• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HERKULESNIKON - klub majitelu a priznivcu nejlepsich fotaku
    AMIKOSA
    AMIKOSA --- ---
    REPLIKANT: tak ten novej tamron je trochu menší ale zase ma 82mm filtry. Hnus. The nikon guy ho testoval na youtube co se tyče stabilizace při videu a impressive. Je to VR u toho nikomu použitelné?
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    AMIKOSA: Mě se ten Nikkor 24-120VR líbí moc, jenom si snim hraju na předvádečkách Nikonu, taky je dobrej na video kvůli zachování zaostření při přezoomování, má celkem velký poduškovitý zkreslení okolo 70mm, ale dá se to korigovat, jinak ostrej i na F4 (jinak id TWARR ho chvíli měl, tak může poreferovat), 24-70 je těžkej kalibr, stim bych se tahat nechtěl, ale F2.8 a super ostrost a rychlí ostření je prostě fakt, zase nemá stabilizaci (která nahradí u 24-120, při focení statického záběru až 3-4 EV kroky, pokud jsi střelec).
    AMIKOSA
    AMIKOSA --- ---
    Už jste někdo stáhli na novy tamron 24-70 VC? Dost ho chválí. Já porad zvažuji doplnít sadu pevných skel od 35-85mm 1.4 o nejaký ten zoom. Ve hře je nikon 24-120mm a teď ten tamron. Budu rad za nejaké postřehy zkušenosti. 24-70 nikon drahy moc.
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    TRESEN: LUKAS87: Tak to máš pravdu, a pokud nebyl podepsán žádný protokol, kde je daná lhůta či podmínky zacházení se servisovanou věcí, tak si stim můžou dělat co chtěj...
    Resp. se snažim dohledat, nějaký obecný podmínky servisování, a zatim docházim k tomuto závěru, že podmínky určuje servis.
    Ps. Jestli někdo ví víc, nechám se poučit.
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    ULTRAMARINE: mám tu samou zkušenost, narovinu jsem se zeptal jestli si můžu nechat na ten poukaz vyčistit jine tělo a bylo jim to buřt.
    ULTRAMARINE
    ULTRAMARINE --- ---
    REPLIKANT: u me si na to pri poslednich dvou cistenich pozor nedavali. D90/jina D90/J1/D300, bylo jim uplne jedno na jakej poukaz co nechavam cistit.
    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    REPLIKANT: v případě mimozáruční opravy (D80 předpokládám už v záruce nebude) se na tuto §19 nevztahuje.
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    ULTRAMARINE: NACITALKA: Poukazy na čištění jsou obdařeny unikátním sériovým číslem fotoaparátu, a servisáci si na to dávají pozor.

Nehledě na to, že čistění snímače (byť můžeme kverulovat proč) zasahují pouze čistění oblasti snímače, pokud chceš vyčistit zrcadlo, matnici a celou komoru, je potřeba to při předání do servisu specifikovat požadavky.

Čištění snímače dělají v servisu viz.: http://www.nikon.cz/...article\data\CZ-Nova-adresa

TRESEN: Tak "bohužel" u nás platí zákony, takže pokud dáš foťák do servisu, mají na diagnostiku a opravu a navrácení zboží 30 dnů, takže to je zcela normální a zákonné chování. Jinak doporučuju prostudovat Zákon č. 634/1992 Sb., o ochraně spotřebitele, Část druhá, § 19(3) a v případě potřeby adekvátně zareagovat a nenechat se popotahovat ústupkama.
    ULTRAMARINE
    ULTRAMARINE --- ---
    v idealnim pripade se domluvit s nekym, kdo ma poukazy na vycisteni k novymu fotaku a pak to tedy hodit to obchodu oznacenych NPP
    NACITALKA
    NACITALKA --- ---
    Prosim, kolik stoji, kam odvezt digitalni zrcadlovku na vycisteni vnitrku?
    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    TRESEN: pan Maštalíř/Fotoškoda jaksi nový Nikony neservisuje - to dělá pouze oficiální servis Nikonu, kterýmu to oni předaj (fungujou poze jako sběrný místo).
    ale vysvětlit ti to nedokážu.
    TRESEN
    TRESEN --- ---
    Může mi někdo vysvětlit, jak je možné, že když zadám u Maštalíře u Škody zakázku v servisu - seřízení ostřících bodů u Nikona D80, že mi nejsou do týdne schopni říct cenu a ještě k tomu celý foťák bez mého vědomí pošlou do Německa, aby tam tu cenu stanovili?!
    A do teď, dva týdny, nemám ani cenu ani foťák?
    Máte někdo podobnou zkušenost?
    ULTRAMARINE
    ULTRAMARINE --- ---
    shanim Nikon AF-S 24-70/2,8.
    Kdybyste narazili na nejakou rozumnou, dejte prosim vedet. Paladix sleduju.
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    Nemáte někdo doma rozmlácenej Nikon SB-28? Potřebuju jen jeden kontakt do patice, respektive tištěnej spoj co spojuje patici s vnitřkem aby fungovala na těle (dal se odpalovat blesk) kamoš ho má přeseklej.

Kdyžtak pošta. Dík!
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    EGGH: wow
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    d800 za 50tis
    zbrusu nová D800, 1tis. snímků, záruka,praha - DIGITÁLNÍ ZRCADLOVKY
    http://www.fotobazar.cz/inzerat/100759/zbrusu-nova-d800-1tis-snimku-zaruka-praha?rss=1
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    SEMIHOLSEN: 3100 nema AF motor takze budes muset s tím druhym sklem ostrit manualne.
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    SEMIHOLSEN: vsechny objektivy s oznacenim "D" ti nebudou s D3100 ostrit automaticky, nemaji totiz, narozdil od "AF-S" objektivu, vlastni ostrici motor.
    SEMIHOLSEN
    SEMIHOLSEN --- ---
    Zdravim vsetkych, pre vas asi jednoduchsia otazka, ale ak mi niekto poradite budem rad ...viete vysvetlit rozdiel medzi Nikon 50mm f/1.4G AF-S a Nikon 50mm f/1.4D AF ?
    Jedna sa mi o to D, chcel by som kupit na fotak D3100.
    Dik
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    Jedna hlaska z twitteru:

Nikon servis: "My jako stav přístroje nesmíme uvádět *zaprášený*, protože náš systém neumí diakritiku a zákazníci jsou pak uražení." :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam