• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ZABIASKOMERCNÍ FOTOGRAFIE - FOTOBANKA - rady a porady pro zacinajici fotografii a reklamu
    Fotograf Ondřej Dobiáš, profesionální fotografie

Photo-Agency.cz

• fotografové, literáti, grafici, malíři, hudebníci, ti všichni tady mají prostor ukázat své díla která hodlají publikovat a případné je konzultovat,vytahovat se, ci jen oznamovat infa .....
    • odkazy na ruzne galerie klientu photo-agency.cz na nastence a zde do budoucna: neco

• spřátelené diskuze: [ FOTO - WORKSHOPY ]

!!!! ČINY MÍSTO SLOV !!!!
    Než začneš kritizovat ukaž jak si to a nebo neco podobného nafotil ty !

Libi se vam zahlavi ?

19 hlasy od 19 respondentů

rozbalit záhlaví
      HUGGI
      HUGGI --- ---
      EOS: hm..porad mi to neda..hlavni svetla bude mit blizko, tim dosahne nejmekcich stinu, a zbytek svetla co se tak hnusne vsude odrazi by mel vicmeen eliminovat vsechny ostatni stiny jako velkej stan....a pokud by to neslo tak snadno, pouziju jedno svetlo jako hlavni a druhy nekam do zdi/stropu..

kazdopadne ta prvni reakce byla na zabiasovu vetu, kde psal "dat je dal taky zmekcis" coz neni pravda
      EOS
      EOS --- ---
      HUGGI: Šťastnej člověče, co ses nikdy ne.... v malym aťasu s bílejma stěnama, kde se furt vodráží všechno od všeho.. :-)
      HUGGI
      HUGGI --- ---
      EOS: no..to stim nema moc spolecnyho ne? Stiny ma tvrdy takze ma svetla moc daleko...
      EOS
      EOS --- ---
      HUGGI: .. když mas mensi atelier..
      HUGGI
      HUGGI --- ---
      ZABIAS: cim dal das zdroj svetla od objektu tim jsou stiny "tvrdsi"..
      ZABIAS
      ZABIAS --- ---
      ZABIAS: rozptyleni ziskas vetsi nez od desniku taky sotboxem
      ZABIAS
      ZABIAS --- ---
      vic pustit svetlo zezadu a nebo stahnout svetlo z prava. jasny ne , dyt to je videt :) vic svetla rozptylit (dat je dal taky zmekcis a nebo odstranis stin, no kazdopadne moje skusenost je ze kdyz mas mensi atelier tak ti kapku stinu zustane a le ten lehce smaznes v PS :)

viz stejne nemas pozadi bily (malo svetla) takze prepokladam ze ho budes bilit. no ale proste svitit ti to vic z prava :) neni to rovnomerne :)
      IMOLOL
      IMOLOL --- ---
      SHULDAA: mohl bys nakreslit jednoduchý shemátko, jak máš tu holčinu nasvícenou? Pohled zhora a z boku. Jinak stínem dole, myslíš pod bradou?
      SHULDAA
      SHULDAA --- ---
      ok ale jen linke, porodil jsem si blesky (+ desnika atd atd) a nevim jak se zbavit stinu dole? 3 svetlo? na stalo nebo dalsi blesk? http://shuldaa.sweb.cz/Ka%C4%8Dka%20026.jpg
      BIRK
      BIRK --- ---
      asi kazdej kde se resi jak fotky vypadaj...ale nic...
      ZABIAS
      ZABIAS --- ---
      BIRK: jakej ?
      SHULDAA: to dej sem ne ? at se pouci vsici :)
      BLACKX: no taky si myslim ze to moc cenu nemam ja to mel a zrusil, je tam presne : ze to vlastne temer skoro nic neresi (respektive neresi to presne ty veci ktery bych chtel pokryt). + presne pojistka na blbost ta zodpovednost by to mela celkem obstojne krejt.
      KARYSLAV
      KARYSLAV --- ---
      BLACKX: kazdej, snad aspon polointeligentni clovek co podnika ma pojisteni odpovednosti, kdo ne tak je fakt magor.

U toho pojisteni vybavy bacha. Musi byt prekonana prekazka a nebo se musi jednat o loupez. Kdyz ti nekdo vybere batoh s vecma, mas smulu, Kdyz to nechas zamceny na pokoji v hotelu, mas smulu (musi to byt v sejfu). A trochu se obavam ze sejf musi byt prekonanej nasilne.

Kdyz to drzis v ruce, prijde za tebou "osoba ktera ma o veci zajem" vytahne nuz, a rekne ze te zabije jestli ji to nedas," asi to bude slozity na prokazovani.

Ja to resil ze bych si pojistku zaridil, jenze se ukazalo, ze to vlastne temer skoro nic neresi (respektive neresi to presne ty veci ktery bych chtel pokryt).

A pojistovna se nakonec bude snazit z pojistky vycouvat a pokusit zrict se odpovednosti jen co to pujde. Stejne jako u urazu a zdravotniho pojisteni.

Pokud by byla pojistka co pokryva i ty ostatni pripady, bude tak mastna, ze bude rocne stat cca 10-20% ceny vybaveni, coz se vyplati hadam opravdu jen profi produkci. A ta to dela z 90% tak, ze si to pucuje rovnou z pujcovny.
      BLACKX
      BLACKX --- ---
      Tak jina otazka na profi fotografy - mate pojisteni fotovybavy (a proti cemu)?

Nasel jsem k tomu jen tuhle stranku, ale zajimalo by mne, kolik lidi to v praxi vyuziva... mozna by to byla dobra anketa, coz? Neco jako jsem profik - mam pojisteno/nepojisteno, nejsem profik - mam pojisteno/nepojisteno.
      Pojištění rizik souvisejících s profesionální fotografií - Odpověď ČSOB pojišťovny
      http://fotomonitor.info/www/data/08/08033.asp
      Pozn.: Operuje se tam se slovem "odcizeni", coz nevim, jestli neni treba jen na cestach a kradez pri "vloupani" by bylo neco jineho

Jinak s tim souvisi - vyuzivate jeste nejake jine pojisteni? Myslim tim treba odpovednosti...
      BIRK
      BIRK --- ---
      Na to je konkretni klub...bych poradil ja
      SHULDAA
      SHULDAA --- ---
      potrebuju poradit z nasvicenim, na foto z problemem co mi delaj zableskovy svetla poslu linkem v poste , dik
      BIRK
      BIRK --- ---
      jak je to...vyfotim cloveka (atelier,koncert, verejna udalost)
      -naprosto jasne kdo to je...mohu tuto fotku prezentovat v mem portfoliu jak v tistene tak e podobe(web)?
      -cast tela, neni mozne zjistit o koho jde...mohu tuto fotku prezentovat v mem portfoliu jak v tistene tak e podobe(web)?

tyto fotky by nebyly na prodej...

MIKEKT
      MIKEKT --- ---
      BLACKX: ty jo tohle mě nikdy nenapadlo že. by na zvířata mohli mít právo :-) ale taky by mě to zajímalo :-)
      ZABIAS
      ZABIAS --- ---
      majetek zoo i kdyz mas povelnku urcite to maj osetreny ze toprodavat nemuzes, je to podle dosavadniho zakona zvire je vec takze tedy property release . jinak zajimava otazka :) urcite se na ni jeste zeptam majitele fotobanky.cz az ho potkam jestli se nahodou nepletu.
      BLACKX
      BLACKX --- ---
      Kdyz jsme v te komercni fotografii, tak komercni otazka: Je mozne prodavat fotky zvirat, ktere clovek nafoti v zoo, nebo ma dana zoo nejaka prava na ta zvirata? (Jak by se potom jmenovalo povoleni - model release nebo property release? :) )

Samozrejme pocitam s pripadem, ze fotografovani neni zakazano a pokud je mozne u pokladny koupit povolenku na foceni, tak se koupi.
      ZABIAS
      ZABIAS --- ---
      no proste sem to zkousel xkrat a nejak mi to nejde no :) hlavne to ani nepozna jak je fotka natocena a podobny nesmysli. todle bych asi proste neresil no :)
      NELLI
      NELLI --- ---
      ZABIAS: co strašlivýho na tom udělat si makra? :)
      Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam