• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HERKULESNIKON - klub majitelu a priznivcu nejlepsich fotaku
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    HUGGI: Dekuji za info
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    LAUNCHER: za asi 4roky co fotaky prodavam jsem se co si pamatuju setkal jen se trema co meli vyrobni vadu..vsechno ostatni byli klasicky reklamace z pouzivani (a to v naprosty vetsine problemy v setovejch objektivech a nebo odpaleny vybojce v blesku)
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    HUGGI: MUI se to o par radek nize nepovedlo s f/1.8, resp je spokojena az s druhym telem. Jsou nekde data kolik procent Nikon FF SLR tel se vraci na reklamaci? (predpokadam ze to jedno procento jsi myslel pouze obrazne)
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    LAUNCHER: proc bys nemohl s 50/1,4 zaostrit?

a v praxi jako backup staci naprosto jakejkoliv kompakt...je to backup..na 99% to nepouzijes takze to je vicemene jedno a dneska i kompakt za 5000 dokaze udelat super fotky..
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    HUGGI: S puvodne planovanym 50mm 1.4 bych se s temi entry-level bodies rychle mohl dostat k tomu, ze prvni telo by bylo rozbite a druhe neschopne zaostrit. Ale v pohode, uz jsem si zvyknul ze mam netradicni potreby ohledne fotovybavy.
    ULTRAMARINE
    ULTRAMARINE --- ---
    J1 s adapterem je vyborna, napriklav v kombinaci s 30/1,4. Na co, jsem moc zvedavej je, co s tim udela, az na to pridelam 100-300/4 HSM, to bude takova lehce spionazni zalezitost :)
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    LAUNCHER: tak to muze resit D5100 (D3200)..pripadne J1 s adapterem..
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    HUGGI: To je mozne s Nexem (navic mam doma 5, 5n) ale pro me nerealne se SLR. Do ntb tasky se mi dve SLR nevejdou a brat si sebou zavazadlo navic se mi nechce. A kupovat si nekde nahradni D7000 kvuli tomu ze mi chciplo FF telo a pak obe vezt zpet a tu D7000 mit pro zmenu bez zaruky v CR by se mi moc nelibilo.
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    LAUNCHER: u fuji si moc jistej nejsem i kdyz to pisou (nemam to overeny v praxi)..canon ji rozhodne nema aspon co se tyka evropskejch servisu...jestli to jinde uznaj tak dobry..ale nespolehal bych na to..

Pokud hodne cestujes tak je podle me stejne blbost neco takovyho resit..zvlast mimo civilizaci by fotak mohl zustat v servise klidne ty dva mesice...jako mnohem lepsi reseni vidim koupit si backup telo..pokud mas treba nex7 tak vzit nex-c3, ktera nova stoji 10k a fotky udela z 90% stejny..
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    HUGGI: Fujifilm ji ma. Canon mi prijde ze prvni rok by mi fotak koupeny v CZ tez spravili v Jizni Africe.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    ULTRAMARINE: Ono to vypada, ale realita je ta, ze se mi vcelku dobre s tim co mam. Ale honi me mlsna a bavi me upgradovat. Ted jsem akorat s hruzou zjistil ze nemam na fotaku mezinarodni zaruku (uznavam moje blbost, mel jsem si to zjistit pred nakupem) a zacal sondovat jak by se situace zmenila s D800e nebo D600... Na notebooku (Dell) uz me to zachranilo a nechtel bych zustat 2mesice bez fotaku nez se dostanu domu. Jinak Nexikovi nic neni, ale trklo me to kdyz jsme se tu bavili o zaruce Dellu.
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    LAUNCHER: nikdo krom olympusu nema scetovou zaruku
    ULTRAMARINE
    ULTRAMARINE --- ---
    LAUNCHER: otazka je, jestli pro tebe neco vubec bude vhodne
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    HUGGI: Dekuji za odpoved. Tak bohuzel koukam ze zrovna pro me Nikon nebude vhodny :-(
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    LAUNCHER: nija....zadna celsovetova zaruka neni..kazdej svetadil ma svoji jednoletou..
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    Muze mi prosim nekdo detailne vysvetlit, jak to funguje s mezinarodne uplatnenou zarukou Nikon? Zajima me zejmana situace, kdy bych v CR koupeny fotoaparat nebo sklo potreboval servisovat v Africe nebo v Asii nebo v UK.
    MORPHLER
    MORPHLER --- ---
    KOC256: ja tam prave kupuju nahradni..o no se to sem tam ztraci mi i kamosovi.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    MORPHLER:
    :) ja prave i na e-bay nasel spise polozky 10$+... no nakonec jsem to jeste nekoupil... to lepeni slo az moc hladce... :) ale za ten dolar a pul to asi uz stoji :D
    YNZA
    YNZA --- ---
    dioptricka korekce se dava mezi telo a tohle, ne do tohohle dovnitr
    KOC256
    KOC256 --- ---
    KOC256: Operace trvala tak 5 minut a z toho nejdele mi zabralo najit a zprovoznit sekundove lepidlo.;-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam