• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HERKULESNIKON - klub majitelu a priznivcu nejlepsich fotaku
    EFA
    EFA --- ---
    Hele jednoduchá otázka. Koupit D610 nebo D800?
    MIKE23
    MIKE23 --- ---
    8BB76E1: Super díky, už to vidím. Ja jsem si teď jako zrcadlovkový začátečník pořídil D3200 s objektivem 18-105 ... za pár let možná přejdu na jinou řadu, ale snad mi tento přístroj pár let vydrží.
    8BB76E1
    8BB76E1 --- ---
    MIKE23: jj.. třeba D3xxx řada určená pro začátečníky, D5xxx pro pokročilejší začátečníky, atd.. viz třeba wiki: http://en.wikipedia.org/wiki/Nikon#Digital_single_lens_reflex_cameras
    Dole pod D3200 je taková přehledná tabulka.. musí se ale rozkliknout.. ([show] v tom modrém proužku..)
    MIKE23
    MIKE23 --- ---
    Potřeboval bych vysvětlit, jaký je rozdíl v Nikonech řad Dxxx a Dxxxx. Většinou tu řešíte typy jako D700, D90 atd., ale moc nevím jak jsou na tom Nikony třeba D3100, D3200, D5200 a D7000. Jsou nějaké low nebo méně kvalitní? Zajímá mě hlavně rozdíl v těch řadách. Díky
    BRUN
    BRUN --- ---
    EGGH: d700 je skvelej, ale chci se na nejakej cas zbavit dvoukilovych zrcadlovek. kupuju fuji x-e1.
    EGGH
    EGGH --- ---
    BRUN: Co budeš kupovat místo něj? Podle mě je D700 jeden z nej foťáků.
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    FATAL_: nevim o nikom kdo by to zvladl..a z ebude stacit rozebrat a slozit nezarucuju..to je jen o nahode jak blbe to spadne..ale pokud bys nekoho sehnal, dej vedet..
    ORORUN
    ORORUN --- ---
    REPLIKANT: No nezkoušel, nebudu předjímat:) ale taková prkotina za takovou raketu.... jasnej nástroj manipulace trhu a zákazníků.
    FATAL_
    FATAL_ --- ---
    EGGH: HUGGI: Takže spíš než v Nikonu se zeptat někde jinde? Napadá vás něco v Praze?
    EGGH
    EGGH --- ---
    FATAL_: Mám stejnou zkušenost jako HUGGI: Kdysi mi do starší verze 16-35 (canon) na demonstraci praštili a obj. se pak při zoomovaní sekal. Taky stačilo rozebrat a zase složit. Dělal mi to jeden starý pán z meopty a chtěl za to tuším tisícovku.
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    FATAL_: To se mi stalo u svou objektivu..17-35 stacilo rozebrat a zase složit i kdyz v servise říkali ze to bude stat 7000..u 70-200 jsem zatim nenašel nikoho kdo by ji rozebíral..dle servisu by to stalo 10 000..oni chtej dycky neco vyměňovat, ale pokud s tim nezoomujes ted silou muze stačit na opravu jen to znova sesadit
    FATAL_
    FATAL_ --- ---
    Když už jsme u toho, mně spadla z úplně minimální výšky 17-55/2.8 a k mému údivu se v ní něco stalo se zoomem, který teď jde ztuha. Bojím se, abych v něm něco neurval. Nevíte, o co jde, a kolik přibližně vypláznu v servise?
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    FARIN: Melo by to snad bejt kolem 3-4000.. A kdy to zalezi na nih kolik maj prace.. Jina moznost nez ofic servis neni
    FARIN
    FARIN --- ---
    Ahoj, dneska mi spadla D5000 z pul metru na podlahu a bohuzel to odnesla zaverka.
    Je nejaka lepsi moznost nez oficialni Nikon servis? pripadne tusite na kolik to vyjde a za jak dlouho to bude hotove? diky
    DOTCOM
    DOTCOM --- ---
    tak jsem dneska drzel v ruce Df a musel jsem na nej prehodnotit nazor.jednak se teda nezda nak extra tezkej, ale hlavne to retro je teda hodne lehky (po tom co okolo toho bylo za humbuk). Je to proste trochu vystajlovana "budget" odlehcena verze D4, rozhodne to neni digitalni FM2.
    TLAMICKA
    TLAMICKA --- ---
    REPLIKANT: ja si zase myslim, ze by v pohode slo, ani by to nemuselo byt tluste a neforemne jako Df (i kdyz nazivo bude treba vypadat lip, tezko rict). Za filmem je jeste pritlacna desticka, coz je nejaky ten milimetr a uprimne, ja bych ten zadni displej vubec nepotreboval, klidne by tam byt nemusel byt, usetrilo by se misto, bylo by to levnejsi, stacila by wifi a aplikace do telefonu, kde by si clovek mohl v pripade potreby ty fotky prohlidnout.
    Nepotrebuju AF, ani seriove snimani, tim padem by nebyla potreba zadna velka baterka.
    Nevidim fakt problem v tom vzit F3 a narvat do ni nejakou tu elektroniku, bastly s ebay s tim prece nemuzes srovnavat, kdyby Nikon opravdu chtel, tak to bez problemu dokaze.
    Ale on Nikon nechce, ani chtit nebude, stejne jako nevyrabi kinofilmove skenery. Vzhledem k tomu, ze ceny ojetych prevysuji ceny novych, neverim, ze to byla ztratova zalezitost, ale proste chteli ukoncit film, tak ho ukoncili.
    Ja to chapu, doba je takova...ale nerikej, ze digitalni F3/Fm3/FM2/whatever neni kvuli technologickym omezenim, protoze to neni pravda - takovy fotak neni kvuli marketingu.
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    LAUNCHER: Mno sice "Pure photography", ale souhlasim, ze to video tam nechat mohli...
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    DOTCOM: S tema "staromilcema" je to diskutabilni. Retrodesign Olympus E-M5 se prodaval jako housky na krame a ma to EVF. Osobne si neprijdu vubec jako "staromilec" - jen chci proste hezky a mensi fotak :-)
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    REPLIKANT: Uvidime kam to pujde. Celkove je ale prima, ze neco jako DF je, akorat tam fakt mohli nechat to video...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam