• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HERKULESNIKON - klub majitelu a priznivcu nejlepsich fotaku
    TWARR
    TWARR --- ---
    LAUNCHER: souvislost mi opet unika, ale chybelo mi jedno telo na cemz jsem se domlouval s huggim, ale nakonec jsme se na to vysraly. pointa je v cem?
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    TWARR: Mohu prosim pro predstavu vedet, kolik kusu vybaveni z toho NPS listu mas, popr. planujes nakoupit behem nasledujicich 6 mesicu?
    TWARR
    TWARR --- ---
    LAUNCHER: nechapu te, promin
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    TWARR: Mne se libi ta predstava, ze si neco koupim za sum(vycet nize), pak s tim odjedu na dva mesice na business trip a vubec me netrapi zaruka. Bohuzel k tomu bych potreboval asi tak trikrat vetsi prijmy, nebo byt tak trosku pankac, nebo oboje.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    REPLIKANT: Timto se omlouvam Nikonu. Seznam mi prijde ok az na jeden problem. V podminkach se pise, ze bych potreboval 3 objektivy (dejme tomu 50 1,4G, 105 micro a nejaky uw-zoom), ale take 2 tela. Da se nejak domluvit, nebo co s timhle?
    TWARR
    TWARR --- ---
    me se libi ta predstava, jak premejslim o tom, ze si neco koupim a zaroven pocitam s tim, ze se mi to vzapeti rozbije. to bych si toho koupil ... holt nekdo vdolky, jinej holky
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    LAUNCHER: Tak Nikon, asi jako jediný, má právě nejvychytanější podporu pro zákazníky vůbec, viz NPS

Má to ale háček, a to je docela ultimátní seznam né úplně levnejch objektivů a profi těl,... ale když už tak už ;)
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    HUGGI: Dekuji za info
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    LAUNCHER: za asi 4roky co fotaky prodavam jsem se co si pamatuju setkal jen se trema co meli vyrobni vadu..vsechno ostatni byli klasicky reklamace z pouzivani (a to v naprosty vetsine problemy v setovejch objektivech a nebo odpaleny vybojce v blesku)
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    HUGGI: MUI se to o par radek nize nepovedlo s f/1.8, resp je spokojena az s druhym telem. Jsou nekde data kolik procent Nikon FF SLR tel se vraci na reklamaci? (predpokadam ze to jedno procento jsi myslel pouze obrazne)
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    LAUNCHER: proc bys nemohl s 50/1,4 zaostrit?

a v praxi jako backup staci naprosto jakejkoliv kompakt...je to backup..na 99% to nepouzijes takze to je vicemene jedno a dneska i kompakt za 5000 dokaze udelat super fotky..
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    HUGGI: S puvodne planovanym 50mm 1.4 bych se s temi entry-level bodies rychle mohl dostat k tomu, ze prvni telo by bylo rozbite a druhe neschopne zaostrit. Ale v pohode, uz jsem si zvyknul ze mam netradicni potreby ohledne fotovybavy.
    ULTRAMARINE
    ULTRAMARINE --- ---
    J1 s adapterem je vyborna, napriklav v kombinaci s 30/1,4. Na co, jsem moc zvedavej je, co s tim udela, az na to pridelam 100-300/4 HSM, to bude takova lehce spionazni zalezitost :)
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    LAUNCHER: tak to muze resit D5100 (D3200)..pripadne J1 s adapterem..
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    HUGGI: To je mozne s Nexem (navic mam doma 5, 5n) ale pro me nerealne se SLR. Do ntb tasky se mi dve SLR nevejdou a brat si sebou zavazadlo navic se mi nechce. A kupovat si nekde nahradni D7000 kvuli tomu ze mi chciplo FF telo a pak obe vezt zpet a tu D7000 mit pro zmenu bez zaruky v CR by se mi moc nelibilo.
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    LAUNCHER: u fuji si moc jistej nejsem i kdyz to pisou (nemam to overeny v praxi)..canon ji rozhodne nema aspon co se tyka evropskejch servisu...jestli to jinde uznaj tak dobry..ale nespolehal bych na to..

Pokud hodne cestujes tak je podle me stejne blbost neco takovyho resit..zvlast mimo civilizaci by fotak mohl zustat v servise klidne ty dva mesice...jako mnohem lepsi reseni vidim koupit si backup telo..pokud mas treba nex7 tak vzit nex-c3, ktera nova stoji 10k a fotky udela z 90% stejny..
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    HUGGI: Fujifilm ji ma. Canon mi prijde ze prvni rok by mi fotak koupeny v CZ tez spravili v Jizni Africe.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    ULTRAMARINE: Ono to vypada, ale realita je ta, ze se mi vcelku dobre s tim co mam. Ale honi me mlsna a bavi me upgradovat. Ted jsem akorat s hruzou zjistil ze nemam na fotaku mezinarodni zaruku (uznavam moje blbost, mel jsem si to zjistit pred nakupem) a zacal sondovat jak by se situace zmenila s D800e nebo D600... Na notebooku (Dell) uz me to zachranilo a nechtel bych zustat 2mesice bez fotaku nez se dostanu domu. Jinak Nexikovi nic neni, ale trklo me to kdyz jsme se tu bavili o zaruce Dellu.
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    LAUNCHER: nikdo krom olympusu nema scetovou zaruku
    ULTRAMARINE
    ULTRAMARINE --- ---
    LAUNCHER: otazka je, jestli pro tebe neco vubec bude vhodne
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    HUGGI: Dekuji za odpoved. Tak bohuzel koukam ze zrovna pro me Nikon nebude vhodny :-(
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam