• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    YNZA
    YNZA --- ---
    servis24: Systém pracuje v režimu offline, pro vybrané účty nemohou být nyní zobrazeny některé informace.

tak je to online nebo offline bankovnictvi todleto??? omg
    EARL
    EARL --- ---
    nemate nekdo kreditku od citibank? nejaky zkusenosti?
    ROMANET
    ROMANET --- ---
    ONE111: taky uz jsem vyzkousel vkladani penez do bankomatu. to napisete, kolik tam davate, vyjede vam papir a obalka. do obalky trcite love a papir a v bance to druhy den prepocitaj a pripisou na ucet. takze nemusite se bat, ze se s milionem v kapse ztratite.
    ONE111
    ONE111 --- ---
    ROMANET: Nekde holt konkurence funguje :0).
    DATEL
    DATEL --- ---
    Ahoj, mám dotaz k rozměňování peněz v bance. Když přinesu drobáky se stejnou hodnotou, tak do 100 ks mincí by měla být výměna za papírovku zdarma, nad 100 ks se platí. Jak je to ale opačně? Tj. přinesu 3000,- Kč (2000+1000 nebo 3x 1000) a budu chtít rozměnit na kovové 50,- (tj. 60 ks) - taky se za to něco platí? A můžu takhle rozměnit peníze i v bance, kde nemám účet? Nebo na poště?
    ROMANET
    ROMANET --- ---
    tak musim slozit poklonu novozelanskemu bankovnictvi.

je mi min nez tricet, takze mam ucet bez poplatku a to do 30 nejdrazsich ! transakci mesicne.

takze platim kartou kazdej nakup a vybiram penize, kdy chci a tech 30 neprekrocim (nebo mozna o fous) no a neplatim naprosto vubec ale vubec nic. no je to nadhera mit tam proste moje penize, ktery se proste nezmensujou. teda zmensujou, ale to je utracenim.
    LEFTY
    LEFTY --- ---
    OTAVA: Negativní zkušenost jsem měl pouze s rušením účtu - po skončení studia jsem už nepotřeboval další účet :-). Jinak jsem ten účet prakticky nepoužíval.
    Jinak znám dost (relativně) spokojených klientů KB. ALe každý má jiné důvody - já bych třeba možnost zajet autem k mincovnímu boxu úplně nedocenil ;-)
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    LEFTY: Tvoje negativni zkusenost s KB by me zajimala. Uz jsem u KB nejakej ten patek a zatim nemam jedinou pripominku. Jsou sice trochu drazsi, ale to (aspon pro me :) kompenzuji jejich sluzby a vstricnost. Mozna jsem jenom klikar :)
    KINGFISHER
    KINGFISHER --- ---
    fuck da ČS
    LEFTY
    LEFTY --- ---
    PSYSBEE: Tak zrušení účtu v ČS skutečně trvalo asi půl hodiny. Musel jsem vystát dvě fronty (na bezhotovostní přepážku a pak na pokladnu), ale to je tak ten nejmenší problém. Ale nemám ani kartu, ani jiné doplňkové služby kromě kontokorentu 10k.
    Naopak jsem pozitivně ocenil, že mě nikdo nepřemlouval a nezdržoval variantama, jak to "řešit". Prostě jsem přišel, řekl že chci zrušit účet, a hned se do toho dali. Navíc to nebyla moje "domácí" pobočka. Nesrovnatelná zkušenost s KB.
    Možné problémy jsou možná jenom s rušením kontokorentu, ke kterému je účet zřízen - člověk by musel možná na pobočku dvakrát, z důvodu nutného průběhu uzávěrky na kontokorentu (aspoň tak jsem to pochopil).
    Takže celková spokojenost, poslední služba ČS se povedla :-)
    RETAL
    RETAL --- ---
    - Kolik mám na účtu?
    - 100 000. Teď už jen 99 980. Pá pá.
    LEFTY
    LEFTY --- ---
    PSYSBEE: není samozřejmě možné soupeřit s tebou v detailní znalosti sazebníku a ČS procesů, i kdybych na to měl čas a náladu. Z toho důvodu jsem neuváděl příklad ČS, ikdyž jsem se tam pokoušel neúspěšně rušit účet asi před rokem.

Dnes tedy ten triviální a rychlej proces půjdu vyzkoušet znovu.
    DATEL
    DATEL --- ---
    ENTENTYKY: áha, tak to pajk jo :) já se jen lekl, že to tam neproběhlo to co mělo. už jsem klidnej :)
    ENTENTYKY
    ENTENTYKY --- ---
    vyuctovani za predchozi den probiha vzdycky po pulnoci, pak se to tam teprve zobrazi

pokud je to v ramci banky, tak v nezauctovanych transkacich to mas hned - treba to nevidis, ale jako pouzitelny zustatek to je
    DATEL
    DATEL --- ---
    No nic, tak jsem našel i možnos zobrazení dnešních pohybů. Teda to nechápu, moc intuitivní mi to nepřijde, proč to nemají propojený?
    DATEL
    DATEL --- ---
    Aha, tak zůstatek tam je, a zjistil jsem, že výpis pohybů na účtu můžu vypsat pouze do včerejška, když tam dám dnešní datum, tak to vrátí na včerejšek.
    DATEL
    DATEL --- ---
    ENTENTYKY: hm, tak to je divný, bylo to v rámci banky, na kase jsem vložil na svůj účet peníze...
    ENTENTYKY
    ENTENTYKY --- ---
    me se to u KB projevi hned, pokud je transkace v ramci KB - tzn. v "dnesni cinnost" to najdu
    DATEL
    DATEL --- ---
    Mám dotaz k internetovému bankovnictví KB - před chvilkou jsem si vyzvedl po netu certifikát a poprvé se přhlásil. Dneska odpoledne jsem na pokladně KB vložil peníze, ale v přehledu na netu nejsou a zůstatek je zatím nezjistitelný. Jak dlouho trvá, než se projeví transakce v inet bankovnictví u KB?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam