He, tak postupně:
MENTOL_: Měl jsem V1 půjčenou asi půl dne, relativně krátce po představení a zanechala takovej dojem, že jsem ten systém na dobro odsoudil a přestal sledovat. Takže ve světle Tvých argumentů (V2 neznám) jsem se možná trochu unáhlil. Ok. Dík za uvedení do obrazu. Jinak jako stran koncepce jsem byl původně z 1 systemu taky nadšenej. Proto jsem ho zkoušel...
ULTRAMARINE: Se 100-300/4 na tomhle čipu se dá koukat na měsíc, ne? Tam už IMHO víc obraz degradují rozptylové podmínky, než čip samotný. Ale opět, viz můj předchozí odstavec.
TWARR: Jo, porovnávat různý velikosti čipu nejni úplně košer, máš pravdu. Nechal jsem se trochu unést. Sám jsem před časem porovnával výstup bez ohledu na technologii, jakou ho bylo dosaženo. A u Panasonicu jsem nemyslel 1,4/25, ale spíš 24/1,4 jako širokej konec u DMC-LX7 (evidentně máme každej na mysli jinej segment trhu). Nicméně když si to počítám, jsem vlastně fakt úplně jinde;-)
Nevim, no, do optiky / konstrukce objektivů evidentně moc nevidím. Nejpravděpodobnější mi porád ale přijde, co napsal kolega MENTOL_: ...vzali co jednoduše měli...
Můj favorit tahle krabička tak jako tak nejni...