• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HERKULESNIKON - klub majitelu a priznivcu nejlepsich fotaku
    BAGRNASTROME
    BAGRNASTROME --- ---
    SYKES: Přidej problémy s bordelem na snímači u D600 vs. léty prověřenej model fungující i přes 100k cyklů závěrky. D700 bejvá považovaná za jeden z nejlepších digitálů co kdy Nikon vyrobil.
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    Tech veci je pak jeste vic, D600 nema napr. na stavovem displayi mereni expozice a tusim ze nema moznost stoprocentniho zvetseni fotky po zmacknuti prostredniho cudliku u krizoveho volice (to je takove umyslne kurvitko od Nikonu hadam). A pak samozrejme konstrukcne se jedna o celoslitinu, D600 je napul plast.
    PEJR
    PEJR --- ---
    SYKES: d600 šumí do fialova/modra jako d7000, d700 šumí černě
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    SYKES: napr. AF ON tlacitko, lepe ergonomicky resena Fn tlacitka a krizovy volic, ocnice, velikost fotaku obecne, AF modul, 8fps, konektor na blesk a dalk. spoust. Subjektivne obrazovy vystup, konkretne barvy.
    SYKES
    SYKES --- ---
    Vysvětlete mi prosím někdo, v čem je ta D700 tak dokonalá, že se bazarová prodává ve stejné cenové relaci jako bazarová D600, která má lepší hledáček (pokrytí 100% vs. 95%), modernější snímač a je od řadu let novější... moc tomu nerozumím. Chápu, že se někomu nelíbí kolečko na změnu režimů a že potřebuje více než tři kroky bracketingu. Víc už ne.
    EFA
    EFA --- ---
    TWARR: :))) nejen v elasťákách. Někdy i bez nich. Hele tady dávám do placu svou D700 kdyby někdo pokukoval [ OFFERINGNABÍZÍM: NIKON D700 + NIKON 50mm 1:1.8D / Brno / 32000 CZK ]
    TWARR
    TWARR --- ---
    EFA: pokud jdes z d700. uvidis i u d610 step up v kvalite obrazu. co se tyce ostreni a ergonomie, je to na zamyslenou. ale jestli s tim fotis jen holky elastakach, tak je to ok.
    ULTRAMARINE
    ULTRAMARINE --- ---
    Pokud ti to rozpocet dovoli tak D800 a jeste lepe D800E.
    EFA
    EFA --- ---
    Hele jednoduchá otázka. Koupit D610 nebo D800?
    MIKE23
    MIKE23 --- ---
    8BB76E1: Super díky, už to vidím. Ja jsem si teď jako zrcadlovkový začátečník pořídil D3200 s objektivem 18-105 ... za pár let možná přejdu na jinou řadu, ale snad mi tento přístroj pár let vydrží.
    8BB76E1
    8BB76E1 --- ---
    MIKE23: jj.. třeba D3xxx řada určená pro začátečníky, D5xxx pro pokročilejší začátečníky, atd.. viz třeba wiki: http://en.wikipedia.org/wiki/Nikon#Digital_single_lens_reflex_cameras
    Dole pod D3200 je taková přehledná tabulka.. musí se ale rozkliknout.. ([show] v tom modrém proužku..)
    MIKE23
    MIKE23 --- ---
    Potřeboval bych vysvětlit, jaký je rozdíl v Nikonech řad Dxxx a Dxxxx. Většinou tu řešíte typy jako D700, D90 atd., ale moc nevím jak jsou na tom Nikony třeba D3100, D3200, D5200 a D7000. Jsou nějaké low nebo méně kvalitní? Zajímá mě hlavně rozdíl v těch řadách. Díky
    BRUN
    BRUN --- ---
    EGGH: d700 je skvelej, ale chci se na nejakej cas zbavit dvoukilovych zrcadlovek. kupuju fuji x-e1.
    EGGH
    EGGH --- ---
    BRUN: Co budeš kupovat místo něj? Podle mě je D700 jeden z nej foťáků.
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    FATAL_: nevim o nikom kdo by to zvladl..a z ebude stacit rozebrat a slozit nezarucuju..to je jen o nahode jak blbe to spadne..ale pokud bys nekoho sehnal, dej vedet..
    ORORUN
    ORORUN --- ---
    REPLIKANT: No nezkoušel, nebudu předjímat:) ale taková prkotina za takovou raketu.... jasnej nástroj manipulace trhu a zákazníků.
    FATAL_
    FATAL_ --- ---
    EGGH: HUGGI: Takže spíš než v Nikonu se zeptat někde jinde? Napadá vás něco v Praze?
    EGGH
    EGGH --- ---
    FATAL_: Mám stejnou zkušenost jako HUGGI: Kdysi mi do starší verze 16-35 (canon) na demonstraci praštili a obj. se pak při zoomovaní sekal. Taky stačilo rozebrat a zase složit. Dělal mi to jeden starý pán z meopty a chtěl za to tuším tisícovku.
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    FATAL_: To se mi stalo u svou objektivu..17-35 stacilo rozebrat a zase složit i kdyz v servise říkali ze to bude stat 7000..u 70-200 jsem zatim nenašel nikoho kdo by ji rozebíral..dle servisu by to stalo 10 000..oni chtej dycky neco vyměňovat, ale pokud s tim nezoomujes ted silou muze stačit na opravu jen to znova sesadit
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam