• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HERKULESNIKON - klub majitelu a priznivcu nejlepsich fotaku
    BUCCI
    BUCCI --- ---
    MLIKARNA: tak bohužel... kolega to má stejně jak já... už jen využívá to, co má...

já když fotil, tak co mi focení vydělalo, to jsem investoval do vybavení... samozřejmě dnešní ceny jsou (z toho, co mám téměř na nule)... posledních tak 5 let fotím už jen reporty ze strongman závodů (a to si ještě půjčuju tělo foťáku na indoor závody kvůli ISO)...

naopak moje studiové a cestovní ambice jsou naprosto pryč a sám bych potřeboval prodat sadu Elinchrom záblesků, který jsem použil tak všeho všudy na 5 projektů a teď leží uskladněný v polici...
    MLIKARNA
    MLIKARNA --- ---
    BUCCI: díky :)
    BUCCI
    BUCCI --- ---
    MLIKARNA: se ti zeptám kolegy, stejně si furt půjčuje mojí :-D
    MLIKARNA
    MLIKARNA --- ---
    BUCCI: jo ale nakonec sem prodal Lens baby, 18-35, tělo si s pevnou padesátkou nechám, na prcka na zahradu dobrý :)

Mám tu ještě tu sb900, inzeruju ji za 3500 a stejně to nikdo nechce :)
    BUCCI
    BUCCI --- ---
    MLIKARNA: jako za ty prachy i s tělem to vůbec neni špatná nabídka...
    MLIKARNA
    MLIKARNA --- ---
    MLIKARNA: Po týdnu neúspěšného inzerování jsem se rozhodl aktualizovat inzerát:

SB 900 + 18 - 35mm + 50mm 1,8 a veškeré příslušenství celkem za 11k, při odběru všeho přihodím D700 zdarma :) tak kdyby náhodou :)
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    MAJA: kamos ji mel, tak jsem jen tak z hecu udelal prime porovnani s jiz zminovanym Samyangem.

Sigma 85 ART vs Samyang 85 — Postimages
    https://postimg.cc/gallery/F4R3kmX

Jen pro zajimavost, nic vic.
    MATTESH
    MATTESH --- ---
    QWWERTY: Bohužel už nemá. Byla to výborná appka, kterou jsem zaplatil a po upgradu tabletu to nemůžu stáhnout kvůli nějakýmu jejich porušení pravidel App storu :(
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    PAJAZTUNELU: qdslrdashboard se tvari, ze ma i AppStore verzi, ale mam ozkouseny jenom android
    Downloads | qDslrDashboard
    https://dslrdashboard.info/downloads/
    PAJAZTUNELU
    PAJAZTUNELU --- ---
    Ahoj, poradite, jestli na d750 neni jina appka na remote control nez ta slaba WMU? Na iOS…diky
    MAJA
    MAJA --- ---
    co Artová Sigma 85/1.4 ? Mám padesátku a krom váhy jí v podstatě nemůžu nic vytknout ...
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    B3DA: dost me stve, ze 1.2 neudelali s F bajonetem, jen Canon. Hned bych do ni sel.
    B3DA
    B3DA --- ---
    PLAYER: Jj, ty Samyangy jsou za ty prachy opticky genialni, ostri se s tim dobre a funguje to od latest digi po filmovy tela z konce sedesatek. Ale u takovyho ohniska uz dost zavisi na focenych objektech a zkusenostech, aby to bylo pro dany ucely pouzitelny..
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    Temer nekompromisni je Otus. Asi za sto litru nebo kolik :)
    Ja jsem spokojenej se Samyangem 85/1.4. V bazaru kolem bura a opticky je za tu cenu bezkonkurencni. Ale chapu, ze MF neni pro kazdeho.
    B3DA
    B3DA --- ---
    MADRABBIT: Pokud myslis ze ta plastova 85/1.4 na plnou diru je prosta chromaticke axialni aberace, tak to fakt neni.. jakkoli je jinak opticky lepsi nez predchozi verze.
    Co se tyce G rady obecne, jako fajn ze to ostri na telech bez motoru, ale absence clonoveho krouzku moc supr neni. S ohledem na mozny budouci upgrade tela bych si spis ujasnil co se s tim bude fotit (jestli/proc konkretne 85mm na dx) a podle toho resil dal.
    MADRABBIT
    MADRABBIT --- ---
    Mám 85/1.8 AF-S G a aberace na otevřené cloně je, měl jsem si připlatit za 1.4 :-( jinak od cca 3.2 clony už v pohodě a kreslí moc hezky.
    MAJA
    MAJA --- ---
    IMHO ta starší 85/1.8 není žádný zázrak, samý fialový aberace ... AF-S G verze jde splašit za 7 a bude ostřit i s tělama bez motorků
    OT_
    OT_ --- ---
    JOHNIEZ: A jo, furt zapomínám, že i můj nejmodernější Nikon má 30 let:)
    JOHNIEZ
    JOHNIEZ --- ---
    https://www.kenrockwell.com/nikon/85AF.htm nebude na D5100 ostřit přes AF.
    OT_
    OT_ --- ---
    DALE: Starší verze Nikkor 85/1,8 af (tedy bez G) se dá sehnat celkem levně, vidím zrovna jeden inzerát za 5100,- a je to můj oblíbený objektiv, doporučuji.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam