• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HERKULESNIKON - klub majitelu a priznivcu nejlepsich fotaku
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    MENTOL_: D7100 má ostření nejpodobnější D4 a D800 (D700, D300s, D3(x,s)), Multi-CAM 3500DX(FX), 51 bodů. D600 (D610, Df, D7000, D5200, D5300) má Multi-CAM 4800FX(DX), 39 bodů. Pokaždý je to ostření závislý na celym systému, jako je velikost a přesnost RGB senzoru, rychlost procesoru a samozřejmě použitym sklu, logicky na D4 ostří nejspolehlivěji, pak řada D800(D700) a pak amatérský foťáky D610, Df, D7100... a pak je ještě 11 bodovej Multi-CAM 1000 což známe z D80, D90, D5100, D3200 atd...
    ULTRAMARINE
    ULTRAMARINE --- ---
    SKALARIAK: To chapu, ostreni je vec, kterou z parametru nevyctes, pritom zasadne ovlivnuje to jak se ti s tim fotakem foti. Ja mam taky radsi vetsi a masivnejsi/odolnejsi fotaky, ale to je dany i treba tim, ze mam fakt velky ruce, takze bych se nedivil, kdyby ta Df nekomu sedela vic.
    Navic prave Dotcom me donutil se zamyslet, ze stejne vetsinou fotim na A, takze by mi nejaky retro hejblatka nevadily.
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    Ostreni mezi systemama se myslim neporovnava uplne dobre s jinejma sklama - 14-24 a 24-70 mi prijde, ze ostri daleko lip nez jakykoliv jiny/pevny/svetelny sklo co jsem mel, nezavisle na tme a clone.
    Za sebe muzu rict, ze nova zalozni D7100, co ma tusim obdobnej modul jako D600, tak ostri znatelne min spolehlive nez letita D700.
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    ULTRAMARINE: zajimala by me u toho ostreni, ja sem na to ostreni u tech fotaku nejakej vysazenej, i kdyz je to z pulky dany taky sklem.... a u tohodle taky teda ergonomie, toho bych se asi trosku bal....
    DOTCOM
    DOTCOM --- ---
    ULTRAMARINE: tak tak, jako levna varianta D4 s divnejma koleckama nahore je to dost dobrej fotak.
    ULTRAMARINE
    ULTRAMARINE --- ---
    SKALARIAK: zeptej se Dotcoma, ten jedinej ji mel v ruce.
    A taky je jedinej, kterej je z ni nadsenej. Protoze spis nez remake FM2, je to budget D4... alespon tak to rikal. Me proste prijde z toho co ctu, ze to je dobrej fotak (Df), jen spousta lidi mela jiny ocekavani.
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    ULTRAMARINE: no tak ja mam oboji a porad sem se nerozhoupal k tomu co si necham, hdone zalezi co clovek foti myslim, kazdopadne rozdil je to velkej s plusama i minusama.... trochu me mrzi ze Nikon udelal misto novyho fotaku takovou picovinu jako je to novy Df :)
    ALKALOID
    ALKALOID --- ---
    ULTRAMARINE: jinak mel sem D700, D800, 5D MkII, 5D MkIII, ale treba i Sony alpha99
    ALKALOID
    ALKALOID --- ---
    ULTRAMARINE: z toho plyne, ze tvuj kamos neumi fotit
    ULTRAMARINE
    ULTRAMARINE --- ---
    SKALARIAK: moje zkusenost je takova, ze (krom toho, ze jsem mel v ruce vedle sebe D800 a 5D MK III), tak kamos prave od te MK III utekl k Nikonu a je spokojenej a mluvi o zasadnim rozdilu. Bohuzel se rozhodl jit do D600 asi tyden pred tim, nez se objevila D610, ale spokojenej je.

ALKALOID: Z toho plyne, ze si jich pravdepodobne v ruce moc nemel.
    ALKALOID
    ALKALOID --- ---
    PLAYER: rozhodne plete, mkIII ma jedno z nejlepsich ostreni, co jsem mel v ruce
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    ULTRAMARINE: mluvim o spatnejch svetelnejch podminkach (sero), kde kdyz sem srovnaval d600 a mkIII se stejnym sklem tak d600 se vubec nechytla na rozdil od mkIII, v jinejch podminkach to zase muze bejt jinak, mkIII obecne mi prijde ze neostri nijak skvele....
    ULTRAMARINE
    ULTRAMARINE --- ---
    PLAYER: ne
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    ULTRAMARINE: nepletes si to s Mk2?
    ULTRAMARINE
    ULTRAMARINE --- ---
    SKALARIAK: mkIII bych radsi moc nezminoval, to ostri lepe i stara D300
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    D600 opravdu v sumu ma vysoký citlivosti táhne do modra..ale da se s tim pracovat..dynamické rozsah je jeste lepsi nez na d700..hlavne lip zvládá přepaly červený..

Problem s prachem je u naprosto minimálního množství kusu..

D700 je podstatně odolnější, ma lepsi ovládání, ale kdybych ted kupoval jdu do D600
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    pac nebejt toho ostreni + celkem malyho pokdryti ostricimi body + max shutter 1/4000 tak nevidim duvod porc uprednostnovat d800, ze ktery leze tech dat az moc....
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    no nevim jak je na tom v tomhle d700,a le co sem testoval d600, tak ta v nejakym horsim svetle proste nezaostri, tam kde se treba d800/5d MKIII capnou celkem +- v pohode.... ale mozna ma nejaky to assist svwetlo? i kdyz to ma taky celkem omezeny vyuziti....
    DOTCOM
    DOTCOM --- ---
    ROZI: ja sem do toho nechtel rejpat, ale kdybych chtel takovej fotak, tak bych si taky priplatil za novou D600. co se tyka sumu, tak je na tom myslim o poznani lip nez d700
    http://photographylife.com/nikon-d600-high-iso-performance
    ROZI
    ROZI --- ---
    No ja nevim, kdybych si mel vybrat mezi d600 a d700 tak jdu asi do d600, uz jen proto, ze kdyz prihodim 5 - 6 k k bazarove cene d700 tak mam za ten peniz novou d600. Tot muj nazor...ale je taky pravda, ze napr. nevyuziju 8fps atd. :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam