• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ZABIASKOMERCNÍ FOTOGRAFIE - FOTOBANKA - rady a porady pro zacinajici fotografii a reklamu
    ZABIAS
    ZABIAS --- ---
    IMOLOL: takjistezejo ty smarja ja stim delal kdyz tys tahal kacera :)
    zalezi jak ho pouzivas svetlo se odrazi odvsehoi od necoho mene od neceho vice.

SHULDAA: jo, stahnout svetlo, hlavne bys taky mel svitit na to pozadi.

HUGGI: jojo presne mas digital neni co resit dneska jo driv kdyz se fotilo na negativ. musis si hrat proste no tim se naucis nejvic.
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    SHULDAA: kdybys sis radsi misto cekani na zazracnou radu na nyxu zkousel pul hodky ruzny pozice svetel a vliv ruznejch difuznich ploch tak si uz davno n areseni prisel..krom toho ze tady i padlo..
    SHULDAA
    SHULDAA --- ---
    ¨to ale neresi muj problem ze stinem :D :D ,,
    IMOLOL: ja pochopil jak to ZABIAS: myslel., takze mam zkusit dat na obe strany dizusni , ale co kdyz mi tam ty stiny na pozadi zustanou
    IMOLOL
    IMOLOL --- ---
    ZABIAS: difuzér nic neodráží šmarjá
    SHULDAA
    SHULDAA --- ---
    ZABIAS: jj cervenej jsem ja,
    ZABIAS
    ZABIAS --- ---
    SHULDAA: cervena ses ty ?
    svetlo z prava mas tvrdsi prtoze proste odraznej destnik odrazi vic nez difuzni tj stahni svetlo z prava.
    ZABIAS
    ZABIAS --- ---
    HUGGI: coz je pravda no nic ale hadat se nebudu. jestli teda myslime oba to same z emeksi stin znamena proste svetlejsi az se strati.

no ale stujte si za cim chcete ja vim jak mi tofunguje a to nejen v mem atelieru. muzete si to vyskouset i s blbou baterkou a hrnickem. :)
    SHULDAA
    SHULDAA --- ---

pohled z hora, cerna tecka model :D , zluta , zablesky prez odrazoven desnik, seda prez difuzni , cervena blesk fotaku (bohuzel, , novej budu kupovat, jiank prostredi je to v divadle na jevisti takze cerno kolem, jen ze stropu pracovni svetlo priblizne primo nad modelem,
    kdyz nefotim celou postavu rekl bych pozadi v pohode http://shuldaa.sweb.cz/Ka%C4%8Dka%20019.jpg
    EOS
    EOS --- ---
    HUGGI: Tak to neřeš. Já jen že jsem si taky dost užil v "ateliéru" kde leckterý učebnicový předpoklad fungoval tak trochu jinak. Takže to samozřejmě, vzhledem k tomu, že znám Ondrův aťas, byla jen reakce na tu konkrétní poznámku a nikoli obecná rada proti tvrdejm stínům. Jinak máš samozřejmě pravdu - čím větší poměr vzdálenosti : velikosti plošného zdroje, tím tvrdší stíny.
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    EOS: hm..porad mi to neda..hlavni svetla bude mit blizko, tim dosahne nejmekcich stinu, a zbytek svetla co se tak hnusne vsude odrazi by mel vicmeen eliminovat vsechny ostatni stiny jako velkej stan....a pokud by to neslo tak snadno, pouziju jedno svetlo jako hlavni a druhy nekam do zdi/stropu..

kazdopadne ta prvni reakce byla na zabiasovu vetu, kde psal "dat je dal taky zmekcis" coz neni pravda
    EOS
    EOS --- ---
    HUGGI: Šťastnej člověče, co ses nikdy ne.... v malym aťasu s bílejma stěnama, kde se furt vodráží všechno od všeho.. :-)
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    EOS: no..to stim nema moc spolecnyho ne? Stiny ma tvrdy takze ma svetla moc daleko...
    EOS
    EOS --- ---
    HUGGI: .. když mas mensi atelier..
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    ZABIAS: cim dal das zdroj svetla od objektu tim jsou stiny "tvrdsi"..
    ZABIAS
    ZABIAS --- ---
    ZABIAS: rozptyleni ziskas vetsi nez od desniku taky sotboxem
    ZABIAS
    ZABIAS --- ---
    vic pustit svetlo zezadu a nebo stahnout svetlo z prava. jasny ne , dyt to je videt :) vic svetla rozptylit (dat je dal taky zmekcis a nebo odstranis stin, no kazdopadne moje skusenost je ze kdyz mas mensi atelier tak ti kapku stinu zustane a le ten lehce smaznes v PS :)

viz stejne nemas pozadi bily (malo svetla) takze prepokladam ze ho budes bilit. no ale proste svitit ti to vic z prava :) neni to rovnomerne :)
    IMOLOL
    IMOLOL --- ---
    SHULDAA: mohl bys nakreslit jednoduchý shemátko, jak máš tu holčinu nasvícenou? Pohled zhora a z boku. Jinak stínem dole, myslíš pod bradou?
    SHULDAA
    SHULDAA --- ---
    ok ale jen linke, porodil jsem si blesky (+ desnika atd atd) a nevim jak se zbavit stinu dole? 3 svetlo? na stalo nebo dalsi blesk? http://shuldaa.sweb.cz/Ka%C4%8Dka%20026.jpg
    BIRK
    BIRK --- ---
    asi kazdej kde se resi jak fotky vypadaj...ale nic...
    ZABIAS
    ZABIAS --- ---
    BIRK: jakej ?
    SHULDAA: to dej sem ne ? at se pouci vsici :)
    BLACKX: no taky si myslim ze to moc cenu nemam ja to mel a zrusil, je tam presne : ze to vlastne temer skoro nic neresi (respektive neresi to presne ty veci ktery bych chtel pokryt). + presne pojistka na blbost ta zodpovednost by to mela celkem obstojne krejt.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam