• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    Vaše zkušenosti s českými bankami. V čem jste spokojeni, v čem ne. Zajímá vás, jak funguje banka uvnitř?

[ mBank ] - klub spravovaný ADAMMem, kde lze získat odpovědi na dění uvnitř této banky
    rozbalit záhlaví
    ADAM
    ADAM --- ---
    ROMANET: ale prosimtě šmudlo.

ten tvuj odkaz má drobnej problém - "D" na konci názvu fondu. to znamená dividendový fond.

to je něco jiného, o tom jsem nemluvil.

toto je příklad obyč podílového fondu.
    http://www.ing.cz/cz/products_and_services/ing_fondy/podrobne.html?isin=LU0082087353
    min. investice 500kč.
    pokud chceš vložit 500kč, musíš převést na učet 515kč. veškeré další počty a výsledky jsou již očištěny o poplatek za správu.
    ROMANET
    ROMANET --- ---
    ADAM: chybka je v tom, že minimální investice je 500, ale ne 500 kč, ale 500 tisíc kč.

koukal jsem na to jako puk, že by stačilo pětikilo...
    http://www.ing.cz/cz/products_and_services/ing_fondy/podrobne.html?isin=LU0120667240
    RETESKA
    RETESKA --- ---
    ADAM: díky, mrknu se na to, takovýhle částky bych zvládla.
    ADAM
    ADAM --- ---
    ROMANET: nevím, jestli jsem to pochopil správně. ale koukám na fond ing český akciový. minimální investice 500 kč.

nejsem si jistý, ale podle mě to je minimální úvodní investice. pak můžeš každý měsíc posílat třeba jenom 100kč.
    ROMANET
    ROMANET --- ---
    ADAM: to zas není myslím spoření drobných částek... :)

a reteska nepsala, kolik může spořit...
    ADAM
    ADAM --- ---
    RETESKA: pokud se přikloníš k něčemu rizikovějšímu, doporučil bych kupovat nějakej podílovej fond.

akciové trhy jsou dlouhodobě nejvýnosnější investice, investovat můžeš pravidelně velmi malou částku, kterou prostě jen pošleš na učet s variabilnim symbolem. toť vše.

fond mužeš prodat kdykoli, takže likvidita velká. riziko taky poměrně velké, snižuje se, pokud je tam necháš dlouhodobě. výnos tomu uměrný - čili vysoký.

pravidelně vyhrávají ve výkonostech fondy ING. minimální uvodní investice tuším většinou okolo 3tis kč.
    LITTLELI
    LITTLELI --- ---
    jo a jeste je moznost terminovanych vkladu, ale co jsem koukal tak... to moc smysl nema. uroky tam jsou neco malo pres procento od castek 500.000,- a vyse. to nekreje fakticky ani inflaci.
    LITTLELI
    LITTLELI --- ---
    RETESKA: hm, sporeni pri tehle urocich,hm hm.. hele zkus stavebni sporeni nebo si spor na penzi, jsou tam vsude statni prispevky. urok je zajimavy jeste mozna tak na tom penzijnim, aby to "nesklidila" inflace. ale jinak si snad radsi i uzivej :) bohuzel v obojim ty penize jsou pomerne nelikvidni. pokud chces stavebko na sporeni, tak je uvazujes minimalne na 5 let. u toho penzijniho minimalne na 15. ok oboji se da nejak resit zrusenim, ale v takovem pripade to uplne ztraci smysl, prijdes o ty prispevky.
    RETESKA
    RETESKA --- ---
    LITTLELI: koňovo zdraví se dá pojistit taky, ale vyjde to strašně draho, já nechci pojistku ale spoření :) na cokoliv, na bydlení, na nákupy, na koně, na nábytek...
    zkusim si t omrknout na netu.
    LITTLELI
    LITTLELI --- ---
    konovo zdravi, no jasne... no tak jsou pojistovny, kde se pojisti lecos. jen mam pocit ze ne za par stovek.
    RETESKA
    RETESKA --- ---
    LITTLELI: tak pro mě třeba na úrazovku, ale z tý zaplatim jen svoje zdraví a ne koňovo, o to mi jde.
    LITTLELI
    LITTLELI --- ---
    RETESKA: nebo si muzes sporit na duchod, ty penize jsou uroceny trebas 3-4 %, je tam statni prispevek a kdyz tece do bot, da se to jednorazove zrusit, prijdes jen o ten statni prispevek, nasporena castka + uroky zustanou. ale ROMANET ma pravdu, to co pises je spis na urazovku (+ zivotku).
    ROMANET
    ROMANET --- ---
    ANICHQA: chyba může být v tom, že funkce reply nemá u těchto center žádný smysl.
    ANICHQA
    ANICHQA --- ---
    tak moje komunikace s CSOB je zde:

puvodni dotaz jsem poslala v nedeli

poslano: Sunday, October 08, 2006 10:23 AM
    To: INFO
    Subject: Rozsireni pracovni doby

Dobry den!
    Mam dotaz ohledne pracovni doby jednotlivych pobocek.
    Planujete v dohledne dobe rozsirovat pracovni dobu na pobockach?
    Moc bych uvitala, kdybych mohla vyrizovat agendu, spojenou s mym uctem, i o vikendu.
    Dekuji.

hned v nedeli me ujistuji, ze to hodlaji resit
    od: INFO
    komu: mně

Dobry den,

Vas dotaz jsme predali odpovedne osobe. Verime v brzkou odpoved.
    V pripade dalsich dotazu nebo pripominek se prosim obratte na nize uvedene kontakty.

S pozdravem a uctou
    pani XY
    Ceskoslovenska obchodni banka, a. s.

Klientské centrum

a pokracujeme dal o 2 dny pozdeji cili v utery mi odepsala

Dobrý den paní XY,

obdrželi jsme Váš dotaz na otevírací dobu poboček adresovaný na Klientské centrum ČSOB.

Dovoluji si Vás informovat, že vyhodnocením průzkumu provedeném na vzorcích klientů v jednotlivých oblastech bylo rozhodnuto o úpravách otevírací doby tak, aby vyhovovala co největšímu počtu klientů.

Ráda bych Vám tímto nabídla možnost využít návštěvy pobočky i mimo pracovní dobu. Tato možnost je vždy po předchozí domluvě s pracovníkem pobočky a jedná se především o obchodní schůzky např. investice, hypotéky, úvěry, změny údajů v dokumentaci apod. V nezbytně nutných případech lze sjednat schůzku i pro převzetí platební karty, není však z bezpečnostních důvodů určena k hotovostním operacím.

Zároveň bych Vás ráda informovala o možnosti 24 hodin denně využívat službu ČSOB Internetbanking, která Vám umožňuje pracovat se svým účtem prostřednictvím internetu i o víkendech. Nevím zda máte tuto službu zpří stupněnou, protože z Vašeho e-mailu není zřejmá Vaše domovská pobočka.
    Pokud mi sdělíte Vaše číslo účtu, budu kontaktovat pobočku ČSOB, kde máte vedený účet a konkrétní klientský pracovník Vám poradí s řešením.

Tak jsem se ji obratem zeptala, koho mam kontaktovat na pobocce, ktera sidli v ulici milady horakove 6 v Brne, protoze tam mam vedeny svuj ucet . Cislo sveho konta jsem samozrejme ponechala pro sebe, zduraznila jsem ale, ze se jedna o obycejny korunovy ucet, tudiz nejsem zadna korporatni klientela...
    Od te doby nic.....
    ROMANET
    ROMANET --- ---
    tak jsem poslal dotaz na čsob. je zajímavý, že teď mi (hodinu od dotazu) přišla odpověď.

+ za to, že fungují i v tuto dobu.
    - relevance a hodnota odpovědi

asi jsem se špatně vyjádřil, že jsem se nedozvěděl naprosto nic kromě frází.

Vážený pane xxx,

poplatek za vydání a vedení platební karty je účtován pouze v případě, že je karta skutečně vydána. Pokud Vám je účtován poplatek za platební kartu, kterou Vám banka nevydala, je nutné tuto situaci řešit přímo s pobočkou ČSOB, která vede Váš účet.

Limit platební karty je standardně nastaven ve výši 15 000,- Kč. Tento limit je týdenní a nelze ho překročit (nelze tedy např. přes internet zaplatit dražší zboží, než je výše limitu). O navýšení limitu platební karty můžete požádat rovněž telefonicky prostřednictvím klientského poradce služby ČSOB Linka 24. Tato služba je k dispozici nepřetržitě na těchto kontaktech:

pro volání z pevné linky: 844 113 114 (+420 495 800 101 pro volání ze zahraničí),
    mobilní operátoři: T-Mobile: +420 603 676 676, Telefónica O2: +420 729 933 933, Vodafone: +420 776 992 992.

V případě dalších dotazů nebo připomínek se prosím obraťte na níže uvedené kontakty.

S pozdravem a úctou

Andrea Balkovská

Československá obchodní banka, a. s.
    Klientské centrum

Infolinka: 800 110 808 (0 - 24 h)
    (ze zahr.: +420 495 800 101)
    e-mail: info@csob.cz
    http://www.csob.cz/

-----Original Message-----
    From: Roman xxx
    Sent: Friday, October 20, 2006 9:29 PM
    To: INFO
    Subject: dotazy

dobrý den,

měl bych následující otázky

1. platební karta

v ceně balíčku, který si platím je platební karta visa electron, zaplatil jsem si kartu visa a bylo mi řečeno, že si platím obě karty, ale electron mi nebude vydán, protože by se jednalo o navýšení limitů a to by musela schválit nějaká vedoucí až podle mé historie. otázka zní, proč tedy onu kartu platím, když jí nemám? (chci jí protože její ztráta je mnohem méně nákladná záležitost - šlo by o kartu na běžné používání).

2. limit platební karty.

limit je 15k a navýšení je až podle historie, účet mám 2 týdny. když si budu chtít koupit přes internet letenku za 18 tisíc korun mám smůlu? je možné o navýšení limitu žádat ze zahraničí?

děkuji

roman xxx
    ROMANET
    ROMANET --- ---
    co se německa týče free jsou bez nároku na bydliště v okolí v regionu banky tyto
    http://www.dkb.de/
    http://www.wuestenrot.de/
    a patrně i http://www.netbank.de
    ROMANET
    ROMANET --- ---
    RETESKA: to chceš spíš pojištění. vice viz http://www.mesec.cz/pojisteni/
    (úrazové či životní)

RETESKA
    RETESKA --- ---
    mě by zas zajímalo jaký by pro mě bylo nejlepší spoření, když mám jen pár korun měsíčně který na to můžu dát, chtěla bych to jako jistotu že budu mít nějaký prachy když se stane mě nebo koni nějakej úraz třeba. našetřit do rpasátka prostě nedokážu a spoření jsem nikdy neměla.
    ROMANET
    ROMANET --- ---
    a také je dobré zmínit, že kontokorenty jsou někde 8-14% a a kreditní karty (typu ok karta) jsou za 14,9% (1,12% měsíčně + 10euro ročně), což je při 20000 na rok rpns někde kolem 16,3%.

sice jsem ještě nevykoumal na podmínky, za jakých na tyto úvěry může dosáhnout český občan, ale pokud jezdíte nakupovat hodně do reichu, tak se takovej účet může vyplatit.
    ROMANET
    ROMANET --- ---
    vrátný - chápu s jeho platem
    úředník - no mohl se chovat lépe bez ohledu na čas.

jinak tu zápasím s limitem karty. mám totiž 15/15 týden (výběr/obchod), což mi na výběry stačí bohatě, ale u obchodu pak nechápu, což když si budu chtít koupit letenku za 17 tisíc... no je to třeba ještě promyslet.

jinak koukám po nějakém pěkném účtu v reichu. třeba na cestování by možná bylo mnohem lepší založit si konto tam.
    několik bank má vedení účtu zdarma včetně karty /dokonce i mastercard/.
    ANICHQA
    ANICHQA --- ---
    ROMANET: to je docela sila, jsem uz rozhodnuta...na muj emailovy dotaz se uplne vykaslali. zmrdi
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam