• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HERKULESNIKON - klub majitelu a priznivcu nejlepsich fotaku
    ASACHI
    ASACHI --- ---
    ALKALOID: Jednoduse? :)

Jinak abys me nechytal za slovo, tak se proste ten prach dostane do hledacku, kde jde videt ...
    ALKALOID
    ALKALOID --- ---
    ASACHI: Muzu se zeptat, jak se dostane na pentaprism?
    ASACHI
    ASACHI --- ---
    ALKALOID: Kdyz foukas na senzor vzduch, tak jednak riskujes, ze se ti tam dostane dalsi prach z toho foukatka (nevim jestli si tu nekdo kupuje kazdy mesic nove, ciste), ale hlavne riskujes, ze si ten bordel nafoukas na pentaprism ... ze ktereho uz ho nikdy nedostanes.

V prekladu je to neco co nemusi zajimat lidi se starym fotakem ... ale pokud ma nekdo aktualni generaci, tak je to sakra problem a nejvhodnejsi cesta k cisteni je mokra / gel sticky.
    ALKALOID
    ALKALOID --- ---
    AILAS: kdyz myslis
    AILAS
    AILAS --- ---
    ALKALOID: Tam už by to vypadalo možná dost divně.
    ALKALOID
    ALKALOID --- ---
    AILAS: takze je potreba i v Norsku, kapisto? :)
    AILAS
    AILAS --- ---
    ALKALOID: Ano, to je princip polarizáku :-)
    ALKALOID
    ALKALOID --- ---
    AILAS: nejde jen o oblohu, likviduje to odlesky i na rostlinach, vse je pak barevnejsi a krasnejsi :)
    AILAS
    AILAS --- ---
    PEJR: To vím dík. Osobně používám vše s mírou takže nějaké tmavě modré oblohy a zářící mraky neočekávám a světla mi to tedy až tolik nesebere. Ono třeba v Norsku polarizák ani není třeba. Tam jsou barvy nádherné samy o sobě jak je to výš. Proto jsem to řešil. Ale je potřeba ho už zkusit :-)
    ALKALOID
    ALKALOID --- ---
    PLAYER: tak možná v tvojí hlavě
    PEJR
    PEJR --- ---
    AILAS: na krajinu je polarizak dobrej, ale ubere ti cca dve clony svetla ze sceny.. zalezi jak moc budes svetlo polarizovat
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    ALKALOID: tak i Brouk Pytlik vi, ze foukat do utrob DSLR balonkem je debilita.
    AILAS
    AILAS --- ---
    Díky všem. Budu tedy zhruba o 2.5k lehčí. Předpokládám nějakou HOYU s antireflexníma vrstvama ale rád si nechám poradit pokud někdo má nějaký jiný tip.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    NEVIEM: V zime pri oprave fotaku mi nahrali posledni FW a tusim ze zadna zmena ani oprava dlouholetych chyb/vlastnosti se nekonala. IMO pokud fotis tak fot a na hrani si kup androida ;-)
    ALKALOID
    ALKALOID --- ---
    ASACHI: odstranuje to odlesky z pleti, svetelne si to udelas jako potrebujes
    ASACHI
    ASACHI --- ---
    ALKALOID: To ti ale musi udelat strasne svetelne plochou fotku ne?
    Mas s tim nejake zkusenosti? zni to zajimave
    ALKALOID
    ALKALOID --- ---
    AILAS: urcite kup a plati, ze cim drazsi, tim lepsi

ASACHI: na portrety se da vyuzit o dost vic, nez jen na plazi za poledne, klidne v atelieru
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    IOT_JH: d750 umi tohle vsechno i zebru na prepaly, u d600 nejde menit clona pro nataceni? to je naka demence ne?
    ASACHI
    ASACHI --- ---
    AILAS: Na krajinu je super, pokud se s nim naucis pracovat. Na portrety tak maximalne nekde na plazi za poledne :)
    ROZI
    ROZI --- ---
    AILAS: nejhorší je vždycky někde na tripu zjistit, že kdybych měl tohle, mohl jsem to blejsknout lip :/
    AILAS
    AILAS --- ---
    ASACHI: Převážně krajinu, takže se hádám vyplatí. Kdybych už ho koupil tak bych se ho snažil využit i běžně a o to mi asi jde. Jestli se dá nechat na skle pořád nebo co je s ním vyloženě nevhodné fotit. Tedy kromě situací se špatnými světelnými podmínkami.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam