• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HERKULESNIKON - klub majitelu a priznivcu nejlepsich fotaku
    ULTRAMARINE
    ULTRAMARINE --- ---
    EGGH: to bylo prvni co me napadlo, delalo to i pri bodovy, i pri celkovym/plosnym/maticovym nebo jak se tomu rika
    EGGH
    EGGH --- ---
    ULTRAMARINE: Neměl jsi tam nastaveno bodové měření?
    ULTRAMARINE
    ULTRAMARINE --- ---
    Mel bych jeden problem, kterje se u me objevil vcera - a to s merenim expozice. Kdyz jsem nechal automaticky mereni, tak mel tendenci vsechno strasne preexponovat, musel jsem korigovat cca -4EV aby to vypadalo rozumne. Fotil jsem krajinu, takze svetlejsi nebe, ale ne nejak vyrazne a nastavenim mereni expozice (stred, celek, sirsi stred) to neni. To vse na D800 a 24-70, driv to nedelalo, netusite cim by to mohlo byt?
    ULTRAMARINE
    ULTRAMARINE --- ---
    INIQUITY: info nemam, ale selsky rozum rika, ze se chysta, ale ne v horizontu pul roku nebo tak. Prece jen to neni tak stary sklo, tedka navic Nikon vydal update 80-400 a 70-200/4 VR, takze myslim, ze ted bude aktualizovat jiny ohniska...
    INIQUITY
    INIQUITY --- ---
    ahoj nikonaci, dotaz od kamaradky, ktera neni na nyxu: nemate nekdo echo, jestli se nechysta nastupce AF-S NIKKOR 70-200mm f/2.8G ED VR II? zvazuje nakup, ale kdyby se rysovalo neco noveho, tak klidne i pul roku pocka, doufaje, ze tento pujde s cenou dolu..
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    ULTRAMARINE
    ULTRAMARINE --- ---
    HAL_: prave. Prijdu 90 NEW, precetl jsem prvni odpoved a rikam si, jak mu to hezky, srozumitelne, a pritom spravne (i pojmove) vysvetlil... a pak to zaclo.
    YNZA
    YNZA --- ---
    no prosim
    TWARR
    TWARR --- ---
    ferrari, medvidek, dekuju.
    HAL_
    HAL_ --- ---
    Wow, 70 novyk, a už zase jsou všechny úplně o hovně.
    Hlavně že ten nováček, který se na něco ptal, všechno potřebné pochopil už z úplně první odpovědi, a zbylá hromada příspěvků je jen obvyklé přetahování se o to kdo má většího čuráka mezi lidmi, kteří fotí a píší sem roky, a nic takového zjišťovat nepotřebují.
    YNZA
    YNZA --- ---
    ROZI: nova jiste ne, ale to je uplne jedno. blbej objektiv ostri blbe novej nebo 5 let starej ...
    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    PLAYER: Jistě, spleteš si pojmy a zahlazuješ to žvástama o "fotografickym myšlení". Nikdo nepopírá, že se změna zobrazovacího úhlu jeví jako změna ohniskové vzdálenosti, ale změna ohniskové vzdálenosti to není.
    O omluvě jsem nepsal. Psal jsem o tom, že nejsi (stále) schopen uznat, že ses mýlil. Nicméně doufám, že z toho jednou vyrosteš a začneš se projevovat jako dospělej člověk.
    MORPHLER
    MORPHLER --- ---
    PLAYER: a jelikoz ti prijde objekt schovany za medvedem a viditelny vedle jako stejna kompozice, nevim o cem se jeste bavime...
    MORPHLER
    MORPHLER --- ---
    PLAYER: ale my se celou dobu bavime o zornem uhlu objektivu. jsi dal, priblizis si to delsim ohniskem, mas mensi zorny uhel. jsi bliz mas vetsi zorny uhel. to ze mas stejny vyrez reality neni uhel ty pako.
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    MORPHLER: ano, maji. Dosad si za medveda treba ten diskutovany portret, treba pred cernym pozadim. Pak mi znovu prijd rict, ktera z fotek bude mit mensi/vetsi zorny uhel.

LUKAS87: pardon, ale nebudu se omlouvat za neco, co by popiralo to, co vidim. LOL.
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    MORPHLER: me na tom nic jasneho neprijde, vzhledem k tomu, ze sirka zaberu, ktery je v DOF, je u obou fotek stejna. Pozadi, tedy bokeh, je splosten ci roztazen vlivem perspektivy. Povazuju to za jinou "velicinu" a rozhodne to neklasifikuju jako "zorny uhel".
    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    PLAYER: Diskuze je těžká především s tebou, jelikož nedovedeš uznat vlastní omyl.
    MORPHLER
    MORPHLER --- ---
    PLAYER: a maji pode tebe stejnou kompozici?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam