• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKEDRACI - & - PoWeRKiTinG -
    ADIK
    ADIK --- ---
    P0L0US: to zní lákavě, nemít v plánu jiný trip, tak bych jel :)
    SHEFIK
    SHEFIK --- ---
    P0L0US: tvl. zkusim prodat deti a du balit :)
    P0L0US
    P0L0US --- ---
    Hola,

nemel by nekdo zajem o kajtovaci vylet do Recka na katamaran trosku poskadlit Meltemi vetry ?

Odjizdi se tuto sobotu (10.10.2020) z Athen smer ostrovy Paros, Naxos - dle predpovedi a dohody. Mozne zakotveni u nejake plaze, zatoky nebo dlouhe preplavby mezi ostrovy s doprovodem katamaranu, downwind... K dispozici je gumak s pevnym dnem s 15konovym motorem (2-3 lidi utahne do skluzu).

Katamaran cca 14,6m dlouhy se zkusenym pohodovym, ceskym kapitanem (majitelem lodi). Velmi rychla dobre vybavena a zajimave technicky resena lod. K dispozici 11 posteli v podpalubi + nejakt ten gaucik, 4 koupelny. Komfortne vybavena kuchyn - lednice, mrazaky, mycka, trouba, elektricky gril, pracka na pradlo. V dobe plavby si clovek muze vitr osahat i jinak bez pres kitebar a pricichnout k jachtingu :-)

Vhodne i na opalovani pro divky .-)

http://www.zabalogbook.com/
    https://www.facebook.com/ZABALogbook/

Informaci jen preposilam, cenu a kolik lidi kvuli covidu z puvodni bandy odpadlo jsem nezjistoval, sam bohuzel nejedu (ted jsem se vratil z dovoleny). Letenky do Athen bud z Prahy nebo Vidne (+vlak).

Zajemcum poslu kontakt nebo ho najdete na odkazech vyse.
    HAUSNUMERO
    HAUSNUMERO --- ---
    SOTEKCZ: sakra o závodech jsem netušil, ale nedivím se, předpověď na sobotu vypadá zatím moc pěkně. Podle fotek na mapy.cz jsem právě našel pěknej plac jen v kempu, jinde mi přijdou břehy obehnaný stromy a křovím.
    SOTEKCZ
    SOTEKCZ --- ---
    HAUSNUMERO: Z kempu a nebo z louky vedle kempu. Jen bacha o vikendu se tam pojedou zavody, tak tam bude asi dost pretlak :)
    HAUSNUMERO
    HAUSNUMERO --- ---
    Bodněte mi prosím někdo do mapy, kde nejlépe startovat na Rozkoši při jižním větru.
    GOZER1
    GOZER1 --- ---
    SOTEKCZ: OK. Taky mi to prijde stary a doba nejspis pokrocila. Diky.
    SOTEKCZ
    SOTEKCZ --- ---
    GOZER1: Zadny terno to neni. To je ta z kite bazaru na FB? Byt tebou sel bych do 2015+ aby mela harmoniku na odstrelu..
    GOZER1
    GOZER1 --- ---
    Ozone Frenzy 11m 2012 v peknym stavu za 8k. Koupit nebo nekoupit?
    ADIK
    ADIK --- ---
    má tu někdo zkušenost jak fouká v Brazílii (okolí Fortaleza) v říjnu?
    JAKKILLER
    JAKKILLER --- ---
    ADIK: Ja to mel uplne skrz na lytku zezadu, trh ve svu asi 10cm.
    A proste neco jako tohle mi na to stacilo:

C-Skins Neoprene Repair Kit Black Witch | Behind The Pines - Behind the Pines
    https://www.behindthepines.eu/...Qp1IBvqM2JAtBh9uD4Wtqhpux0veglMfZqm7YN84mo6JulXBgeFBmRoCO9sQAvD_BwE

Ale nazouvam to opartne a myslim, ze uz jsem to jednou prelepoval.
    ADIK
    ADIK --- ---
    JAKKILLER: mam to na noze na lytku. neni to skrz ale v jednom miste az na spodni vrstvu - podsivku nebo jak to nazvat. mozna tam by stalo za to dat par stehu, ale nerad bych to delal doma na kolene jehlou. neopren byl dost drahej a doufam ze mi vydrzi hodne let, protoze 20x za rok se do vody bohuzel nepodiva i kdyz je primarni.:) na ostatni by mohl stacit ten neopren glue. diky
    JAKKILLER
    JAKKILLER --- ---
    ADIK: zalezi asi na tom jak je to velky a kde to je. ja mel na novym trh na noze.
    koupil jsem si neopren glue a zalepil to, muzes to asi i prosit ale je nutny prelepit to siti jinak tam tece.
    ta oprava mi drzi uz asi rok, cas od casu je dobry to prelepit, ale je to nahradni neopren, takze se do vody podiva tak 20x za rok.
    ADIK
    ADIK --- ---
    da se nejak opravit neopren, prip. kde v praze?
    mam ho rozrizly od lajny a dost me to sere protoze je uplne novej :(
    JAKKILLER
    JAKKILLER --- ---
    SOTEKCZ: jo to jsem chtel taky hodit, ale rikal jsem si ze dve videa... :)
    SOTEKCZ
    SOTEKCZ --- ---
    JAKKILLER: Myslim, ze tohle od Kevina ma jeste vetsi koule :D
    Kited Storm Francis KEVVLOG⁴ #14
    http://www.youtube.com/watch?v=QMViDeenhzo

Jinak teda me prijde, ze v tehle silnych vetrech je to vsechno o tom, jakej je rozdil mezi zakladem a poryvama.. Kdyz fouka na Rujane 18m/s a chodi tam poryvy +-1-2m/s, tak to clovek ujezdi i s prekulenym drakem. Kdyz je v CR rozdil mezi zakladem 14m/s a poryvem treba +-10m/s jses v prdeli a driv nebo pozdeji te to v nejakym necekanym okamziku nachyta a katapultuje z prkna. Pak je problem si dodragovat pro prkno..
    Pamatuju kdyz jsem kdysi davno, jeste za svy doby "komorovy" lital na termice ve Spanelsku v 15m/s s 15m FS Speed 3 a bavil se tim, ze lidem po vetru padaly draci, protoze ta perina jim brala vitr, kdyz jsme se mijeli. :D Kolem litali se 7m foukackama a ja nemel problem draka strimovat tak, abych pri pusteni depoweru byl schopnej zastavit. Pristavani pak teda bylo dost zajimavy, ale na vode to zadnej problem nebyl. Ten vitr, ale byl totalne stabilni a clovek vedel, ze nemusi mit zadnou zasadni rezervu v rozsahu draka, takze si to mohl dovolit. V CR tohle neexistuje a jednou me to naopak paradne ztrestalo, kdyz se z kozich prdu zmenil vitr behem par vterin na totalni mordor a uz mi nepomohlo ani odstreleni. Draka jsem odstrelil, ale v tom vetru se nemel sanci ani vyvlat a pote co se skubnul drak se jeste utrhla 5ta lajna a bylo hotovo :D To byl ten okamzik, kdy jsem si rekl, ze komora do CR nepatri a zacal resit, jakou foukacku si poridim :D

Kazdopadne urcite lepsi se snazit draka vyhranit, odpruzit poryvy, apod., nez davat draka nad hlavu. Pokud takovej vitr nedava stazenej trim a povolenej depower na baru, tak si clovek s drakem na 12ty akorat zadelava na problem :)
    ADIK
    ADIK --- ---
    JAKKILLER: to je silenec :))
    JAKKILLER
    JAKKILLER --- ---
    A takhle to vypada z pohledu profika :)

Storm Francis @ Wijk - Duotone Rebel 8m #vandenbergsurf
    http://www.youtube.com/watch?v=-bCXqElXu20
    JAKKILLER
    JAKKILLER --- ---
    SOTEKCZ:
    ADIK:
    V utery vecer jsem tu v holandsku jezdil v bouri Francis s 8m Dice.
    Vitr byl 42-53kn - cili 20 -25ms asi.
    Na dvanactku nikdy. Skoncil jsem s tim, ze jsem ztratil po nejakym skoku prkno a od toho okamziku jsem nebyl schopnej draka udrzet v zadnym pripade.
    Musel jsem proste dodragovat na plaz.
    Nicmene s prknem i ta osma sla v pohode drzet, ale jezdeni v silnym a pryvovym vetru vyzaduje mit pokrceny kolena a porad pumpovat poryvy a vlny nohama.
    Plus pointa je draka nerozjet na takovou rychlost, aby ho nebylo mozny vyhranit.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam