• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    ATTILAH
    ATTILAH --- ---

ROMANET:
    Fakt? To jsem nevěděla.
    ROMANET
    ROMANET --- ---
    no uvidíme, co na to uoou, kterej to už prošetřuje.

ATTILAH
    ATTILAH --- ---
    HARALD:
    TRISSIE:
    Dekuju za info, podivam se na to.
    ATTILAH
    ATTILAH --- ---
    ADAMM: Jmeno matky a otce samozřejmě nenapadáme, i proto, že formulář a logika dovolují dát jakoukoli odpověď. Na údaj o rodinném statusu a vzdělání máme jiný názor, než právníci banky (předpokládám, že zastávají výklad, že jde o zpracování OÚ na základě souhlasu subjektu údajů), ale jestli to bude vyřešeno, ideální situace. Jinak totiž různé výklady rozsekne až autoritativní výklad soudu či dozorového orgánu.
    ROMANET
    ROMANET --- ---
    ENTENTYKY: jenže fio není mbank. fio ti na stejný přepážce umožní investovat miliony do akcií.
    ENTENTYKY
    ENTENTYKY --- ---
    ROMANET: byla jen takova nadsazka, neasi .) - ale je proste zajimavy, ze u tehle "zdarma" bank bez poradnejch pobocek se to deje u obou
    TOMASH
    TOMASH --- ---
    ALESH: tak jasne, ja to trosku prehanim, ale prijde mi, ze v ebance je dost jiny jednani a ze to nema primou souvislost s poplatkama :)
    ALESH
    ALESH --- ---
    TOMASH: ne kazdej tam plati 19kc :)
    ROMANET
    ROMANET --- ---
    TOMASH: proč by ne? v bance normální člověk moc neni, je tam tak deset minut do roka? 19*12=228? za deset minut? to stačí i na nájem na příkopech.
    TOMASH
    TOMASH --- ---
    ENTENTYKY: ja myslim, ze ebanka ty sluzby nefinancuje z mejch 19kc/mesic ;)
    ROMANET
    ROMANET --- ---
    ENTENTYKY: to myslím, že není tím, zda si platíš nebo neplatíš poplatky.
    ENTENTYKY
    ENTENTYKY --- ---
    TOMASH: na serepeticky si zajdi spis nekam, kde je platej z tvejch poplatku .))
    ja tohle podobny u fia zazila taky a i kdyz jsem nebyla nadsena, tak hlavne, ze jim to dobre facha, kosmeticky vady nejsou koneckoncu podstatny ;)
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    ADAMM: Jo, má to místo polštáře :).
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    Zkusím zajít do nějakého kiosku, jsem zvědavý. Ale zatím je mi to docela sympatické.

A novému směru mBank fandím.
    TOMASH
    TOMASH --- ---
    tak dnes prvni zkusenost s mbank, myslim, ze na zlepsovani maji jeste dost prostoru ;)
    prvni vec - prisel jsem na pobocku a nez si me nekdo vubec zacal vsimat, ubehly tak dve minuty
    druha vec - chapu, ze v sest hodin se delat nechce nikomu, ale chlapec vyrizujici me ucty byl ponekud malomluvny a spis nez komunikace by se jeho chovani dalo nazvat udileni pokynu a jinak nemluvne klapal na klavesnici a delal jako ze tam nejsem :)) a treti vec, dostal jsem hromadku papiru, smluv a cehosi, ale zadne desky :) myslim, ze takovyhle detaily delaji hodne :)
    normalne by me to asi ani nenapadlo, ale mel jsem s sebou zrovna jen sportovni tasku, tak jsem to do ni musel nasypat :))
    pomerne nedavno jsem prosel celou tuhle proceduru u ebanky a jejich pristup bych ohodnotil mnohem lip..
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    jo, a výběry z eMAXu jsou za 19,- , výběry z mKONTA máš tři zdarma (kterýkoliv bankomat).
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    ZMYJKA: neni. ovšem k tomu eMAXu se dostane v podstatě stejně jen on-line... výhoda toho, mít oba účty, spočívá v tom, že na eMAXu jde nastavit jen jedna šablona na převod jinam - tu lze sice kdykoliv změnit (zdarma), ale je to přeci jen nepohodlné. na mKONTU si nastavíš šablony, trvaláky, od dubna i inkasa... ale pokud to má "místo polštáře", tak stačí mít eMAX a kartu k němu. mKONTO není požadované.
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    ADAMM: Je nějaký problém, když chce člověk mBank využít v podstatě jenom k uložení peněz (eMAX)? Založit konto a přelít tam pár set tisíc z ČS vyjde zadarmo, je to tak? Je využívání ebankingu nezbytností? (já vím, že je to jedna z hlavních výhod, ale moje máti a počítače a finance a počty a podobné věci si prostě nerozumí a v ČS má 1%, tady by měla 3,5%, přitom to nechce strčit na termíňák, tak vymýšlí, že by to přelifrovala - a nechce nad tím složitě dumat).
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    ATTILAH: můžu tě ujistit, že to v rozporu se zákonem není - máme to potvrzené od našich právníků. ale přečtěte si dnešní hospodářky... mrs. skalková nám tam dala slušnou sodu, ovšem stejně bylo v plánu přidat tam tu variantu "nechci uvést", čili se to jen urychlilo. než ten váš dopis někam dojde, tak už bude bezpředmětný.

jinak jméno matky a otce a příjmení matky za svobodna je normální kontrolní otázka všude možně.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ATTILAH: No, já bych netvrdila s takovou určitostí, že se v praxi nepoužívá – já zas ze svojí praxe neznám úvěr, kde by zástava cenných papírů nebo podílu v s.r.o. nebyla součástí zajišťovacích instrumentů.
    Ale samozřejmě jde o to, kdo si ten úvěr bere a na co – něco jiného je, když chci zastavit svoje dvě akcie ČEZu, a něco jiného, když si beru úvěr na nákup nějaké akciovky – pak samozřejmě zástava akcií té akciovky bude pro banku dobrý kauf.
    Pořád ale platí, že je to pro banku riskantnější a nemusí k tomu být ochotná úplně každá, lépeřečeno ne každá to vůbec umí. A za riziko se značně připlácí.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam