• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKEDRACI - & - PoWeRKiTinG -
    PoWeRKiTinG
    všeobecné označení pro sportovní činnosti využívající síly větru prostřednictvím kitu (draka) k jízdě po vodě i souši - ale to už asi víte ;)

spřízněné: STUNT KITE - akrobaticke letani s drakem
    rozbalit záhlaví
    ADIK
    ADIK --- ---
    HAUSNUMERO: trochu z ruky, ale díky
    SHEFIK: super, tam jsem byl nedávno, díky za tip
    SHEFIK
    SHEFIK --- ---
    ADIK: nebo ski surf v tunich, kousek od ipaku. nedavno sem lepil podobnou, ale mensi
    HAUSNUMERO
    HAUSNUMERO --- ---
    ADIK: jestli jsi blizko Palmovky, tak treba tady: http://www.pegas2000.cz/paragliding/cenik. Rekl bych, ze budou mit i v barve, kterou potrebujes. Nebo si to od nich muzes nechat zasit. Ja jsem za opravu podobne velky diry, ne sice skoby, ale rovne prorizly od lajny, zaplatil ctyri kila.
    ADIK
    ADIK --- ---
    BROMDEN: diky, trhlina je malá hned za banem, tak počítám, že to takhle bude bohatě stačit. a kde v praze koupit skytex? asi transparentní nejlépe
    BROMDEN
    BROMDEN --- ---
    ADIK: Skobu 5x5 cm přelep z obou stran samolepícím skytexem a dál to neřeš. Jen dej bacha aby byl drak opravdu suchej a srovnanej - aby to slepený nijak netáhlo. Vsjo.

p.s. kdysi jsem na SS RPM 2009 14M slepil skytexem (oboustranně, proužkama o šířce tak 8cm) trhlinu o délce přes 70cm (podél středního buřtu). Toho drak jezdí kámoš doteďka, zima i léto, a to tak jak byl narychlo tehdy na rujáně slepenej... bez jakýhokoli dodatečnýho přešití. Tolik k pevnosti opravy lepícím skytexem - když se to slepí rovně a suchý, drží to víc než látka okolo.
    KROBAS
    KROBAS --- ---
    Cus, kamos ma akci na snowkiting kurzy za par korun, mozna by mohlo nekoho zajimat
    AKČNÍ NABÍDKA « Kite School
    http://www.kite-school.cz/snowkiting/kurzy-snowkitingu/akcni-nabidka/

...kdzytak me smazte:)
    ADIK
    ADIK --- ---
    jakej je postup na opravu plachty foukačky? (skoba 5x5cm)
    případně nějaký servis v praze?
    LOJZAK
    LOJZAK --- ---
    SHEFIK: prineses ji tam starej na ukazku a nemuze to udelat spatne , neboj :) to je jako kdyz sundavas kolo z auta . to snad umi kazdej :)
    JAKKILLER
    JAKKILLER --- ---
    SHEFIK: Jo to chapu, me ta lajna rupla kdyz jsem byl nekolik metru ve vzduchu a byla z tovarny (zuchnul jsem jako pytel sracek, ale do vody takze uplne v pohode, spis sranda mimo to, ze jsem byl 500 metru od brehu ve vlnach).
    Jen rikam, ze pokud hledas nejlevnejsi metodu tak DIY je podle me v pohode kdyz si na tom das zalezet, neni to zas takova veda. Ovsem to uz je na tvem vnitrnim McGyverovi. :D
    SHEFIK
    SHEFIK --- ---
    JAKKILLER: cinskej delnik pod znackou ma kontrolu a garanci kvality a postupuje podle zadany metodiky se schvalenymi a testovanymi materialy. nevim jestli svadleny vedi co je kite, jaky sou tam tlaky a ze na tom bude viset clovek v x metrovy vejsce :)
    JAKKILLER
    JAKKILLER --- ---
    SHEFIK: Tak svadlena nebo indickej nebo cinskej delnik co to sije, to mas jedno ne?
    Zalezi kdo ma vetsi smysl pro detail. :)
    Kdyz jsem si menil ty uvazy tak jsem ty lana zasival sam a myslim, ze je to v pohode. Teda poradili mi v lanarstvi tady jak to udelat, ale jde to rucne v pohode.
    SHEFIK
    SHEFIK --- ---
    LOJZAK: tak asi ten servis, nechce se mi vsadit vlastni zdravi do rukou svadleny :)
    LOJZAK
    LOJZAK --- ---
    Šňůry a ráhna k drakům
    http://www.lipno-windsurfing.cz/cz-kategorie_512346-0-snury-a-bary.html

dole jsou i pigtaily..pak nekde u svadleny nebo nekdo kdo ma stroj prisit..
    SHEFIK
    SHEFIK --- ---
    RADAK: ta trochu zataceni by me zrovna dost vadila :)) i kdyz to se da asi poladit par uzlikama navic u druhy snury v paru
    SHEFIK
    SHEFIK --- ---
    LOJZAK: za polovic bych rad :) mas zkusenost kde se daj koupit + dodelat?

RODWY: to dava smysl, ty vytahany zadni by mel asi odfiltrovat relativne velkej depower... zkusim to zmerit co nejdriv, ale jedno je netypicka cabrinha (navazany az po par metrech na stredovou zakladnu a vypada to cca na 15m) a druha je zas od blade draka prvni silnejsi cast paty snury, takze jen par metru silnyho provazku

SANSCULLOT: kite servis me vubec nenapad, uz sem chtel zas neco kutit sam .) zkusim nejdriv poptat, nez se do toho pustim

JAKKILLER: vytahany urcite budou dost, oba to sou draci stary vic nez 5 let
    SANSCULLOT
    SANSCULLOT --- ---
    vytahuji se vsechny, staci jeden blbej kiteloop s kotvou ve vode a hned ti zataci drak. zalezi samo na kvalite snur. v dobrym kite servise ti udelaj navazce klidne 3cm a jedes dal...
    projed snury jestli nekde nejsou nacaty a vydal bych se touto cestou.
    RODWY
    RODWY --- ---
    SHEFIK: staci v paru.)
    a vytahuji se jen stredovy coz jde poladit na ridicich(uzliky u baru/draka)

pripadne mam urcite spoustu patych(novy) a tusim,ze taky normal 25m
    LOJZAK
    LOJZAK --- ---
    Dalsi moznost je si koupit snury v metrazi za cca 25kc/m a uvazy si nechat za par penez nekde dodelat. Vyjdou takhle za polovic..
    JAKKILLER
    JAKKILLER --- ---
    SHEFIK: No kamos menil vsechny, ale zase prerval si 3 snury ze 4.
    Ja menil jenom uvaz na draka, ale potom co se mi prervala jedna snura jsem radeji vymenil oba.

Myslim, ze pokud o tom uvazujes tak si nejdriv zmer ty snury a dukladne zkontroluj abys zjistil jestli jsou opravdu vytahany.
    Pokud ne tak si kup jen jednu, ale netusim jestli se to nekde prodava po jednom kuse?
    RADAK
    RADAK --- ---
    SHEFIK: poradili ti podle me spravne. ale na druhou stranu, maximalne ti to bude trochu zatacet. 5tou bych neresil. tam bych komplet nemenil.
    SHEFIK
    SHEFIK --- ---
    jak resite opravu snur? potrebuju vymenit na dvou dracich, u jednoho predni, u druhyho patou. v kite krame mi poradili, abych koupil vsechny novy kvuli tomu, ze ostatni uz sou vytahany, ale nechce se mi vyhazovat tolik penez za dva novy komplety...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam