• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKEDRACI - & - PoWeRKiTinG -
    HAUSNUMERO
    HAUSNUMERO --- ---
    Kdyz pojedete kitovat do Satzungu, tak si davejte bacha kam parkujete kite. Podle ohrady u fotbalovyho hriste vede bezkarska trat, kterou protahuje rolba. Dneska tam rolbar prejel lajny a namotal si je do pasu a zadni radlice. Prisel jsme k tomu az kdyz to vytahovali, ale mam pocit, ze lajny byly predtim navazany na draka. Kazdopadne rolbar asi kitingu moc nefandi, pac kdyz jel zpatky, tak to propral kolem draku dost rychle a blizko.
    HAUSNUMERO
    HAUSNUMERO --- ---
    zitr tam neco malo bude ale nedele vypada lip
    KADERAS
    KADERAS --- ---
    PEPAZZ: a bezvětří
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    adolfov ma 20cm
    Webová kamera
    http://www.hsadolfov.cz/webcam
    HAUSNUMERO
    HAUSNUMERO --- ---
    ADIK: vypadá to nadějně. V Krušnejch už je 15 čísel sněhu :)
    SHQ
    SHQ --- ---
    kez by..
    ADIK
    ADIK --- ---
    HAUSNUMERO: po vikendu zacne kydat, schovej suchac a natahni kamase! :)
    HAUSNUMERO
    HAUSNUMERO --- ---
    SANSCULLOT: Zejtra by sly ty Kostomlatky. Silnej zapad, teplo a jasno :) Nechystas se?
    SOTEKCZ
    SOTEKCZ --- ---
    ADIK: Litat se da s cimkoliv.. ;) Jen jsem zprostredkoval pocity lidi, ktery se v okruhu veci FS pohybuji a vzdycky se pozna, kterej drak se povedl a kterej ne, podle toho, jak dlouho ho pouzivaji.

V idealnich podminkach se drak nechoval spatne, ale rozsah idealnich podminek je hrozne malej, takze se ti casteji stane, ze je to spis na p.cu. Premyslel jsem o nejakym mensim cronixu pro manzelku do silnyho vetru (protoze se mi presne libili ceny kolem 5-6K za komplet kdyz vyprodavali zbytky), ale pri testu me ten drak nijak neoslovil a zaroven bylo videt, ze drak stejny velikosti mnohem lip jezdi pri low end/high end podminkach, zatimco cronix "ceka" na tu idealni silu vetru..

Myslim, ze ten sport je sam o sobe dost komplikovanej tim lovenim vhodnych predpovedi/podminek a jeste si to komplikovat koupi vybaveni, ktery to rozhodne neulehcuje, mi prislo jako kravina..
    ADIK
    ADIK --- ---
    SOTEKCZ: mam ho a spatnej drak to neni. nerikam, ze jsem nejezdil lepsi draky, ale to se da rict i o jinych. srovnani mam hlavne s ozone ktery jezdim primarne. mam 12, chova se spis jako vetsi drak, jak vykonem, tak rychlosti toceni. neleti tak do kraje okna, takze pomaleji stoupa, ale zadna tragedie to neni. ma hodne dobrej restart z vody, prakticky nejde pristat klasickym hozenim na ucho a zatazenim za druhou lajnu. to vyvazani odtokovky je urcite zvlastni a osobne mi neprijde, ze by se diky tomu choval jako komora jak vsude pisou.
    LOJZAK
    LOJZAK --- ---
    SOTEKCZ: aha , tady je ta chybka . ja si rikal ze 12ka z roku 2015 za 6900 komplet bude mit nekde hacek :)
    SOTEKCZ
    SOTEKCZ --- ---
    LOJZAK: Cronixu se vyhnout velkym obloukem, byla to prvni FS foukacka a i dle lidi co jinak nedaji na FS dopustit to byl hodne nepovedenej drak.. (a taky byl dost velkej problem se toho zbavit..)
    LOJZAK
    LOJZAK --- ---
    Flysurfer Cronix 2015 - jezdil tady nekdo tohohle draka ? Nejaky duvody proc to nebrfat nebo naopak ?
    HAUSNUMERO
    HAUSNUMERO --- ---
    SANSCULLOT: dik za info, napis az zas priste pojedes.

GOZER1: snad trosku foukne, zatim to moc nevypada.
    GOZER1
    GOZER1 --- ---
    SHEFIK
    SHEFIK --- ---
    GOZER1: ja litam na vode zasadne jen foukacky. uz kvuli pocitu, kdybych zustal nekde na mori, ze mam nakej vor sebou, nez se nekdo pro me zastavi :)

ozony neznam, ale lital sem s fl speedem 3 na vode a bez problemu. i zvedani z vody s mebsima vlnama. na land a snow v cr doporucuju jedine uzavrenou komoru (nebo foukacku kdyz ti na nich nebude zalezet). na poryvy to bude dycky lepsi nez otevrena komora. mam fl psycho 4 uz asi 10 let jak land, tak snow a nemenil bych. mozna za toho speeda, kterej pokryje jeste vic low wind :)
    SANSCULLOT
    SANSCULLOT --- ---
    HAUSNUMERO: moc oblacnosti a vitr serozjel jen na cca 30minut. s kamosem draci 10 a 12. Celkove je to o dost vetsi nez pamatuju z minula. Takze kdyz pojede silnej vitr a nebudou mraky bude to asi ok. dam tomu jeste jednu sanci...nekdy :))
    HAUSNUMERO
    HAUSNUMERO --- ---
    SANSCULLOT: mam to skoro za kominem. Skoda ze jsem se nemohl prijit kouknout. Jak sis
    zajezdil a najakej smer si tam byl?
    SYPFX
    SYPFX --- ---
    Hyperlink patří z posledních kitu k těm povedeným a spíš převládají pozitiva. Jezdil jsem loni v zimě a půjčoval to všem kamarádům a všichni byli nadšení.
    SYPFX
    SYPFX --- ---
    GOZER1: záleží jak kde jezdíš.
    Já mám raději otevřenou komoru snow a nafukovacku na vodu . Konzervativní přístup.
    Ale zavřená komora je efektivněji že jezdí oboje a má lepší vlastnosti než otevřená komora.
    Rozhodně hyperlink táhne v lowindu lépe než frenzy blizzard nebo peak a lep3 skace a létá. Má i větší rozsah větru na obě strany.
    Ale já na zimu mám rád release harmoniku.

Na ježdění dlouhý rovný plane rozhodně hyperlink nebo něco na ten způsob r1, chrono, sonic...
    Což je na české plane skoro 90% pokryti.

Ja jezdím frenzy ultralight a letos uvažuji a single skin. Ale to spíš že mě hodně baví třeba 4h Skialp a 4h kite takže 4h táhne na zádech balvan a ro rozhodně nemůže bejt nafukovacka s pumpu.

Ale jezdí všechno stejně dobře ty rozdíly se projeví v extremnich situacich a podminkach.

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam