• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    Vaše zkušenosti s českými bankami. V čem jste spokojeni, v čem ne. Zajímá vás, jak funguje banka uvnitř?

[ mBank ] - klub spravovaný ADAMMem, kde lze získat odpovědi na dění uvnitř této banky
    rozbalit záhlaví
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    ADAMM: tak až je budete mít, tak mi vzbuď.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    XCHAOS: jako jak? my podnikatelské účty ještě nemáme :)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    ADAMM: a co poplatky za příchozí platby na podnikatelských účtech ?
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    NELDE
    NELDE --- ---
    Nevím, zda to vnímám dobře, ale přijde mi podle výpisu, že u ČS je už za každou platbu kartou účtován poplatek účetní položka ve výši 5 Kč. Dříve to bylo 2 Kč.
    TANTRICK
    TANTRICK --- ---
    GOR: jde to jednodušeji
    1. moje účty
    2. kliknout na zůstatek vpravo
    SARKALINA
    SARKALINA --- ---
    ROMANET: udajne kvuli sepsani reklamace na transakce, ktery mnou nebyly provedeny
    AIAX
    AIAX --- ---
    Jen pro informaci - v klubu [ Jak vznikají peníze aneb Proč jsou všichni až po uši v dluzích ] se řeší problém vzniku peněz a fungování bank. Hlavním nedostatkem byl doteď stručný a přehledný článek, který by všechny hlavní problémy shrnoval. Právě jsem takový napsal pro portál Na volné noze: http://navolnenoze.cz/zpravy/pujcky-banky/ takže koho to zajímá, ať mi přijde vynadat :)))
    ROMANET
    ROMANET --- ---
    SARKALINA: na pobočku imho potřebuješ spíš kvůli tomu, aby ti mohli naučtovat poplatek za blokaci. bejt tebou, tak to řeším přímo se společností, která kartu vidala (visa/mastercard)
    SARKALINA
    SARKALINA --- ---
    SARKALINA: nehlede na to, ze imo spolecnost radsi vrati penize, kdyz ji urguje zakaznik, nez kdyz se to resi pres banku a tudiz je s tim spojena urcita ztrata duveryhodnosti a financni vydaje (mysleno pro firmu)
    SARKALINA
    SARKALINA --- ---
    RETAL: obratila, ale kvuli nemoci se na pobocku dostanu az pristi tejden, pocitam..info si shanim v mezicase z vlastni iniciativy a vsechno bance pochopitelne predlozim.
    ROMANET
    ROMANET --- ---
    no pokud se nepletu, tak u čsob kliknu na účet a mám historii.
    GOR
    GOR --- ---
    ROMANET: Ja ocenuju, ze to jde dost do minulosti, ne jako u CS, kde je maximum 90 dni.
    Jinak, ja se na historii dostanu 3 klikama:
    1)ktery ucet
    2)parametry historie
    3)potvrdit

Jak to funguje jen na jeden klik?
    ROMANET
    ROMANET --- ---
    jo a u mbanky by to fakt chtělo snažší přístup k historii operací. u všech jinejch bank, co znám, je to otázka jednoho kliku. u mbanky ne.
    TANTRICK
    TANTRICK --- ---
    ADAMM, nešlo by internetové bankovnictví z http://cz.mbank.eu automaticky přesměrovávat na https://cz.mbank.eu ?

Takhle když zadám v prohlížeči cz.mbank.eu tak mi to server nenajde, protože na http to neběží.
    RETAL
    RETAL --- ---
    SARKALINA: Pokud se nepletu, o storno plateb by se měla postarat banka vydávající platební kartu. Obrátila ses na ni?
    SARKALINA
    SARKALINA --- ---
    jedna story ze zivota...dneska mi bylo z uctu zcizeno 45 tisic..vice info zde
    [ SARKALINA @ Elektronické, internetové a jiné než klas. bankovnictví ]
    ROMANET
    ROMANET --- ---
    vkladomat je o důvěře. vhodíš peníze a věříš, že to dopadne dobře.

cashback je o dohodě obchodníků a karetních společností s bankama. asi jde spíš o to zkoumat, jak to funguje na západě.
    NELDE
    NELDE --- ---
    ADAMM: Aha, tak to by bylo skvělé. Osobně bych preferoval, kdyby to šlo i u Aholdu, protože si myslím, že v hypermarketech, kde se nakupuje občas to není tak užitečné jako tam, kde se kupuje pravidelně, ale i tak je to dobrá zpráva. Díky.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    a vlastní POS terminály nemáme a hned tak mít nebudeme...
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    my ne :) jenže nám to na těch KB terminálech bohužel zatím nefunguje... ale myslím, že to bude problém na jejich straně.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam