovy coz jde poladit na ridicich(uzliky u baru/draka)

pripadne mam urcite spoustu patych(novy) a tusim,ze taky normal 25m
    LOJZAK
    LOJZAK --- ---
    Dalsi moznost je si koupit snury v metrazi za cca 25kc/m a uvazy si nechat za par penez nekde dodelat. Vyjdou takhle za polovic..
    JAKKILLER
    JAKKILLER --- ---
    SHEFIK: No kamos menil vsechny, ale zase prerval si 3 snury ze 4.
    Ja menil jenom uvaz na draka, ale potom co se mi prervala jedna snura jsem radeji vymenil oba.

Myslim, ze pokud o tom uvazujes tak si nejdriv zmer ty snury a dukladne zkontroluj abys zjistil jestli jsou opravdu vytahany.
    Pokud ne tak si kup jen jednu, ale netusim jestli se to nekde prodava po jednom kuse?
    RADAK
    RADAK --- ---
    SHEFIK: poradili ti podle me spravne. ale na druhou stranu, maximalne ti to bude trochu zatacet. 5tou bych neresil. tam bych komplet nemenil.
    SHEFIK
    SHEFIK --- ---
    jak resite opravu snur? potrebuju vymenit na dvou dracich, u jednoho predni, u druhyho patou. v kite krame mi poradili, abych koupil vsechny novy kvuli tomu, ze ostatni uz sou vytahany, ale nechce se mi vyhazovat tolik penez za dva novy komplety...
    SHQ
    SHQ --- ---
    SHQ: nechapu jaktoze si nezamotaji snury
    SHQ
    SHQ --- ---
    ha. uz vim oc budu delat kdyz se bojim frystajlu https://www.youtube.com/watch?v=R6Snl9wCEGI
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam