• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HERKULESNIKON - klub majitelu a priznivcu nejlepsich fotaku
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    REPLIKANT: za 20k je to drahy..pokud bys ho nebral ty tak mi dej vedet..shanim ho...14-24 jsme prodal, prootze to neni tak univerzalni rozsah a nejsirsi ohnisko ten pokrejvam rybinou..
    TWARR
    TWARR --- ---
    REPLIKANT: stary znamy od releasu tohohle zoomu, v 99% pripadu to imho na funkcnost nema vliv. kdyz si projedes web, tak tomu najdes asi dost povidani. jen mi teda prijde, ze furt to sklo z xty ruky stoji uz nekolik let stale stejne ;))
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    Tak babo raď... mám možnost koupit Nikkor AF-S 17-35mm f/2.8 D ED-IF jetej za 20tis. v perfektnim otpickym a kosmetickym stavu, akorát při přeostřování z/na nejkratší ostřitelné vzdálenosti, tj. 0,25 m pekelně pískne, zdá se, že na funkčnost nemá vliv, tak nevim. Na reporty se mi to sklo líbí víc než 14-24 a hlůavně má clonovej kroužek případně na FM2 :) Nějaký zkušenosti?

DOTCOM
    DOTCOM --- ---
    tak, po pozitivni zkusenosti s Zeiss Ikonem prodavam nejake manual-nikon-lovers-must-have:
    Bazar - PALADIX foto-on-line
    http://www.paladix.cz/bazar/index.php?uid=30389
    HAL_
    HAL_ --- ---
    A bez low-pass filtru, zajímavé.
    YNZA
    YNZA --- ---
    a je to tu, D7100, oujee, 24mpix, ze tam nedali rovnou 36 :D
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    HAL_: Tak jestli neseženeš bazarovýho Nikkora 10-24, tak Tamron bych zakázal, pak Sigmu, takže zbejvà ta Tokina 12-24 a nebo super 11-16. Bacha aby měli motor v těle, na bazarech jsou převážně ty starší bez AF motorku.
    HAL_
    HAL_ --- ---
    REPLIKANT: D3100, výhledově asi nástupce D7000. Velké plachty z toho ale tisknout neplánuji.

Nikkor je každopádně už poněkud drahý, alternativy jsou spíš Sigma 10-20mm f/3,5 EX DC HSM a nebo příjemně lehký Tamron SP AF 10-24mm f/3,5-4,5
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    HAL_: Na jakej stroj? Do D90 v pohodě, na novějšchí tělech je vidět rozdíl v rozlišení Nikkora a Tokiny.
    YNZA
    YNZA --- ---
    HAL_: ma svagr, za ty prachy dost dobra, rek bych srovnatelna s nik 12-24
    HAL_
    HAL_ --- ---
    A co se týče širokáčů v trochu levnější kategorii pro DX - co říkáte na Tokinu AT-X AF 12-24mm f/4,0 Pro DX II ?
    MAJA
    MAJA --- ---
    Bazarový Nikkor 16-35/4 se dá za 20k občas splašit, i když se ho lidi nezbavují tak často.
    KRYGLIK
    KRYGLIK --- ---
    SMK: Ahoj,
    zkusil jsem sigmu 17-35/2.8-4 a des bes, 20mm me odradila papirove (na to ze to je pevne sklo, ma dost neduhu - viz treba photozone).
    Takze jsem skoncil u tokiny 16-28/2.8 (za 18tis v megapixelu). Je to ostre, zkresleni je minimalni. Jen je to tezke a nedas na to filtr, takze zalezi na co to potrebujes.
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    HUGGI: jasny :)
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    PEPAZZ: maj..D4 :D
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    MECHTILD: mel jsem ho a niceho takoveho jsem si nevsiml a to jako ze jsem nejakej ten hnidopich co resi kdejakou blbost. Tim ale nechci tvrdit, ze se to skutecne nehejbalo, treba jsem to proste jen prehledl. Mel jsem ho jen par tydnu, pak sel z domu, otresnej bokeh jsem nedokazal tolerovat.
    MECHTILD
    MECHTILD --- ---
    IOT_JH: ha! tak to sorry za naivitu...
    YNZA
    YNZA --- ---
    ja sem hodne zvedav na ten tiltovej samyang 24/3.5 nebojak, snad to klukum sikmovokejm vyjde a bude to taky spicka za slusny penize
    ULTRAMARINE
    ULTRAMARINE --- ---
    SMK: mam dobry zkusenosti se Samyang 14/2,8. Je to na FF, je to hodne ostry, je to levny a je to manual focus. Jenze pri tomhle ohnisku a rekneme clone 5,6 [ktera je nejostrejsi pro tenhle objektiv a malokdy budes mit na tomhle ohnisti malo svetla], muzes nastavit ostreni na neco pres 2m a mas ostry vsechno od 1m do nekonecna...
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    btw. nechysta nikon nejaky FF telo ala D800 ale s mensim rozlisenim?
    IOT_JH
    IOT_JH --- ---
    MECHTILD: No to je ostrici modul a ten je jinde. Ty ostrici body, co jsou videt v hledacku jsou az nekde za matnici a jenom ukazujou, neostri.

MECHTILD
    MECHTILD --- ---
    SYKES: Dik, hned jsem klidnější:)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam