• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JARKA1MKRÁLOVSKÉ VINOHRADY - oficiální zastoupení pražské čtvrti zde na nyxu
    Bydlíte na Vinohradech? Především na těch pražských Královských? Máte zážitky, vzpomínky, které se vážou na toto kouzelné místo? Znáte dobré podniky? Podělte se o cokoli, co se k Vinohradům váže...

    !!!NA NÁSTĚNCE STÁLE DOPLŇOVANÁ DATABÁZE HOSPOD A VINOHRADSKÝCH PODNIKŮ!!!
    (Všichni, kdož se v tomto klubu zmiňujete o svých oblíbených vinohradských podnicích, přikládejte prosím ke svým referencím také bližší údaje (ceny, druh piva, kuchyně, obsluha, vybavení atp.) a aspoň něco jako adresu!)


    www.vinohrady.cz
    rozbalit záhlaví
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    CROME: skutečnost je taková, že kdo z Ruska odject moh, tak už odjel dávno. Z maturitní třídy přítelkyně ze strašlivý prdele uprostřed Sibiře (ročník 91) se odstěhovalo do zahraničí patnáct lidí, z toho pět do Prahy, ono jestli si máš vybrat, jestli pošleš synátora na studia pět tisíc kiláků do Moskvy, nebo sedm do Prahy, už vyjde tak nějak finančně na stejno.
    CROME
    CROME --- ---
    LA_PIOVRA: Cinanskych zajezdu si posledni dobou tez vsimam,ty se zdrzuji, ale spis kolem Vinohradske tridy a okolnich ulic, hloubeji se pravdepodobne neodvazuji.
    Take jsem si vsiml vetsiho poctu Spanelu/Portugalcu/Francouzu co vypadaji jako dlouhodobejs rezidenti a co pak smutne koukaji, kdyz na ne prodavacka v Albertu cesky rve, jestli nemaj drobny, po tom co se nepodarila platba kartou.
    Rusaci se mnozi aktualne na demarkacni linii Zizkova a Vinohrad, kde obsadili jiz cele domy a skolky na vyznacnejsi svatky uz dokonce vyvesuji vlajky. Svatojirske stuhy jsou samozrejmosti.
    FIN
    FIN --- ---
    takže když vynechám dvě problematické, protože prasácké skupiny - bezďáci a rusové - zbytek je v cajku, což pro původní české obyvatelstvo není příliš zářivé vysvědčení :-)
    FIN
    FIN --- ---
    LA_PIOVRA: fakt je, že vinohrady jsou teď mimořádně kosmopolitní. ale až na mladé rusy, kteří mívají ono buranské chování nadřazeného neevropského národa, to hodnotím spíš jako pozitivum. zmizla řada fakt divnejch typů, které jsem potkával a nebyl z nich příliš nadšen. určité mínus je i skutečnost, že krásné vinohradské parky objevili bezdomovci a aniž bych se chtěl dotýkat lidí v problematickém životním stavu, prostě mě serou, protože to jsou prasata. (podobně ti mladí buranští rusové.) se zbytkem už takové problémy nejsou.
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    FIN: tak to zacina uz znit jako nejaka prima zahada:)))
    Nevyskytujes se tam jen v dobe, kdy Cinani jsou vzdy dle itinerare jinde? Nepridavaji mi v ramci nejakeho utajeneho armadniho programu do vodovodniho radu neco, po cem halucinuju Cinany? atd::)
    FIN
    FIN --- ---
    LA_PIOVRA: to by bylo zvláštní, protože nejčastěji se vyskytuji na území mezi riegrovými a bezručovými sady :-D
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    FIN: mozna mas Cechovy sady jako demarkacni linii kterou neprekracujes:)
    Trebizskeho, U Kanalky, Cerchovska, Chopinova jsou ohniska Cinanu. Zaparkovany velky autobusy, houfy a skupinky bloumajici po okoli.

    (abych predesl pochybnostem, za mejma spekulacema neni zadna forma xenofobie, rasismu etc. , pripadny negativni vlivy rusristickyho ruchu resim zcela bez ohledu na rasu, narodnost, sex orientacii, gender atd., :)
    FIN
    FIN --- ---
    a taky bych, čistě technicky, upozornil na skutečnost, že rusky hovořící lidé nerovná se rusové, ale ve skutečnosti jde o celé spektrum národů a národností...
    SPIPI
    SPIPI --- ---
    LA_PIOVRA: já bych to přičetl informacím, který se k nim dostávaj.. 4 z 5 cizojazyčných webů, který ti raděj, kde se máš v Praze bydlet, ti na prvním či druhym místě doporučujou Vinohrady. To máš jako když napíšou v New York Times, že na rohu týhle a týhle ulice je dobrá kavárna a najednou ti tam začnou chodit turisti, který si tam před tím v životě neviděl..
    FIN
    FIN --- ---
    taky se dost divím, protože žádné autobusové zájezdy číňanů, ani davy korejců na vinohradech nepozoruji a to bydlím kousek od vodárny. mluvíme všichni o těch pražských, že ano?
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    ADAMIRA: bejvavalo, bejvavalo. (a to nepocitam ty autobusovy zajezdy Cinanu)
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    LA_PIOVRA: Mě teda přijde že potkám tak 1 asiata/izraelce/itala na 10 000 000 rusáků - samej prezident nějáký kazašský stepi v teplákách smrdící low-cost pitralonem - takže to jde asi dost těžko vypozorovat.
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    THEODORT: Rusove jsou tu uz dlouho, stejne jako rusky prodejny s potravinama atd. Stejne jako cinssky zajezdy vystupujici z busu, bloumajici po ulicich a obedvajici v ex-U basnika panve. Stejne tak gay turisti uz ke koloritu Vinohrad patri dlouho.

    Co ale vnimam ze pribylo jsou skupinky turistu turistu z Koreje, Izraele, Italie, co na Vinohradech zjevne bydlej, travej cas atd.
    SKUTEKKUTEKK
    SKUTEKKUTEKK --- ---
    LA_PIOVRA: 100%, kolem Jana Masaryka. Zanzibar je úplně zabitej.
    MIKULAS
    MIKULAS --- ---
    LA_PIOVRA: Jo, Rusaci. Uz normalne mluvi anglicky kdyz se na neco ptaji, protoze vedi, ze jak zacnou rusky, kazdej je posle... :) A to jeste nebyly priklepnuty ty bezviza pro Ukrajince.
    THEODORT
    THEODORT --- ---
    LA_PIOVRA: neprijde mi ze by se to zas az tak menilo, nicmene tu extremne pribyli bezni Rusove..
    Dale jsem potkal treba finsky par ktery rad jezdil do Prahy na dovolenou, a ted se pristehovali do Budecsky, protoze ty sileny prachy za najem je pro ne pakatel.. Takze taky trochu ruka trhu..
    CYBERKOTLIK
    CYBERKOTLIK --- ---
    LA_PIOVRA: rbnb je zlo, byty uplne zmizely a vsude sou nejaky hostely a hotely
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    Vnimate ten obrovskej narost cizincu - turistu (nemyslim expaty a dcery majitelu plynovych vrtu z ex-CCCP Stredni Asie, co chodej na VSE) na Vinohradech za polsleni dva roky? Jake jsou jine priciny krom:
    - rbnb fenomen
    - riegrak, kdyz je hezky
    - stav na P1 po strance amosfery

    Nerad bych, aby se z Vinohrad plizive stal dalsi turistickej vydlabanej skanzen jako z vetsi casti Staryho Mesta, Maly strany a Josefova. Vnimam i prvni naznaky cileni obchodniku na turistickou klientelu.
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    RYBKA: Bola som u Jany Krausovej na Blanickej. Pani (šesťdesiatnička) si na smalltalk neportpí, čo mi sedí. Išla rovno k veci. Čakáreň prázdna, nemá potrebu sa vykecávať. Sestra milá pani. Inak diaknostika mi prišla nadpriemerná. Odborne to je dosť dobré. Spokojná som s výberom. Ide z nej trošku strach, ale to je v pohode haha.
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    MART1NKA: Kdysi mi tu někdo doporučoval MUDr. Sternovou, zatím jsem u ní spokojená, sídlí v Italské http://www.sternova.cz/ Jen nevím, jestli nemá plno...
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    Odporučí mi prosím niekto obvoďáka v okolí Míráku/Krymskej?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam