• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ZABIASKOMERCNÍ FOTOGRAFIE - FOTOBANKA - rady a porady pro zacinajici fotografii a reklamu
    Fotograf Ondřej Dobiáš, profesionální fotografie

Photo-Agency.cz

• fotografové, literáti, grafici, malíři, hudebníci, ti všichni tady mají prostor ukázat své díla která hodlají publikovat a případné je konzultovat,vytahovat se, ci jen oznamovat infa .....
    • odkazy na ruzne galerie klientu photo-agency.cz na nastence a zde do budoucna: neco

• spřátelené diskuze: [ FOTO - WORKSHOPY ]

!!!! ČINY MÍSTO SLOV !!!!
    Než začneš kritizovat ukaž jak si to a nebo neco podobného nafotil ty !

Libi se vam zahlavi ?

19 hlasy od 19 respondentů

rozbalit záhlaví
      ZABIAS
      ZABIAS --- ---
      GHOSTSTALKER: no jenze fotokvalita se prave posuzuje z 10cm a ne z 50m .. :)

SYKES: znam je ver mi mel si to skocit vyfotit a videl bys nejake dohady to je zbytecne podle me jim tam nikdo neposle pozadovanou velikost a budou radi kdyz budou mit tvoji luxus fotku v RAW nebo lxus upravenou.
      GHOSTSTALKER
      GHOSTSTALKER --- ---
      především záleží na vzdálenosti, ze které na fotku koukáš... jako takhle ti můžu s klidem říct, že ze 100 metrů je fotokvalita 50dpi:) (proto se koneckonců billboardy nedělají 300dpi)
      ZABIAS
      ZABIAS --- ---
      SYKES: blbost podle me jim fakt staci ten 8megac.. jen an tydle poptavky holt nekdy chtej vic ... proto si nevybrali z databaze a poptavaj treba . mel si to jit nafotit a zkusit jim poslat. konec koncu si grafik a tak treba to fakt jde resiznout ale at si to udelaj sami .. :)

GHOSTSTALKER: ne ale ma jine body zejo ... ZRNO ... krystali stribra ... no kazdopadne kdyz pixel nevidis je to fotka... :)
      GHOSTSTALKER
      GHOSTSTALKER --- ---
      SYKES: nj, to je jasná propagace D3x:) Ale teda 16MP nemá ani většina Canonů a Sony, že jo, takže bych se na ně prostě vysral a zvětšil to :)
      GHOSTSTALKER
      GHOSTSTALKER --- ---
      ZABIAS: to bude tim, ze kinofilm nema pixely...
      SYKES
      SYKES --- ---
      Stejně tahle diskuze je o ničem :)
      Podstatné je - pro mě, proč jsem o tom začal, že fotobanka má dnes běžně požadavky na 16+ MPx ... lhostejno čemu oni říkají fotokvalita nebo jakkoliv jinak. Prostě chtějí šestnáctimego a tedy drtivá většina Nikoních těl se může jít klouzat. Zajímavé :)
      ZABIAS
      ZABIAS --- ---
      GHOSTSTALKER: ale hovno skoc si do fotolabu pro fotku z kinofilmu a mas fotokvalitu :) ... zkratka fotka kde nevidis pixel i z 10cm :)

GHOSTSTALKER
      GHOSTSTALKER --- ---
      a co je fotokvalita, že jo? A jsme zpátky v kruhu...
      ZABIAS
      ZABIAS --- ---
      :) a na billboardu neni fotokvalita zejo :)
      SYKES
      SYKES --- ---
      GHOSTSTALKER: ono taky jakej foťák umí udělat výstup 5*3 metry v 300 dpi, že :)
      GHOSTSTALKER
      GHOSTSTALKER --- ---
      no tak fotokvalita... na billboardech mas taky fotky a 300dpi to rozhodne neni :)
      ZABIAS
      ZABIAS --- ---
      CLOVICEK: jjj marketing svetem vladne :) je tento pojem si vysvetluji tim ano fotografie je prijatelne koukatelna :D tj zase PR :)
      CLOVICEK
      CLOVICEK --- ---
      ZABIAS: myslim ze fotokvalita neni zavedeny pojem ktery by se oznacoval ciselne
      ZABIAS
      ZABIAS --- ---
      GHOSTSTALKER: no a fotokvalita ? .. :) je podle me hires tj 300 ne ?
      GHOSTSTALKER
      GHOSTSTALKER --- ---
      protoze 300dpi je hi res tisk, low res (treba na billboardy) je 100dpi...
      ZABIAS
      ZABIAS --- ---
      SYKES: ale jako vyrobce fakt uvadi ze stoho udelas fotorealistickej tisk az do formatu A3+ , canon 20D .. hmmm to bude holt tim ze asi na realistickej tisk staci treba 120dpi ? .. coz se mi teda nezdavzdycky mi vtiskarne rikala 300 ole 300
      GHOSTSTALKER
      GHOSTSTALKER --- ---
      SYKES: no ale řekni mi, jak ti budou dokazovat, že jsi to zvětšil? To to bude rozebírat nějaký profík přes pixely, který ti bude vyvracet, že tohle už nění jen nekvalitní měkčí sklo, ale zvětšování? Už jsem teda viděl spoustu takových zmršených fotek, které vypadaly, že jsou zvětšované, a nebyly :)
      SYKES
      SYKES --- ---
      GHOSTSTALKER: mají to v podmínkách pro jejich vnitřní DB, na přímé nabídky očekávám platí shodná pravidla...
      ZABIAS: divné? matematika základní školy ... leč neúprosná, žel :)
      GHOSTSTALKER
      GHOSTSTALKER --- ---
      ZABIAS: to mi rekni jak? kdyz se to zvetsi inteligentne, trochu doostri, prida jemnej sum, tak to pozna malokdo, jemne maznuti se da v poho svest na blbej objektiv nebo NR...
      ZABIAS
      ZABIAS --- ---
      GHOSTSTALKER: zoomne si to a pozna :)
      GHOSTSTALKER
      GHOSTSTALKER --- ---
      ZABIAS: jak to pozna? Kdzy jim posles PSDcko s historii, tak to pak samozrejme jo :)
      Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam