• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    Vaše zkušenosti s českými bankami. V čem jste spokojeni, v čem ne. Zajímá vás, jak funguje banka uvnitř?

[ mBank ] - klub spravovaný ADAMMem, kde lze získat odpovědi na dění uvnitř této banky
    rozbalit záhlaví
    BUTHRAKAUR
    BUTHRAKAUR --- ---
    YNZA: jakej pruser mas na mysli? jakoze si na ebay neco vydrazil a pak nemel jak zaplatit? nebo neco uplne jinyho?

jakej je teda presne z pohledu inet plateb rozdil MC vs VISA? o prepocitavani podle EUR vs USD vim - jde mi o prakticky vyuziti...
    YNZA
    YNZA --- ---
    BUTHRAKAUR: ja s tim mel jednou takovy pruser, ze jsem presel na MC
    BUTHRAKAUR
    BUTHRAKAUR --- ---
    RETAL: zatim jsem se porad nedostal k tomu si tam ten ucet zalozit, ale dneska tam konecne vyrazim, tak pak podam report ;)
    BUTHRAKAUR
    BUTHRAKAUR --- ---
    objednal jsem si ted u CS embosovanou kartu (Visa Classic Partner tusim), abych moh nakupovat pres inet a platit pres PayPal (na ebay apod) a ted jsem narazil na stiznosti, ze embosovany karty od CS s PayPal "nefungujou" - nemate s tim nekdo praktickou zkusenost? nebo to byl problem nekdy driv (ty prispevky nejsou uplne nejcerstvejsi) a ted uz to funguje bez problemu? zatim tu kartu jeste nemam, ale nerad bych pak zjistil, ze ten PayPal nerozchodim....
    RETAL
    RETAL --- ---
    eBanka - blog (ex)klienta
    Ale na zhrzeného klienta se mi zdá, že píše už nějak dlouho (bezmála 4 roky)
    RETAL
    RETAL --- ---
    Není to tak dávno, co jsme se tu bavili o Fio družstevní záložně. Máte s ní někdo mezitím nějakou (novou) zkušenost?
    OASHI
    OASHI --- ---
    Dotaz 2:
    Potrebuju na jeden dolarovy ucet veden v CR dostat dolary, ale neze cash.
    Mam to v CZK. Jak to udelat co nejlevneji?
    Ze pry pri prevodu z jednoho USD uctu v bance v Cechach na jiny USD ucet v jine bance v Cechach jsou uplatnovany podminky jako by to byla platba ze zahranici...
    Ale poplatky min 250 ... potencionalne az 1500 Kc se mi platit fakt nechce!!!
    ...nemluve o poplatcich za konverzi...

Mate nejaky napad?
    OASHI
    OASHI --- ---
    Mam dotaz 1: Prinesl jsem do banky nejake dolary, dve 100$ benkovky pokladni prohlasila za falesne, zapecetila je, opsala si ma data z obcanky, dala mi jen papir s razitkem...

Setkali jste se s tim uz? Ze pry v rohu nebyly zelene odlesky... Co ted??
    SINGULARITA
    SINGULARITA --- ---
    03.05.06 - Lidové noviny

Státní konsolidační agentura vrací ČSOB problémové úvěry a požaduje zpět miliardy

PRAHA Spor o jedenáct miliard problémových pohledávek po zkrachovalé Investiční a Poštovní bance mezi státní Českou konsolidační agenturou (ČKA) a Československou obchodní bankou (ČSOB) se dostává do finále.
    Konsolidační agentura začala po bance vymáhat zpět miliardy korun, které již dříve byly vyplaceny ČSOB za problémové úvěry IPB v rámci státních záruk. Ty vystavila Zemanova vláda ve prospěch ČSOB při krachu "finančního lva".
    Převedené pohledávky z ČSOB na agenturu ale mají právní vady, které brání jejich snadnému prodeji. Při správě pohledávek podle agentury udělala ČSOB chyby, proto je agentura začíná bance vracet.
    "ČKA se dnes snaží uměle konstruovat u těchto aktiv jakési pochybení banky, byť tam žádné není," tvrdí mluvčí ČSOB Milan Tománek.
    Konsolidační agentura musí vracení problémových pohledávek stihnout před uplynutím promlčecích lhůt, to znamená v letošním roce. "Tak, jak postupně uplývají promlčecí lhůty k jednotlivým pohledávkám (do 25. července 2006), tak ČKA odstupuje od smluv a žádá po bance navracení úplaty," uvádí mluvčí ČKA Jiří Pekárek.
    Státní agentura zatím podle Pekárka odstoupila od smluv ve více než dvaceti případech a další se připravují. "Za uvedené pohledávky agentura zaplatila úplatu ve výši necelých dvou miliard korun," dodává Pekárek. Tyto dvě miliardy nyní agentura žádá po ČSOB. K tomu, zda banka peníze vrátí státní ČKA, se Tománek nevyjádřil.
    Spory u pohledávek s právními vadami tak může nakonec řešit arbitráž. Podle Pekárka hrozí tato možnost v případech, kdy "ČKA žádá vrácení úplaty a ČSOB dobrovolně úplatu nevydá".
    Hospodaření ČSOB by však podle Tománka neovlivnily ani eventuálně vrácené pohledávky. Peníze vrácené konsolidační agentuře by totiž v rámci státních záruk požadovala banka proplatit po ministerstvu financí. Resort financí ale není vždy ochotný vrácené pohledávky proplácet. Konsolidační agentura například vyhrála spor o pohledávku společnosti J. Ring a ČSOB jí musela vrátit 1,7 miliardy korun. Zmíněnou sumu ale ČSOB od ministerstva financí zatím nedostala. Banka tak podle Tománka bude zvažovat soudní postup proti ministerstvu financí.
    Problémové úvěry rozpůjčovali manažeři zkrachovalé IPB. Právě vysoký objem špatných půjček byl hlavní příčinou pádu tehdejší bankovní trojky na trhu v roce 2000.

ČKA vrací ČSOB problémové obchody

* ČKA hodlá vrátit Československé obchodní bance problémové úvěry za více než dvě miliardy korun.
    * Zároveň ČKA připravuje k vrácení i další půjčky s právními vadami. Celkem jde o úvěry za 11 miliard korun.
    * Tyto úvěry poskytla zkrachovalá IPB. Za problémový majetek IPB se zaručil stát ve prospěch ČSOB.
    HARALD
    HARALD --- ---
    LAURINKA: Hele, co třeba ten dotaz zadat tak, že si člověk nebude muset domýšlet a zjišťovat věci, u kterých by tě těch pár písmen navíc moc nestálo.

Třeba to, že jsi u České spořitelny.

Nevím zrovna jak v ČS, ale obvykle se stav konta jako studentský v bance kontroluje jednou, nebo dvakrát do roka. Pokud jim v určeném termínu nepředáš potvrzení, tak ti účet převedou na standardní běžný účet. Do doby termínu, kdy máš potvrzení předložit, máš nadále v bance status studenta.
    PSYSBEE
    PSYSBEE --- ---
    K 31.3. se automaticky prevede na normalni sporozirovej ucet ... takze jestli se ti jeste neprevedlo, tak mas minimalne do konce brezna pristiho roku ucet jak Student+ a timpadem i veskery vyhody z toho plynouci...
    - zajdi si na pobocku a zeptej se na to - ale to ze si prerusila studium spis nerikej - aby ti ten prevod na normalni sporko neudelali driv nez je nutny.. :)
    LAURINKA
    LAURINKA --- ---
    ahoj, mám konto Student+, když jsem ted přerušila studium, tak se mi automaticky program Student+ převede na nějaký nestudentský?
    VODNIK
    VODNIK --- ---
    D13: nejlépe tam, kde ti vedou účet a chodí ti tam výplata.
    D13
    D13 --- ---
    nema nekdo zkusenost nebo radu, kde si ted vzit co nejlepsi uver okolo 100 - 150 k?
    LEFTY
    LEFTY --- ---
    POOL: jako každýmu ;-)
    POOL
    POOL --- ---
    LEFTY: business expenses? tobe uz ten vork v ofysu leze na brejn co? :o)
    LEFTY
    LEFTY --- ---
    HARALD: chválí si je kolegové, co mají business expenses, ale nemají na to firemní kartu - nemusí krvácet "ze svého", než jim firma účty proplatí.
    ONE111
    ONE111 --- ---
    HARALD: Jestli mas dost penez, tak je kreditka na nic, je to karta pro lidi, co ziji na dluh.
    ONE111
    ONE111 --- ---
    HARALD: Ehm, jenom Citibank, pracovni duvody :0).
    DIAG
    DIAG --- ---
    HARALD: Ja ji mam uz dlouho protoze:
    - okamzita blokace (od okamziku nahlaseni), coz "moje" banka nenabizi a pripadny zlodej muze vesele vybirat az do pulnoci
    - platim zasadne v bezurocnem obdobi, takze mne to nic nestoji
    - pripadny zlodej neziska pristup k memu uctu, coz mi prijde lepsi
    - je embosovana, coz muze byt v nekterych situacich vyhoda. Ale k uctu bych embosovanou kartu z bezpecnostnich duvodu nechtel.
    HARALD
    HARALD --- ---
    Odchytla me dneska paní, která se mi snažila prodal kreditní kartu od Citybank s následujícími parametry:
    - kreditka, až 55 dní na splacení
    - nemusíte mít BU v Citybank
    - nulové poplatky (pokud si nevezmete další služby)
    - kontrola stavu kreditního účtu přes internet
    - okamžitá blokace

S tím mě napadá. Obvykle nemám problém s hotovostí na BÚ. V čem je pro mě vlastnictví kreditky výhodné když mám už debetní kartu? Proč bych si od ní měl tu kreditku vzít?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam