• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKEDRACI - & - PoWeRKiTinG -
    SYPFX
    SYPFX --- ---
    VIRUS31: proč nejezdís na sněhu s foukackou?
    Hodne lidi to tad dělá
    ADIK
    ADIK --- ---
    HAUSNUMERO: copy paste? :))
    HAUSNUMERO
    HAUSNUMERO --- ---
    PRDELOID: maj to samy jako ozone. Uprostred vrchliku je snura, ktera draka stahne do harmoniky a ten ti pak v klidu, s minimalnim tahem, spadne na zem.
    SHEFIK
    SHEFIK --- ---
    PRDELOID: safety system ma kazdej. jestli chces vyzkouset pegase, na smetaku (smetak.banda.cz) v praze sou pravidelne pegas test days.

driv to byl dost vratkej vrak na cesky poryvy, ale to uz je 10 let, verim ze se posunuli :)

kluci na smetaku ti radi poradi
    PRDELOID
    PRDELOID --- ---
    a zkoušel jste někdo Chimeru od Pegasu? Nová verze 9 má jakousi 4. přistávací šňůru, což to činí superbezpečnym.

na 100kg váhy bych si měl pořídit asi 13ku komoru na snow a land?
    SOTEKCZ
    SOTEKCZ --- ---
    VIRUS31: Kup si klasickou komoru - asi idealne na to co chces summita od ozonu a mas vystarano. Idealni je mit na zimu 6m (to muzes mit klidne i accesse) + 11m/12m/13m (na tvoji vahu bych sel do 12-13). Vetsi draci nedavaji moc smysl, protoze odpor je minimalni a do prasanu si muzes vzit pri nejhorsim vetsi foukacku, ale 90% casu stejne budes hoblovat plotny a zarazet krtky, protoze nebude snih, takze ujezdis cokoliv.

Pokud mas moznost koupit nejak vyhodneji single skin typu FS Peak3, Gin shaman nebo ted maji neco i ozouni, ale toho jsem v ruce nemel, tak to take neni spatna volba. Nutno, ale rici, ze single skin, kdyz ti spadne a nefouka moc vitr, tak budes vecne behat k drakovi a rovnat ho, aby jsi ho zase zvednul. Nejkonfortnejsi vzdycky bude klasicka komora - idealne s odstrelem na harmoniku.

Ja mam 6m accesse (asi rok 2009), pak mam 6m FS peak 6 a 12m Ozone summit 2017. Vykonove je ten 6m peak a 12m ozone prekvapive dost podobne. Accesse mam do takovejch tech typickejch ceskejch mrdancu, ale posledni dobou litam stejne 90% casu toho summita.

Vyber draka s ohledem na poryvy bych vubec neresil, v ceskych podminkach je to stejne takovy hop nebo trop a kdyz jsou poryvy, tak je uplne jedno co mas v ruce, je to spis o tom mit spravnou velikost draka, aby jsi nemusel resit, ze mas totalne nahuleno a zadnou rezervu v depoweru... Pokud nepojedes na nejaky kozi prdy kolem 5m/s, tak ten vitr bude stat stejne vetsinou uplne za hovno :)
    ADIK
    ADIK --- ---
    VIRUS31: uzavrena komora drzi tvar podobne jako foukacka, takze lepsi na poryvy - neborti se. na opacnym konci pole je single skin kterej sam o sobe vubec nedrzi tvar, takze poryvy s nim delaji divy...
    ale uzavrena komora je tezsi na start/pristani, tu bych ti urcite do zacatku nedoporucil. proto jsem psal tu otevrenou komoru - budes sobestacnej a novy komory poryvy poviraji vcelku slusne.
    VIRUS31
    VIRUS31 --- ---
    SYPFX: zajimavy, diky za nasdileni. Zkusenosti z landkitu nemam, na vode jsem jezdil s ruznejma foukackama (8, 9, 12, 13, 15) a jsem spis takovej intermediate. Jak to je s poryvovym vetrem, stabilitou a zavrenejma komorama/singleskin?

Skakat neplanuju, rad se vozim a na rakveni se mam jiny prizemni vehementy ))
    SYPFX
    SYPFX --- ---
    VIRUS31:

Peak 8ka neni spatna volba docela funguje opravdu v low windu ale i v silnejsim
    to 1,5 je nesmysl v Norsku kde je superstabil jsme pred lety merili minimalni vitr kterej se da kitovat kdyz jsme meli kity na jezere a nejelo to a takovy minimum je 2.7ms cokoliv mene uz proste neleti a to jsme meli ultralight kity.
    Ja teda a peakem osobni zkusenost , je to single-skin tak je lehouckej a leti v nicem
    vykon je slabej neskace to ale zase je to extra bezpecny
    jediny co je proti nedrzi tvar pada na kraji okna a ma silene dlouhy vyvazy jako kazdej single skin takze tam muze bejt celkem slusny smodrchani.
    Ale pouzivaj to hodne v kiteskolach single skiny jsou taky nerozbitny muzes s nima mlatit o zem a je to celkem bezpecne.

Opakem jsou uzavrene komory ktere jsou super stabilni maj velky rozsah leti fantasticky a skacou ale umi byt nebezpecne na zacatek..

Asi jako kazdej z nas si neco koupis ja koupil takovej smejd kdyz jsem zacinal ale tim si asi kazdej musi projit. ;-)
    VIRUS31
    VIRUS31 --- ---
    V 11.5m se nabizi jeste "jakobynovej" North Ace, na kteryho bych mohl pouzit bar, co mam.
    kite North Ace 11,5 | Snowboardel.cz
    https://shop.snowboardel.cz/products/22717-kite-north-ace-11-5/
    SHEFIK
    SHEFIK --- ---
    SHEFIK: resp litat ten drak bude, ale tahat te imho nebude
    SHEFIK
    SHEFIK --- ---
    VIRUS31: hele windrange 3-20 kt je imho nesmysl. ja peaka teda neznam, ale ze by takhle malej 8m drak lital v 1,5m/s je fakt hloupost.

poridil sem si na svejch 64kg 18m fl speed 4 a sem rad ze ve 3m/s se rozjedu. ve 4m/s sice uz se da neco malo skakat, ale stejne. land a snow maj odpor oproti vode, takze spis bych sel do vetsiho nez je 8m

rozumny velikosti, pokud mas jen jednoho draka jsou 10-14m

na tvoji vahu a 10m/s max co pises bych doporucoval ru 12ku aspon
    VIRUS31
    VIRUS31 --- ---
    ADIK: poryvy tady mame slusny a malokdy, jeslti vubec, fouka stabilne .. napriklad ted tady jede prijemnejch 15 kt s poryvy ke 30 kt. A takhle to tady je vetsinou celou zimu. Dik za tipy, budu koukat.
    ADIK
    ADIK --- ---
    VIRUS31: accesse nekupuj, je to nuda, pomaly, maly vykon. kup si subzero, je to kombinace deivejsi frenzy a summita. pokud starsi, tak ti doporucim summita - skvelej drak. starsi frenzy jsou ostrejsi, takze zabavny:) ale taky dokazou pekne potrestat za chyby.
    ohledne velikosti, ja mam o nejakych 10kg min nez ty a nejcasteji jezdim 11m, pokud se bavime o otevreny komore.
    single skin alá peak ma o neco vetsi vykon, ale 8m pro tebe podle me bude maly. pak jaou single skiny nachylnejsi na poryvy, tak nevim jestli je to dobrej kup na ceskej vitr:))
    jinak dobrej single skin je jeste gin shaman 3
    PRDELOID
    PRDELOID --- ---
    VIRUS31: já tomu hovno rozumi, ale nebude ta 8ka malá?
    HAUSNUMERO
    HAUSNUMERO --- ---
    VIRUS31: z vlastni zkusenosti radim accessa neber. prestane te brzo bavit. Je to drak na uceni, je linej a nevohrabanej.
    VIRUS31
    VIRUS31 --- ---
    ADIK: dik. A jo, po tech koukam - flysurfer peak nebo ozone access, prip frenzy. Co se nemuzu dopatrat je, ktera velikost mi bude vyhovovat. Dva draky kupovat ted nechci. S vybavou mam tak 88-90 kg (bez snowboardu). Primarne na jezdeni v CR. U nas na kopci fouka 10 - 20 kt, v narazech obvykle o 10-15 vic. Tak si rikam, jestli Peak 8ka neni moc. Podle vyrobce ma windrange 3-20 kt (uvedeno pro jezdce co ma 75kg). Kdezto 5ka ma trochu vetsi range 3-26.
    ADIK
    ADIK --- ---
    VIRUS31: jo a pak se vyvaruj drakum z kite skol/pujcoven
    ADIK
    ADIK --- ---
    VIRUS31: koukni na švy u vyvazu galerie, aby nekde nacaty. pak celkove zkontrolovat vrchlik, jestli tam jsou nejaky opravy a prip. jak jsou udelany. material vtchliku ti hodne rekne jak moc je drak litany. mel by sustit a nemel by vypadat jak kdyz ho vytahnes krave z huby. ohmatanej bar taky vypovida o vylitanosti draka. osoupany lajny zase o tom, ze s drakem nekdo hodne loopoval.
    doporucuju koupit zanovni kite jety treba jen jednu sezonu (tim ale nemyslim jednu sezonu v norsku = nekolika sezonam beznych cechu). obcas se da vychytat prakticky nejetej kite (lonskej model) za super cenu.
    no a osobne bych komoru nekoupil jinou nez ozone nebo flysurfer.
    VIRUS31
    VIRUS31 --- ---
    Prosim o tipy na co dat bacha u koupe letaneho komoroveho draka? Chci koupit neco na snih.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam