• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ZABIASKOMERCNÍ FOTOGRAFIE - FOTOBANKA - rady a porady pro zacinajici fotografii a reklamu
    EGGH
    EGGH --- ---
    Ten boom fotoserverů je dávno pryč, nejvcí se lidi fakt srocují na sociálních sítích. Bohužel.
    ASACHI
    ASACHI --- ---
    Jako ja vam lidi nevim ...
    Ale na Facebooku jsou skupiny zabyvajici se komercnim focenim ... skupiny TFP, skupiny o cemkoliv
    Tady na nyxu je tomu vyhrazeno cele vlakno
    Shutterstock forum asi nebude pro zacinajiciho hobika uplne dobre reseni ...

Zalezi jakou cekate zpetnou vazbu a jakou mate uroven foceni.
    TEERKAA
    TEERKAA --- ---
    ahoj take bych chtela poradit web kde ziskam kritiku od zkusenejsich fotografu:) nyx,fcb a insta ne:)
    PUPEK
    PUPEK --- ---
    IMOLOL: ještě jsi zapomněl zmínit internet
    IMOLOL
    IMOLOL --- ---
    PUPEK: nyx, facebook, instagram :|
    PUPEK
    PUPEK --- ---
    prosím o radu. Existuje nějakej server, kam se dá nahrát fotka a ostatní fotografové hodnotí a komentujou, co se na fotce povedlo a co ne? Kámoš fotí a hledá zpětnou vazbu. Děkuju
    IULOO
    IULOO --- ---
    zdravim,chcem sa spytat,neviete niekto o moznosti kde si mozno pozicat/prenajat fotostudio na zajtra,tj.nedelu 7.4 v prahe? prosim sms alebo zavolat mi na cislo 608756721
    diky
    SHULDAA
    SHULDAA --- ---
    CUCHULAIN: videjko nakonci je dočeno nad Litohlavama (okres Rokycany ) u silniceke na Kokotský rybníky .
    REVAN
    REVAN --- ---
    Ahoj, hledám fotografa a nemusí to být nutně profesionál. Dne 5.2.2014 slavnostně otevíráme novou provozovnu thajských masáží. Pozvali jsme si thajského mnicha, který provede rituální čištění prostor a obřad požehnání. Potřebujeme nafotit fotky z této události. Obřad, mnicha, slavnostní oběd, procesí, naše masérky (rodilé thajky), atd. Fotografie budou používána na web, fb, newsletter. Nikoli na propagační materiály či plakáty. Kvalita průměrná digitální zrcadlovka a fotograf, který umí zachytit kompozici, moment, atmosféru, je úplně akorát. Netřeba plná profi kvalita za plnou profi cenu. Hledám spíš výměnou za dárkové poukazy na naše masáže; někoho, kdo potřebuje fotky do portfolia, nebo prostě někoho, koho událost osobně zaujme a chce být při tom.
    Místo: Praha 8 - Karlín, Karolinská 654/2, budova Nile House
    Čas: 5.2.2014 10:30-14:00 (možná 14:30)
    Vyřizuje: Marek Šťastný (id Revan), 739 511 320
    ASACHI
    ASACHI --- ---
    Zdravicko, nenapadne vas prosim, kde by se dalo inzerovat, ze zdarma vyfotim svatbu za ucelem pouziti foto pro osobni propagaci?
    na bereme.cz chteji ICO a tak nejak netusim, kde jinde by se dalo takto nabizet.
    Za kazdou radu budu vdecen.
    EOS
    EOS --- ---
    DAROS: Souhlas! Tyhle supermanský hi-tech požadavky pro sichr produkují ti, co dobře vědí, jak katastrofálně velká je šance na tragickou degradaci vstupních dat v průběhu "komunikačního procesu" kolem praktické produkce. A po webových diskuzích to pak dále, jako UL šíří, bez urážky, často úplní laici, co si stěží zvládnou přepočítat DPI na velikost bodu, natož aby jim něco říkal nějaký pozorovací úhel. Já nejsem ani přímo tiskař (mimochodem "Tiskař" se najde v průměru tak jeden v okrese), natož pak "profesionální fotograf", ale kdo v tom trochu dělá, může dlouze vyprávět, jaký sračky choděj v zákaznických podkladech a jaký kouzla se s tím dělaj. Jinej šálek jsou individuální tisky na malých fototiskárnách, ale na čem se asi tak ty komerční velkoserie plakátů tisknou, co? Už vůbec nemluvě třeba o billboardech. Tam jsou při tisku přimo na plachtu třeba taky 4DPI a spočítejte si, kolik to na 12m boardu dělá.
    CUCHULAIN
    CUCHULAIN --- ---
    ZABIAS: fajn fotky, se mi líbí :-)
    CUCHULAIN
    CUCHULAIN --- ---
    ahoj fotografové :-)

chcete pořád jen fotit a přestat se starat, kde sehnat peníze na obživu a svou zálibu?
    zvu vás do on-line kurzu Josefa Cvrčka pro fotografy, kteří chtějí mít z fotografování skvělý byznys :-)

s Pepou se znám osobně a osobně kurz doporučuju. já už v něm jsem :-)

http://jancejka.cz/vydelavej-focenim/
    DAROS
    DAROS --- ---
    Navíc zapominate na to ze rozliseni neni vsechno. Hodne zalezi na pouzitem skle. Kdysi jsem delal fotky 1,4MPx a nechat udelat fotku na A4 nebyl problém ( kvalitni optika, velky cip). Ano dalo se pokud clovek vzal lupu s velkym zvetsenim a vedel co hledat , videt rastr...
    ZABIAS
    ZABIAS --- ---
    BLACKX: porad nechapes jak sem to myslel. misto toho se tady snazis vysvetlit jak to myslis ty coz ja chapu :) to je jedno neres ot. pointa je snad jasna vzit profi fotografa co ma 22 a hotovo :)

EVIE
    EVIE --- ---
    MIKIMAUS: bude to databáze fotek k použítí pro různý formáty, od webu, přes publikace, po možnost vytištění pro nějaké výstavy, kdybch to chtěla jen pro ty publikace a web, tak to je v pohodě, ty velký formáty jsem si nějak nevěděla rady

každopadnéně všem děkuju, snad už to nějak dám dohrtomady:)
    MIKIMAUS
    MIKIMAUS --- ---
    EVIE: pořád nevim, na co ty fotky maji být, jestli do publikace nebo na výstavu...fotka do časopisu stačí podle mě i 8mpx, na plakát A2 postačí 16mpx...nebo jim řekni rozměr fotky v cm a počet dpi (stačí 150)..co se tyce formatu, tak stačí jpg s nejmenší kompresí nebo tif, ale pak počítej s fotkou i 200mb velkou...
    jinak určitě závisí na technickym zpracovani fotky, pokud je fotka technicky špatně vyfocená, tak nepomůže rozlišení ani 200mpx a tif...
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    ZABIAS: Modelový příklad: Uděláš fotku zámku, která má 22 megapixelů, vrátíš se domů a zjistíš, že je o půl stupně našikmo (to se nedá přesně uhlídat ani s vodováhou). Můžeš to opravit, ale tím se dostaneš na 20-21 MPx, což by podle tebe bylo neakceptovatelné. Nebo ji nechat a odevzdat, ale pak bude křivá - pak to někdo dokonce bude muset spravovat po tobě. Takže maximum, co zvládne můj foťák bych nikomu nesliboval. Jestli fotky vůbec neupravuješ, tak samozřejmě fajn.
    ZABIAS
    ZABIAS --- ---
    BLACKX: asi si me nepochopil ale to je normalni. proste kdyz bude mit fotky z fotaku 22 profi udelany tak vic stejne nedostane :) jedine pak ty steny...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam