• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    GOR
    GOR --- ---
    RETESKA: Nejaky urok z toho bude :-) Pocita se to obdobne jako jsem uvedl GOR
    GOR
    GOR --- ---
    RETESKA: Jednoduse. Urokova mira je 3% p.a. danime 15% srazkovou dani. tzn netto urocitel r=0,0255. Das si na ucet jistinu j na 3 dny, tak urok bude(tusim ze u mBank ma rok 365 dni...) (3*j*r)/365
    Jinymi slovy, u toho hypotetickyho milionu to bude (3*1M*0,0255)/365=209,59CZK netto. Kdyz tam ty penize budes mit ale pres prelom mesice, tak ten urok bude na konci dalsiho mesice o neco malo vic, protoze dalsi urok se ti zpocita i z toho uroku co uz ti pripsali, takze ta efektivni urokova mira je o malililinko vetsi. Doufam, ze jsem to moc nezatemnil :-)
    RETESKA
    RETESKA --- ---
    NTR23: a můžeš dát nějaký příklad? třeba když mi každý měsíc přijde na účet výplata dejme tomu 15 000 korun a celé to vyčerpám a bude tam zas nula. bude z toho nějaký úrok? vím že by se stejně jednalo o halíře, ale přesto (nebo si vymysli vyšší částku). u eBanky dostávám asi 15 halířů, za což mi strhnou asi pět korun a tři za sms že mi to oznámili.
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    ADAMM: Chtělo by tu něco udělat s těma emailovýma výpisama. Ta čeština v předmětu je vtipná: "mBank Vpis z tu za msc prosinec 2007"; zbytek emailu v pořádku.

RETESKA: Mně karta přišla včera...
    NTR23
    NTR23 --- ---
    RETESKA: tak konkrétně u mbank je vklad úročen denně, úrky jsou připisovány měsíčně, o tom kdy ti strhnou daň nevím. možná měsíčně, možná ročně
    RETESKA
    RETESKA --- ---
    jsem napostá bankovní lama. zajímalo by mě (nějak stručně), jak funguje výpočet úroku na běžném účtu. když si tam třeba pošlu milion (haha) ale jen na tři dny. jak se vypočítává to, kolik bude úrok?
    mám ten nový účet v mBank. karta ještě nepřišla (na Silvestra mi psali že přijde do konce roku :) taky mi přišel vtipný prosincový výpis na nula kč.
    KOFIS
    KOFIS --- ---
    ADAMM: Ahoj, tak mi přišla karta z mBank a je na ní čeština, to je prima, ale dopis - ve kterém mi přišla - tak tam byla čeština opravu velmi špatná. Možná že by nemuselo být moc na škodu kdyby vytištěné obálky kontroloval nějaký čech, možná to polákům přijde OK. Bydlet ve vetším městě tak bych asi kartu nedostal. To už by bylo jednodušší diakritiku vypustit, když není korektní.
    ALESH
    ALESH --- ---
    Tak hototvo, mam ucet u mBanky, dekuji Adammovi za pomoc, bez nej by to trvalo jeste o nece dele :)
    ROMANET
    ROMANET --- ---
    ADAMM: udivuje mne, že diakritika je v prostředu ok a na začátku a konci rozsypaná. je mi to celkem jedno. stalo se mi to u mironetu, ale jen jeden den.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    hele, vsechno to predam do mediaservisu... (a nasemu sefovi).

alesh: kuryr dostane zprdana a vrati se.
    romanet: ta rozsypana diakritika - je to v tvem mailboxu vyjimecna situace? mne ted taky prisel tenhle mail a vse zcela v poradku. ten mail ti prisel kdy? karta prijde na kontaktni adresu. pokud jsi posilal v patek penize, tak pak byly vsechno nepracovni dny, cili by se mely pripsat (je-li ucet aktivni) dnes kolem 17:00.

nospam: vice viz posta ;)
    ALESH
    ALESH --- ---
    Ted tu byl kuryr od mbanky.

Ale k podepsani smluvy nedoslo. Z nejakejho duvodu, nebylo ve smlouve uvedeno rodne cislo. Misto toho, tam bylo cislo pasu. Takze mi to kuryr odmitla predat. Takze to budou muset vygenerovat znovu. Grrrr.
    ROMANET
    ROMANET --- ---
    NOSPAM: orientační body jsou veselé. také mi chvilku trvalo vysvětlit, že je to ulice, kde jsou všechny baráky stejné a jsou normálně číslované.

jinak mi přišel mail.

Dobrý den,

Rádi bychom Vás informovali, že Váš �_et/__ty, z__zen_ na z_klad_ __dosti __slo GMP081005500, jsou plně aktivní.

(...)

Rádi bychom Vám ještě připomněli, že pokud jste si ke svému účtu objednali také platební kartu, doručíme Vám ji v druhé polovině prosince 2007.

(...)
    Děkujeme V�m za vyu__v_n_ na_ich slu_eb.

S pozdravem,
    Tým mBank

karta mi přijde kam? dnes, zítra, v pondělí? také mne zajímá ta aktivace. když jsem si na mbank účet poslal v pátek peníze, tak nedošli?
    NOSPAM
    NOSPAM --- ---
    Hehe.. zase legrace s mBank a spol. Mediaservis.. Tentokrat po 20 prac. dnech, tentokrát zavolali mojí drahé manželce a opět začali dělat problémy :-D
    Neboť je žena cizinka a má "jen" trvalý pobyt tak po ní chtěli rodné číslo, které nemá a ani nemůže mít neboť (dle cizinecké policie) to obvykle trvá cca rok než se k jeho vydání naše úřady dokopou ;-)
    Takže asi 10 minut ověřovala jestli stačí trvalý pobyt a blábolila cosi tom že se podmínky neustále mění (skvělá vizitka) nakonec že by to SNAD mělo stačit a jala se zjišťovat kam že to má toho kurýra poslat. Nu na odpověď I.P. Pavlova (ještě zjišťovala směr. číslo atd.. ono ulic IP Pavlova je v Preze mnoho asi..)se snažila zjistit další orient. bod, na odpověď že to je i stanice metra se ptala jestli to je nějaký rod. domek či činzak (málem sem se rozesmál). No vysvětlil jsem paní že to je centrum prahy a že tam jsou prakticky JEN vícepatrové domy. Opět přišel dotaz na nějaký orientační bod což jsem už nevydržel a poradil jí ať pošle kurýra metrem. :-D

Jako Mediaservis je skutečně maximalně profesionální firma. Já mam doma navigaci kam zadám ulici a je to, kurýr když teda nebude mít tak moderní zařízení může použít www.mapy.cz
    T_Y_L
    T_Y_L --- ---
    ENEMYS: Chtěl upozornit na fakt, že u nás jsou co se týče bankovních služeb (na zprostředkování investičních produktů používají především externí zprostředkovatele) jsou spíše "na ochutnání".
    O výhodách pro klienty cestující po světě (řekl bych že možná více než v Evropě bude využití zajímavé třeba v Asii kde je HSBC také silná a kde se asi anglicky mluvící osobní bankéř může docela hodit) nepochybuji.
    ENEMYS
    ENEMYS --- ---
    HARALD: ZBYNEK: Vklad je milion a mel by to bejt i samozrejme i prubezny zustatek, ale to vsechno zalezi na domluve s osobnim bankerem.

T_Y_L: Hlavne je to nejvetsi Evropska banka :) V lednu prijdou.... ale pouze pro HSBC Premier... pak behem roku se rozsiri o klientelu s min. mesicnim vkladem, ale to podle uspechu s HSBC Premier.
    T_Y_L
    T_Y_L --- ---
    ENEMYS: Tady je výhodou ten mezinárodní rozměr, protože mít to u všech jedné pobočky v Praze (nenalezl jsem informaci, že by v ČR měla HSBC ještě nějakou jinou pobočku) to není žádná výhra.
    HARALD
    HARALD --- ---
    ENEMYS: psal jsi jenom že ten člověk musí umět anglicky. nic o tom, jestli má nějaké speciální školení na produkty pro top klienty.
    ENEMYS
    ENEMYS --- ---
    HARALD: jj, uz jsem to psal.
    HARALD
    HARALD --- ---
    ENEMYS: fakt? to je dobrý. mají primárně přiřazeny svoje bankovní poradce? někoho, kdo má přehled o produktech pro tenhle segment.
    ENEMYS
    ENEMYS --- ---
    HARALD: Tohle je u vsech pobocek HSBC.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam