• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HERKULESNIKON - klub majitelu a priznivcu nejlepsich fotaku
    ROZI
    ROZI --- ---
    ASACHI: když foukáš na senzor tak máš zvedlý zrcátko ne? :)
    ALKALOID
    ALKALOID --- ---
    ASACHI: Muzu se zeptat, jak se dostane na pentaprism?
    ASACHI
    ASACHI --- ---
    ALKALOID: Kdyz foukas na senzor vzduch, tak jednak riskujes, ze se ti tam dostane dalsi prach z toho foukatka (nevim jestli si tu nekdo kupuje kazdy mesic nove, ciste), ale hlavne riskujes, ze si ten bordel nafoukas na pentaprism ... ze ktereho uz ho nikdy nedostanes.

V prekladu je to neco co nemusi zajimat lidi se starym fotakem ... ale pokud ma nekdo aktualni generaci, tak je to sakra problem a nejvhodnejsi cesta k cisteni je mokra / gel sticky.
    ALKALOID
    ALKALOID --- ---
    AILAS: kdyz myslis
    AILAS
    AILAS --- ---
    ALKALOID: Tam už by to vypadalo možná dost divně.
    ALKALOID
    ALKALOID --- ---
    AILAS: takze je potreba i v Norsku, kapisto? :)
    AILAS
    AILAS --- ---
    ALKALOID: Ano, to je princip polarizáku :-)
    ALKALOID
    ALKALOID --- ---
    AILAS: nejde jen o oblohu, likviduje to odlesky i na rostlinach, vse je pak barevnejsi a krasnejsi :)
    AILAS
    AILAS --- ---
    PEJR: To vím dík. Osobně používám vše s mírou takže nějaké tmavě modré oblohy a zářící mraky neočekávám a světla mi to tedy až tolik nesebere. Ono třeba v Norsku polarizák ani není třeba. Tam jsou barvy nádherné samy o sobě jak je to výš. Proto jsem to řešil. Ale je potřeba ho už zkusit :-)
    ALKALOID
    ALKALOID --- ---
    PLAYER: tak možná v tvojí hlavě
    PEJR
    PEJR --- ---
    AILAS: na krajinu je polarizak dobrej, ale ubere ti cca dve clony svetla ze sceny.. zalezi jak moc budes svetlo polarizovat
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    ALKALOID: tak i Brouk Pytlik vi, ze foukat do utrob DSLR balonkem je debilita.
    AILAS
    AILAS --- ---
    Díky všem. Budu tedy zhruba o 2.5k lehčí. Předpokládám nějakou HOYU s antireflexníma vrstvama ale rád si nechám poradit pokud někdo má nějaký jiný tip.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    NEVIEM: V zime pri oprave fotaku mi nahrali posledni FW a tusim ze zadna zmena ani oprava dlouholetych chyb/vlastnosti se nekonala. IMO pokud fotis tak fot a na hrani si kup androida ;-)
    ALKALOID
    ALKALOID --- ---
    ASACHI: odstranuje to odlesky z pleti, svetelne si to udelas jako potrebujes
    ASACHI
    ASACHI --- ---
    ALKALOID: To ti ale musi udelat strasne svetelne plochou fotku ne?
    Mas s tim nejake zkusenosti? zni to zajimave
    ALKALOID
    ALKALOID --- ---
    AILAS: urcite kup a plati, ze cim drazsi, tim lepsi

ASACHI: na portrety se da vyuzit o dost vic, nez jen na plazi za poledne, klidne v atelieru
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    IOT_JH: d750 umi tohle vsechno i zebru na prepaly, u d600 nejde menit clona pro nataceni? to je naka demence ne?
    ASACHI
    ASACHI --- ---
    AILAS: Na krajinu je super, pokud se s nim naucis pracovat. Na portrety tak maximalne nekde na plazi za poledne :)
    ROZI
    ROZI --- ---
    AILAS: nejhorší je vždycky někde na tripu zjistit, že kdybych měl tohle, mohl jsem to blejsknout lip :/
    AILAS
    AILAS --- ---
    ASACHI: Převážně krajinu, takže se hádám vyplatí. Kdybych už ho koupil tak bych se ho snažil využit i běžně a o to mi asi jde. Jestli se dá nechat na skle pořád nebo co je s ním vyloženě nevhodné fotit. Tedy kromě situací se špatnými světelnými podmínkami.
    ASACHI
    ASACHI --- ---
    AILAS: Polarizacni filtr je super prakticky vsude, kde mas ostre slunce ...
    Tj. do exotiky je idealni ... zase je otazkou, co se chystas fotit.

Celkem blby je, ze na 77mm to bude stat docela ranec, pokud to mas jen na jednu akci.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam