• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    YNZA
    YNZA --- ---
    a pak se vyhodi tiskovy mluvci, takhle se to dela u nas v Trebici na radnici .)
    ROMANET
    ROMANET --- ---
    ADAMM: to je docela vážně obvinění, že si novináří v hn vymýšlí citace.

nemá to něco společného se zavedenou praxí, že pokud se o stejném tématu mluvilo s ředitelem společnosti i s tiskovým mluvčím, mohou být oba zdroje tlumočeny jako názor ředitele?
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    ROMANET: překroucený proto, že jméno matky za svobodna je bezpečnostní údaj, podobně jako u paypalu vyplňuješ místo narození otce. není to osobní údaj, který by nám k něčemu byl.
    a protože ředitel vůbec neřekl to, co je tam jako jeho citace. když to včera viděl, tak málem vyletěl z kůže. nám řekl, že se skalkovou tímto skončil, protože to o jménu matky / otce, to jí vysvětlil dvakrát, ona dvakrát potvrdila, že to chápe, a pak napsala, co napsala - a jeho citaci si úplně vymyslela :(
    ROMANET
    ROMANET --- ---
    ADAMM: proč překroucený? když chceš účet u raifky, ani se tě nedovolí zeptat na to, jaký máš školy, co děláš a s kým žiješ. natož na matku a otce. jen mbank na těch údajích trvá a klient je buď udá nebo nemá účet.

mbank musí prostě počítat s tím, že tohle se v česku nenosí a je s tím spojeno negativní vnímání společnosti.

a tedy, co je v tom článků překroucené? že na úooú chodily stížnosti na mbank? že mbank prošetřují? (i když mbank tvrdí, že prošetřují i další banky... o čem to svědčí? že je mbank z obliga?)
    mbank si myslí, že je vše v pořádku? proč tedy vedení chce systém předělat?

jde o osobní údaje a ty může chtít jen k jasně definovanému účelu, co je to za účel u zakládání běžného účtu, že můžete hodnotit bonitu klienta? jak to spolu souvisí? klient chce účet ne úvěr. to je jako kdybys u smlouvy na mobil s o2 měl vyplnit, jaký máš rád televize, aby ti pak mohli nabídnout lepší kabelovku.

co se polska týče, je velká pasáž zákona o vývozu osobních údajů. :)
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    ROMANET: berte to tak, že ten článek na ihnedu je ... jak to říct - lehce překroucený? ale to už je jiná kapitola.

uoou tady už bylo, prý aktuálně šetří šest různých bank. já z toho osobně žádné obavy nemám, spíš by mě zajímalo, co tady hodlají řešit: 99% těch věcí by museli jet zkoumat do polska ;)
    NELDE
    NELDE --- ---
    Mně u mBank spíše včera zarazila jedna věc - zařizuji pro manželku disponenta - to znamená nahlásit detaily, dostat poštou formuláře a poslat je zpátky. To by nevadilo, ale o platební kartu je možné zažádat až potom, co bude moje odpověď zpracovaná! Proč není možné o ní zažádat spolu s tou žádostí?
    BUTHRAKAUR
    BUTHRAKAUR --- ---
    TOMASH: nevim teda - ja u mBank i FIO desky dostal :) a s personalem jsem problem nemel - v mB na Pankraci jsem byl dokonce z jejich jednani dost pozitivne prekvapenej.. to je proste smula na konkretniho cloveka/lempla - to se ti muze stat i v samosce myslim ;))
    ROMANET
    ROMANET --- ---
    dostali několik stížností a zabývají se tím prý dva týdny. tak asi počkat.
    vedení mbanky tvrdí, že tyhle údaje (vzdělání, jméno matky, stav) nevyžadují, že je jen "bohužel" vyžaduje počítačovej systém a oni "intenzivně" pracují na tom, aby je nevyžadoval. tedy aby na nich tak trval.

jméno matky je důležitá věc, protože až klient volá na infolinku, tak se ho můžou zeptat a hele, jak se jmenuje tvoje matka. no a on když neví, tak je falešnej.

no a vzdělání, rodinnej stav a druh příjmu je jasnej rating. to je zase dobrý, že když "pak" bude klient žádat o další produkty (úvěry), tak je rychlejc dostane, protože už ho budou mít zhodnocenýho. tedy už budou vědět, že je to ženatej vysokoškolák co podnika.
    ATTILAH
    ATTILAH --- ---

ROMANET:
    Fakt? To jsem nevěděla.
    ROMANET
    ROMANET --- ---
    no uvidíme, co na to uoou, kterej to už prošetřuje.

ATTILAH
    ATTILAH --- ---
    HARALD:
    TRISSIE:
    Dekuju za info, podivam se na to.
    ATTILAH
    ATTILAH --- ---
    ADAMM: Jmeno matky a otce samozřejmě nenapadáme, i proto, že formulář a logika dovolují dát jakoukoli odpověď. Na údaj o rodinném statusu a vzdělání máme jiný názor, než právníci banky (předpokládám, že zastávají výklad, že jde o zpracování OÚ na základě souhlasu subjektu údajů), ale jestli to bude vyřešeno, ideální situace. Jinak totiž různé výklady rozsekne až autoritativní výklad soudu či dozorového orgánu.
    ROMANET
    ROMANET --- ---
    ENTENTYKY: jenže fio není mbank. fio ti na stejný přepážce umožní investovat miliony do akcií.
    ENTENTYKY
    ENTENTYKY --- ---
    ROMANET: byla jen takova nadsazka, neasi .) - ale je proste zajimavy, ze u tehle "zdarma" bank bez poradnejch pobocek se to deje u obou
    TOMASH
    TOMASH --- ---
    ALESH: tak jasne, ja to trosku prehanim, ale prijde mi, ze v ebance je dost jiny jednani a ze to nema primou souvislost s poplatkama :)
    ALESH
    ALESH --- ---
    TOMASH: ne kazdej tam plati 19kc :)
    ROMANET
    ROMANET --- ---
    TOMASH: proč by ne? v bance normální člověk moc neni, je tam tak deset minut do roka? 19*12=228? za deset minut? to stačí i na nájem na příkopech.
    TOMASH
    TOMASH --- ---
    ENTENTYKY: ja myslim, ze ebanka ty sluzby nefinancuje z mejch 19kc/mesic ;)
    ROMANET
    ROMANET --- ---
    ENTENTYKY: to myslím, že není tím, zda si platíš nebo neplatíš poplatky.
    ENTENTYKY
    ENTENTYKY --- ---
    TOMASH: na serepeticky si zajdi spis nekam, kde je platej z tvejch poplatku .))
    ja tohle podobny u fia zazila taky a i kdyz jsem nebyla nadsena, tak hlavne, ze jim to dobre facha, kosmeticky vady nejsou koneckoncu podstatny ;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam