• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JARKA1MKRÁLOVSKÉ VINOHRADY - oficiální zastoupení pražské čtvrti zde na nyxu
    Bydlíte na Vinohradech? Především na těch pražských Královských? Máte zážitky, vzpomínky, které se vážou na toto kouzelné místo? Znáte dobré podniky? Podělte se o cokoli, co se k Vinohradům váže...

    !!!NA NÁSTĚNCE STÁLE DOPLŇOVANÁ DATABÁZE HOSPOD A VINOHRADSKÝCH PODNIKŮ!!!
    (Všichni, kdož se v tomto klubu zmiňujete o svých oblíbených vinohradských podnicích, přikládejte prosím ke svým referencím také bližší údaje (ceny, druh piva, kuchyně, obsluha, vybavení atp.) a aspoň něco jako adresu!)


    www.vinohrady.cz
    rozbalit záhlaví
    ELGEMA
    ELGEMA --- ---
    FIN: Ano přesně! Nejhorší byla část cesty kdy člověk cestou do kopce skoro u kuželkárny (tenkrát jesle) míjel takové ty shluky velkých křoví-stromů (tisy?) - to bylo dost tajemné a zlověstné místo. A taky si pamatuji že jsem jednou asi jako 5 letá šla v Grébovce do křoví čůrat a vrátila jsem se říct mámě, že tam "byl nějaký pán a ukazoval mi pinďu". Máma tenkrát metelila na policii a tam ji uklidnili, že to je známá firma a neškodný zoufalec... A taky v těch umělých skálách se léta drželi bezdomovci a smažky. Na základce byl největší bobřík odvahy prolézt tam ty tmavé chodby. No co by to bylo za dětství bez takových vzpomínek?
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    FIN: Mimochodem ted v Grebovce neni manazerske cosicentrum, ale je v ni skolici stredisko pro pravniky z nedemokratickych (cti blizkovychodnich) statu. Ma ji na nejakejch sto let nebo tak neco pronajaty Kongres USA od mesta za tu rekonstrukci a nejake penize navic.
    FIN
    FIN --- ---
    ELGEMA: ty cikány v grébovce si pamatuju taky. jenže tam byl pionýrák s kroužky (co je teď to debilní manažerské cosi-centrum - ach jo, že užitečné věci vždycky nahradí nějaká srágora), a tak se člověk při večerním návratu skrz hlavní třídu grébovky od útlého dětství učil rychle běhat :-D (pakliže neposlechl rodičové a nepočkal na ně:)
    REINITA
    REINITA --- ---
    (meh, neznám nic lepšího než lavičky z nějakého šutru, na těch se fakt komfortně sedí... :-/)
    REINITA
    REINITA --- ---
    VON_GILOTINE: nejsou ty šedivé kvádry pod částí stromů jakože-lavičky?

    FIN: asi před čtvrt rokem se proti tomu sepisovala petice. jak dopadla, to netuším.
    FIN
    FIN --- ---
    ELGEMA: mé zkušenosti se naprosto shodují s tvými. a to za sebou dokonce mám před cca 2 - 3 rokama buď štědrovečerní, nebo silvestrovské přepadení na jiřáku, jehož jsem byl svědkem a nakonec i účastníkem (coby obránce:). přesto, když to srovnám s tím, co jsem zažil a viděl při nočních toulkách jinde- nusle, vršovice, spodní žižkov, o dalších a vzdálenějších částech zahraničí ani nemluvím, mám doposud vinohrady za relativně celkem bezpečné. moje délka pobytu na vinohradech: 40 let.

    VON_GILOTINE: to je co, sakra? to tam plánujou? no to snad aby ti z vás, co tam ještě bydlí, okamžitě zburcovali iniciativy a začali jste protestovat, ne?
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    VON_GILOTINE: hele, nejen je, ja tam rada sedela s Pho polivkou:(
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    no mohlo byt hur.
    jen seniory asi dost zamrzi zmizeni lavicek. vecna particka po dekade se obmenujicich bezdomacu stejne nezmizi a seniori si jen nebudou mit kam sednout.

    zmizeni fontany je kulturni zlocin

    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    ten minigolf je strasnej pruser, jakoby nestacilo to voploceni travniku..
    SPIPI
    SPIPI --- ---
    GHOSTDOGG
    GHOSTDOGG --- ---
    VON_GILOTINE: Tradiční taktika, postupně se nějakejma "dobrochtivejma" projektama zabetonuje menší či větší část zeleně, až tam vlastně ta zeleň zmizí úplně a pak se s tím začne nakládat podstatně jinak a někomu se začnou dmout kapsy.
    MR_DAN
    MR_DAN --- ---
    Hranice mezi Žižkovem a Vinohrady jde od křižovatky U Bulhara po Seifertově, zahýbá Italskou, opět zahýbá ulicí Vozovou, pokračuje Slavíkovou až k ulici Ondříčkově. Tou pak hranice pokračuje dolů, zahýbá ulicí Bořivojovou a dvakrát se lomí ulicemi Lucemburskou a Radhošťskou. Poslední úsek vede Vinohradskou třídou až k hotelu Don Giovanni...
    :-)
    ale klidne by to mohlo bejt az po kubelikovku, ja bych se nezlobil
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    ja za hranici bral dycky az tu jak se to lame dolu. co uz.
    MR_DAN
    MR_DAN --- ---
    VON_GILOTINE: je to zizkov, hranice je ondrickova, jinak netusim o co jde
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    MR_DAN: jj pod zvonarkou bydlej ti zabavni heraci. nekde kolem vinohradskeho pavilonu jeste vystupuje dycky dost keder. ale tak to je holt takovy ruletni, vzdycky je nekde nakej byt kam se postupne smazky slejzaj a driv nebo pozdejc to tam zatahnou nebo vyresej exekutori..se meni no.

    nekomu asi holt hodne vadi ta koncentrace gay baru.

    ale k veci: pochopils jste nekdo co je zac ten minigolfovej nesmysl co se stavi okolo vysilace? //chapu praha 3, ale furt to jsou vinohrady
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    MR_DAN: jj,
    tusim loni to tady vybrali naoproti v baraku a dole u Nuselskejch schodu je to obcas lehce divne.
    MR_DAN
    MR_DAN --- ---
    ELGEMA: hmm, varnu, ulice Pod Zvonarkou se porad pocita k Vinohradum, to jsou takovy trochu jiny Vinohrady..
    uzivani a distribuci komentovat nebudu ;-) to clovek nemusi daleko od Jiraku... ale bejvavalo to horsi, treba nez kdysi v cechaci prorezali ty krovi...

    kazdopadne souhlasim ze typek zavidi, nikde v praze neni lip, at si dejvicaci a letenaci rikaj co chtej :-)
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    ELGEMA: Souhlas, taky bydlime od tebe za rohem a asi bychom se stehovat nechteli.
    ELGEMA
    ELGEMA --- ---
    LA_PIOVRA: já jsem tedy asi taky svých skoro třicet let strávila na jiných Vinohradech.
    Uznávám že v dobách mého raného dětství mě v Grébovce občas nějaká partička nepřizpůsobivých s rybičkou v kapse donutila odevzdat kapesné a svačinu, ale od té doby mám pocit, že Vinohrady jsou dost slušná čtvrť. Dokonce vážně doufám, že až najdu na ulici pár přebytečných milionů budu tu i nadále moci bydlet. Nikdy jsem sni nezakopla o děvku, pasáka, varnu a levičáků je tu taky dost pomálu. Krom toho se domnívám, že na Vinohradech můžou až na výjímky bydlet leda movitější studenti. (pro dokreslení jsem žila nejdříve v Rybalkově u Grébovky a teď v Lucemburské u Jiřáku). Autem vždy od dob zón zaparkuju v pohodě a krom menšího incidentu, kdy mi letos poslední adventní neděli někdo šlohnul zrcátka ani o auto samotné moc strach nemám... Závěrem si myslím, že je v Praze jen málo jiných čtvrtí, kde se v Praze žije lépe (pokud člověk vyhledává kulturní, kavárenskou čtvrť se skvělou dopravní vybaveností a se zázemím pro rodinu). Tipla bych si tedy že přispěvatel do diskuze na idnesu akorát obyvatelům Vinohrad závidí...
    SA_KRA_
    SA_KRA_ --- ---
    LA_PIOVRA: coz by vysvetlovalo, proc me uz dakrat na zastavce nekdo zastavil a ptal se na nejakej privat. Navic mi popsal jeho interier- kdybych si treba vzpomnela.
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    LA_PIOVRA: Na nás jednou zvonil nějakej chlap, že jde za holkama. Mám doma dvě holky ve věku 2 a 4 roky, a nějak jsem nechápala, co jim může chtít úplně cizí chlap. Trvalo dost dlouho, než mi to došlo :-D (jsme podle abecedy první v kosmickém zvonku, takže na nás často zvoní cizí lidé, co se chtěj dostat do baráku, a to ten barák ani neni označenej na mapě a nevšimla jsem si, že by se tu něco podobného provozovalo)
    LEDOFREDO
    LEDOFREDO --- ---
    Za moji lokalitu (roh rigru nejbliz jiraku) mi tam chybi zminka a rusacich (jenom cestou z jiraku domu potkam troje produkty) a vsudypritomnych blitkach a chcankach ... jinak ne ze bych se vsim souhlasil ale chapu co tim chtel autor naznacit :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam