• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JARKA1MKRÁLOVSKÉ VINOHRADY - oficiální zastoupení pražské čtvrti zde na nyxu
    Bydlíte na Vinohradech? Především na těch pražských Královských? Máte zážitky, vzpomínky, které se vážou na toto kouzelné místo? Znáte dobré podniky? Podělte se o cokoli, co se k Vinohradům váže...

    !!!NA NÁSTĚNCE STÁLE DOPLŇOVANÁ DATABÁZE HOSPOD A VINOHRADSKÝCH PODNIKŮ!!!
    (Všichni, kdož se v tomto klubu zmiňujete o svých oblíbených vinohradských podnicích, přikládejte prosím ke svým referencím také bližší údaje (ceny, druh piva, kuchyně, obsluha, vybavení atp.) a aspoň něco jako adresu!)


    www.vinohrady.cz
    rozbalit záhlaví
    CROME
    CROME --- ---
    LA_PIOVRA: Cinanskych zajezdu si posledni dobou tez vsimam,ty se zdrzuji, ale spis kolem Vinohradske tridy a okolnich ulic, hloubeji se pravdepodobne neodvazuji.
    Take jsem si vsiml vetsiho poctu Spanelu/Portugalcu/Francouzu co vypadaji jako dlouhodobejs rezidenti a co pak smutne koukaji, kdyz na ne prodavacka v Albertu cesky rve, jestli nemaj drobny, po tom co se nepodarila platba kartou.
    Rusaci se mnozi aktualne na demarkacni linii Zizkova a Vinohrad, kde obsadili jiz cele domy a skolky na vyznacnejsi svatky uz dokonce vyvesuji vlajky. Svatojirske stuhy jsou samozrejmosti.
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    FIN: tak to zacina uz znit jako nejaka prima zahada:)))
    Nevyskytujes se tam jen v dobe, kdy Cinani jsou vzdy dle itinerare jinde? Nepridavaji mi v ramci nejakeho utajeneho armadniho programu do vodovodniho radu neco, po cem halucinuju Cinany? atd::)
    FIN
    FIN --- ---
    LA_PIOVRA: to by bylo zvláštní, protože nejčastěji se vyskytuji na území mezi riegrovými a bezručovými sady :-D
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    FIN: mozna mas Cechovy sady jako demarkacni linii kterou neprekracujes:)
    Trebizskeho, U Kanalky, Cerchovska, Chopinova jsou ohniska Cinanu. Zaparkovany velky autobusy, houfy a skupinky bloumajici po okoli.

    (abych predesl pochybnostem, za mejma spekulacema neni zadna forma xenofobie, rasismu etc. , pripadny negativni vlivy rusristickyho ruchu resim zcela bez ohledu na rasu, narodnost, sex orientacii, gender atd., :)
    FIN
    FIN --- ---
    a taky bych, čistě technicky, upozornil na skutečnost, že rusky hovořící lidé nerovná se rusové, ale ve skutečnosti jde o celé spektrum národů a národností...
    SPIPI
    SPIPI --- ---
    LA_PIOVRA: já bych to přičetl informacím, který se k nim dostávaj.. 4 z 5 cizojazyčných webů, který ti raděj, kde se máš v Praze bydlet, ti na prvním či druhym místě doporučujou Vinohrady. To máš jako když napíšou v New York Times, že na rohu týhle a týhle ulice je dobrá kavárna a najednou ti tam začnou chodit turisti, který si tam před tím v životě neviděl..
    FIN
    FIN --- ---
    taky se dost divím, protože žádné autobusové zájezdy číňanů, ani davy korejců na vinohradech nepozoruji a to bydlím kousek od vodárny. mluvíme všichni o těch pražských, že ano?
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    ADAMIRA: bejvavalo, bejvavalo. (a to nepocitam ty autobusovy zajezdy Cinanu)
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    LA_PIOVRA: Mě teda přijde že potkám tak 1 asiata/izraelce/itala na 10 000 000 rusáků - samej prezident nějáký kazašský stepi v teplákách smrdící low-cost pitralonem - takže to jde asi dost těžko vypozorovat.
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    THEODORT: Rusove jsou tu uz dlouho, stejne jako rusky prodejny s potravinama atd. Stejne jako cinssky zajezdy vystupujici z busu, bloumajici po ulicich a obedvajici v ex-U basnika panve. Stejne tak gay turisti uz ke koloritu Vinohrad patri dlouho.

    Co ale vnimam ze pribylo jsou skupinky turistu turistu z Koreje, Izraele, Italie, co na Vinohradech zjevne bydlej, travej cas atd.
    SKUTEKKUTEKK
    SKUTEKKUTEKK --- ---
    LA_PIOVRA: 100%, kolem Jana Masaryka. Zanzibar je úplně zabitej.
    MIKULAS
    MIKULAS --- ---
    LA_PIOVRA: Jo, Rusaci. Uz normalne mluvi anglicky kdyz se na neco ptaji, protoze vedi, ze jak zacnou rusky, kazdej je posle... :) A to jeste nebyly priklepnuty ty bezviza pro Ukrajince.
    THEODORT
    THEODORT --- ---
    LA_PIOVRA: neprijde mi ze by se to zas az tak menilo, nicmene tu extremne pribyli bezni Rusove..
    Dale jsem potkal treba finsky par ktery rad jezdil do Prahy na dovolenou, a ted se pristehovali do Budecsky, protoze ty sileny prachy za najem je pro ne pakatel.. Takze taky trochu ruka trhu..
    CYBERKOTLIK
    CYBERKOTLIK --- ---
    LA_PIOVRA: rbnb je zlo, byty uplne zmizely a vsude sou nejaky hostely a hotely
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    Vnimate ten obrovskej narost cizincu - turistu (nemyslim expaty a dcery majitelu plynovych vrtu z ex-CCCP Stredni Asie, co chodej na VSE) na Vinohradech za polsleni dva roky? Jake jsou jine priciny krom:
    - rbnb fenomen
    - riegrak, kdyz je hezky
    - stav na P1 po strance amosfery

    Nerad bych, aby se z Vinohrad plizive stal dalsi turistickej vydlabanej skanzen jako z vetsi casti Staryho Mesta, Maly strany a Josefova. Vnimam i prvni naznaky cileni obchodniku na turistickou klientelu.
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    RYBKA: Bola som u Jany Krausovej na Blanickej. Pani (šesťdesiatnička) si na smalltalk neportpí, čo mi sedí. Išla rovno k veci. Čakáreň prázdna, nemá potrebu sa vykecávať. Sestra milá pani. Inak diaknostika mi prišla nadpriemerná. Odborne to je dosť dobré. Spokojná som s výberom. Ide z nej trošku strach, ale to je v pohode haha.
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    MART1NKA: Kdysi mi tu někdo doporučoval MUDr. Sternovou, zatím jsem u ní spokojená, sídlí v Italské http://www.sternova.cz/ Jen nevím, jestli nemá plno...
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    Odporučí mi prosím niekto obvoďáka v okolí Míráku/Krymskej?
    DYSTOPIK
    DYSTOPIK --- ---
    SA_KRA_: kamaradka to identifikovala jako pach lepidla na tapety. Ale furt vsechny tapety sveta lepsi, nez ten pach, co tam byl za ery u jirasku:)) o to se clovek mohl oprit
    THEODORT
    THEODORT --- ---
    imho provozovatel/pan barman umi vyborny michany drinky, otaka jestli na to maji uz vybaveni..
    SA_KRA_
    SA_KRA_ --- ---
    DYSTOPIK: presne tak, navic to tam ultimatne smrdi jak takovy ty novy veci z Ikei. Za me skoda mista, moc me to tam nebavilo.
    Gin dobrej.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam