Ahoj, chci se po letech vrátit k focení. Dřív jsem fotil na kinofilm s Pentaxem MZ-5n, pak s digitálním ist D, tak jsem nejprve sondoval, jestli by šlo zachovat značku, ale ne. Rozpočet je momentálně omezený a jsem jen hobbík. Tak jsem zkoumal, jak jsou na tom Nikon a Canon, nakonec mi z toho vyšel bazarový Nikon D750. Je to i dnes dobrá volba? V bazarech je tělo za cca 17.000. Trochu obavu mám z toho, že to je už starší ročník a většina bazarových kousků bude mít asi slušně "nalítáno". Těch 150.000 na závěrku bude mít počítám většina už i přes :) Jak moc je toto opotřebení zásadní? Na Paladixu jsem našel i inzerát, kde tento prodává i s objektivem, uvádí cca 11.000 fotek, ale chce za to 40 litrů, to mi přijde už hodně. Ekvivalent v kamenných bazarech vychází na 30, ale je otázka, kolik budou mít za sebou (na druhou stranu, dávají záruku rok na skryté vady).
Když bych počítal do začátku rozpočet do 30.000,- na tělo i nějaké základní objektivy, je ta D750 dobrá volba nebo byste doporučili kouknout ještě na jiné? Porovnával jsem s D810 (vychází jen o cca 2 litry víc), koukal jsem i na D780 a D850, ale to je momentálně už mimo můj rozpočet.
Dík za pomoc :)