• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HERKULESNIKON - klub majitelu a priznivcu nejlepsich fotaku
    TWARR
    TWARR --- ---
    BAGRNASTROME: a to jsme jako kde? v dobe kdy maj lidi doma pentia dvojky, ze to nemuzou zpracovat ci? v dobe, kdy si vsecky svoje pokusy, omyly, rozpatlany hnusy musej lidi skladovat? todle pro mne s prubehem casu neni validni argument. pred lety mozna. ted. ne.
    BAGRNASTROME
    BAGRNASTROME --- ---
    MRNEUTRON: Já považuju za hlavní nevýhodu 3200 ten čip. 24Mpix je IMHO u foťáku týhle třídy příšernej overkill. Vem si, že to je JPEG o velikosti cca 3,5 MB a RAW někde mezi 20-36 MB. Jedna fotka! Kašlat třeba i na to, že ty data pak musíš někde skladovat. Ale hlavně to musíš nejdřív zpracovat na PC... V tomhle Nikon fakt nechápu. Myslel sem, že megapixlový závody už skončily.
    MRNEUTRON
    MRNEUTRON --- ---
    REPLIKANT: Jsem doufal, ze tady nekdo napise-to co jsi psal je presne to, co budes vyuzivat a proklinal bys ten den, kdyby sis koupil D3200 :)
    YNZA
    YNZA --- ---
    YNZA: mam ho, co ja vim, tri mesice ? na doporuceni tady v klubu. Rozhodne si nemyslim ze by se to melo utrhnout nebo nechtenou manipulaci samo odepnout. Absolvoval jsem s tim tyden dovcu u cesky skalice, fotim s tim fotbal pravidelne, a je to fakt pohoda. dyz chci udelat hdr treba, na tri cvaky mas fotak s uchem, nikde nic neplanda, a muzes si uzivat stativove pohody.
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    MRNEUTRON: Jenom k té pochybné podpoře Wi-Fi, tak ty externí cajky maj lepší stabilitu a dosah než ty interní, logicky, je to jakoby malá anténka, jinak s tabletem či chytrym telefonem máš pěkný externí display. Co se týče toho zbytku co jsi vyjmenoval, tak až na předsklopení zrcadla sem nikdy ani na D80, D7000 a i D700 nic z toho nevyužil, vlastně ani ty kroky 1/3 ISO (stejně je to hnaný procesorem z nativních hodnot, lepší výsledky dostaneš i z CameraRaw potahánim za EV o 1/3 +/-)
    ERED_MITHRIN
    ERED_MITHRIN --- ---
    BAGRNASTROME: nejde mi ani tak o sirku, jako spis o pohodlnost ve vysledku, tzn. material a aby me to neskrtilo.

MORPHLER: !!! tak ten vypada jeste lepe, diky za tip!

YNZA: jsem se prave chtel zeptat, jestli ty rychloupinaky nezvysuji riziko, ze se fotak dostane k zemi velice rychle. predpokladam tedy, ze ho mas delsi dobu bez ujmy na fotaku? :)
    YNZA
    YNZA --- ---
    MORPHLER: taky sem poridil tento, vyhoda navic je to rychloupinani, a unese se i dvoukilovej fotak celej den cajk.
    BAGRNASTROME
    BAGRNASTROME --- ---
    ERED_MITHRIN: Rádo se stalo. Kdyžtak teda ještě doplním, že takový ty hippy strapy (ze 70. let a asi i starší) bejvaj široký cca 5+ cm, zatímco ten můj neoprenovej má něco málo přes 4 cm. Ale zas je fakt měkkoučkej.
    ERED_MITHRIN
    ERED_MITHRIN --- ---
    BAGRNASTROME: ja jsem na neco podobneho vcera narazil, ale jelikoz u toho nebyla fotka, kde je strap i fotak dohromady, hledal jsem dal, protoze se mi zdalo, ze strap neni dost sirokej. ty neopreny, cos nalinkoval ty, vypadaji potentne, takze ja je vyzkousim a vrele ti dekuji! :)
    BAGRNASTROME
    BAGRNASTROME --- ---
    ERED_MITHRIN: Tak ono asi dost záleží, jakej "širší strap" chceš. Na Ebay se dá najít leccos procházením kategorií BTW.
    Teď k věci: Napadá mě buď "hippy strap". Něco takovýho jsem dostal a docela dlouho používal s analogovým foťákem, na kterej to ovšem byl poněkud overkill. Byť neuvěřitelně příjemnej;-)
    Nebo, a ten teď používám sám k D90 "neoprene strap". Prodejce, u kterýho sem nakupoval já, teď nic nemá, ale ten černočernej za 2.10 vypadá na obrázcích úplně stejně, jako ten můj. Jen tedy ho asi používám obráceně - jedna strana je neoprenová a druhá taková nějaká "skidproof". Podle návodu má jít na krk ten protismyk, ale já radši ten pren... Neni teda o moc širší než ten Nikoňáckej standard, ale o mnoho pohodlnější.
    Kamenný obchody nedoporučuju, ani u Pazdery v bazaru sem neviděl rozumnej popruh pod kilo...
    Jen možná douška: nesnášim takový ty různý odepínátka a sponky. Razim teorii, že popruh má bejt na foťáku napevno. Takže neznám nabídku s takovejma těma různejma klipama pro rychlý odepnutí řemenu.
    ERED_MITHRIN
    ERED_MITHRIN --- ---
    chtel jsem koupit sirsi strap namisto standardniho, co se dodava k d3100. cca 2 roky zpet jsem videl u znameho krasne tlustej a polstrovanej (ma d90), kterej byl za krkem prijemnej. za boha ted nemuzu najit nic podobneho (zkousel jsem google, amazon, ebay, stranky nikonu) a tak si rikam, jestli jsem se a) zblaznil, b) uz se neco takoveho nevyrabi (nechapal bych proc) nebo c) obrazky u produktu matou a uz jsem na tlustej strap narazil, jen jsem si to neuvedomil. a nebo jestli d) nepouzivam spatnej vyraz...
    dokazal by me nekdo prosim nasmerovat? v kamennych obchodech v praze jsem jeste nebyl, neb jsem se domnival, ze vse vyridim v trenkach :)
    SRNECEK
    SRNECEK --- ---
    Ahoj, potřeboval bych doporučit literaturu, ale i různé fóra, která se zabývají natáčením na fotoaparáty. Jsem minimálně obeznámen s technikou, a tak potřebuji začít od naprostých základů - objektivy, ohnisková vzdálenost, clona atd. Díky.
    MRNEUTRON
    MRNEUTRON --- ---
    REPLIKANT: Jsem uplnej zacatecnik, ale snad se v tom brzy zorientuju alespon na zakladni uroven. Neco malo jsem k tomu googlil a vypada to, ze krome lepsiho (pro zacatecnika) ovladani, vyssiho rozliseni a nizsi hmotnosti toho nema D3200 oproti 5100 tolik co nabidnout. Hodnoceni ma dobre a sice u pulky veci nevim k cemu je to dobre, ale tohle mi prijde vystizne: "Jednoznačně lze doporučit D5100. Jaké má D3200 lepší parametry? Kromě nesmyslně vysokého rozlišení 24 Mpx a pochybné podpory Wi-Fi (po zakoupení externí předražené jednotky, nemá D3200 navíc nic. Za to u D3200 nenajdeš takové podstatné věci jako nastavení ISO po 1/3 EV, neuvidíš nastavenou citlivost ISO v hledáčku, nemá bracketing expozice, nejde nastavit úroveň redukce šumu v JPG + úrovně D-Lighting, nemá intervalové snímání, režim HDR, vícenásobnou expozici, nemá rychlé menu, předsklopení zrcátka ad."
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    MRNEUTRON: D5100, pokud to nebude mít naprostej začátečník a laik co nikdy nefotil jinak než na Auto a nevyužije celkem rozsáhlou nápovědu v podobě průvodce s obrázky a interaktivním prostředím, což je stejně dobrý na ten začátek, D5100 je výbornej foťák, výstup na úrovni D7000, D3200 se drží pořád v relaci D3100 i když s novějším procesorem a snímačem, není srovnatelná s D7100 (výstupem).
    MRNEUTRON
    MRNEUTRON --- ---
    ROZI: Jaký je výsledek tvého rozhodování? Stojím před podobnou volbou... Díky
    TWARR
    TWARR --- ---
    naky blaboleni opet.

Lens review: The Nikon AF-S 80-400/4.5-5.6 G ED VR II N – Ming Thein | Photographer
    http://blog.mingthein.com/2013/05/02/lens-review-the-nikon-af-s-80-4004-5-5-6-g-ed-vr-ii-n/
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    Protoze LOL.
    MANSIK
    MANSIK --- ---
    LUKAS87: Protože jeho nekonečný příběh plný fantasy z industriálního světa N, zná snad každý do nekonečna. A nemyslím si, že to co řeším s ním nějak souvisí, obzvlášť když ho mám v ignore.
    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    MANSIK: To je myslím ta pravá otázka pro PLAYERa.)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam