• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    Vaše zkušenosti s českými bankami. V čem jste spokojeni, v čem ne. Zajímá vás, jak funguje banka uvnitř?

[ mBank ] - klub spravovaný ADAMMem, kde lze získat odpovědi na dění uvnitř této banky
    rozbalit záhlaví
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    LEFTY: buďto na FC / mKiosku (tam to s vámi někdo projde a pošle do backoffice) nebo korepondenčně: na stránce Dokumenty je na to formulář (kopie OP nemusí být notářsky ověřená, ale tvoje žádost o změnu ano).
    LEFTY
    LEFTY --- ---
    ADAMM: jakým způsobem mám mbank informovat, že mám jinou občanku? Nemůžu si teď zažádat o další produkt, protože jsem identifikovanej starou občankou, která je už neplatná :-(
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    ADAMM: jj, tak to je ted - zatim to tedy necham byt
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    NELDE: zlatá karta bude. prý i jako zaměstnanecký benefit :D
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    NAVARA: osobně bych to ale nedělal. myslím, že je dostatečně bezpečné nastavit všechny limity na nulu a kartu někde bezpečně doma uložit - kdyby se ti stalo, že přijdeš o normálně používané karty, tak tuhle vylovíš, nastavíš limity na nenulovou hodnotu a nemusíš čekat týden na novou kartu místo těch starých zablokovaných...
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    NAVARA: zablokovat na mLince a kartu vzít nůžkama?
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    MRTVY_KENNY: hoď mi do pošty číslo žádosti pls. mrknu se na to.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    MRTVY_KENNY: Prvni emax se da naklikat ve formulari pri registraci, mne kontaktovala pani z centra behem par dnu (mene jak tyden), nacez pristi tyden dorazil takovy strejda a vsechno privez.
    Zalozeni druheho emaxu bylo otazkou cca pod hodinu, karta pak dorazila behem par dni.

Btw. kdyz jsem si neprozretelne rekl i o kartu k "uloznemu" emax, da se nejak rozumne zrusit? Jde mi o zruseni cele asociace karta-ucet, nejen o jeji nepouzivani.
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    ADAMM: jak dlouho zhruba trva to "v nejblizsi dobe", kdy se mi ma ozvat kuryr ohledne zadosti o emax? zatim tyden a je ticho po pesine, uz tam mohla byt jedna vyplata...
    kdyz si zajdu na pobocku, tak to zvladnou tam? typek se z toho pri zakladani mkonta vykroutil, ze si to musim naklikat sam pres web, coz to mi neva, ale tyden cekam a nic se nedeje..?
    NELDE
    NELDE --- ---
    ADAMM: A neuvažujete o něčem jako frequent payer? Jakože třeba, kdo kartou utratí aspoň 100 litrů ročně, tak dostane stříbrnou, kdo aspoň 500 litrů ročně zlatou?
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    ZBYNEK: můj odhad je, že v půlce srpna by mohla být s pre-approved limity pro stávající zákazníky a v září se to rozjede celkově. na rozdíl od současných debetních "delfínů" bude "zlatá rybka" s chipem, samozřejmě embossovaná, a v několika cenových variantách, včetně jedné s vedením karty zdarma.
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    ADAMM : Netušíš náhodou, odkdy budete nabízet kreditku?
    Koukám, že už si na ní připravujete reklamní kampaň: http://www.google.com/search?q=kreditn%C3%AD+karta
    NOSPAM
    NOSPAM --- ---
    ADAMM: uz jsem se ptal a zaznam u solusu pry nebude problem obzvlaste jedna-li se o takovouto "prkotinu" :-)))
    Ale asi to nebudu resit neb jsem to chtel pouzit jen pro investice :-) coz fio umoznuje i tak..
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    NOSPAM: za pár týdnů :) ale ten solus může být i u nás důvodem k zamítnutí. postup, kde se budou klienti posuzovat individuálně na základě své historie, bude až později.

jaká bude úroková sazba, to netuším. imho může být lepší vzít si floating, čili úrokovou míru navázanou na Pribor 3M. ale v hypotékách nejsem expert ;) nejlepší je napsat na hypoteky@cz.mbank.eu :)
    CASTER
    CASTER --- ---
    Spis si dal souhlas pri podpisu smlouvy s Telefonicou ze te muzou nahlasit.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    NOSPAM: solusu jsi pravdepodobne dal souhlas skrze banku - mivaji tam ruzne dolozky o sdileni informaci o bonite i s nebankovnimi institucemi, ktere jim to zpracovavaji.
    NOSPAM
    NOSPAM --- ---
    TRISSIE: ja uz jsem mile bankovni urednici oznamil ze pokud nejsou ochotni prihlednout k danym skutecnostem tak ze s CSOB koncim. Uz od pristi vyplaty mi zacnou prasulky pritekat do mBank a stejne tak jsem si tam uz zaridil i veskere platby.
    Kazdopadne asi napisu velice osklivy email zodpovedne osobe, neb s obdobne rekl bych "neserioznim" postupem jsem se tam setkal v zacatcich sveho fungovani u nich a tusim ze to bylo i u stejneho bankovniho urednika.. v te dobe jsem mel nadprumerny prijem 15K cisteho a mili urednik se na mne sladce usmal a rekl ze mam nizky prijem (chtel sem pitomejch 10K povolene precerpani :-DD ). Dnes kazdy mesic mi v poste cpou ze mam predschvalenych 100K atd.. a ve finale toto..

Jinak co se tyka mile Telefonicy tak vynulovani je 1. krok, dalsi kroky zvazim po porade s pravnikem neb jsem toho nazoru ze v teto databazi jsem se nemel ocitnout uz z toho duvodu ze jsem o dluzne castce nebyl zadnym zpusobem zpraven. A za dalsi poskytli me udaje 3. osobe bez meho vedomi coz taky neni prilis seriozni.. ale nevim jestli neni klicka v smlouve (kterou uz davno nemam :-D). Kazdopadne budu chtit vymazani z one databaze.

No a posledni krok by byl asi obratit se s pravnikem primo na Solus coz bych vzhledem k jejich pomerne vstricnemu a myslim i slusnemu jednani delal nerad. Ale teto firmne jsem nikdy nedal souhlas s nakladanim s mymi udaji..

ADAMM: BTW: kdy bude mPujcka funkcni i pro klienty?? :-) a jak odhadujete % u hypotek pro pristi rok cca? Uvazuju o prefinancovani stavajici hypoteky.. (nastesti neni u CSOB :-D )
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    NOSPAM: solus je svině, a cbcb taky ;) já si myslím, že je to tak, že úvěrové oddělení by ti to - v kterékoliv bance - v klidu schválilo, ale pokud něco jede automaticky, tak má člověk prostě smůlu. musel bys chtít natolik vysoký úvěr, aby to někomu stálo za ruční zpracování...
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    NOSPAM: já bych si v rámci zrychlení procesu vydupala schůzku s nadřízeném úřednice/úředníka, který ti tohle řekl... a zopakovala tohle. Ono jde úplně všechno, ale musí někdo chtít...
    NOSPAM
    NOSPAM --- ---
    Tak asi potesim ADAMM neb dnesnim dnem mne naprosto a totalne nastvali veskere financni instituce a CSOB obzvlaste kdy po te, co jsem jejcih klientem jiz 8 let a 8 let mi k nim i od nich chodi veskere penize nebyl schvalen kratkodoby uver neb mam u SOLUS zaznam o nezaplacenych 324Kc u Telefonicy O2. A to i pres to ze v okamziku (tj. dnes) kdy jsem se to dozvedel onu sumu uhradil, dokonce jsem byl schopen i dolozit bance jak potvrzeni o uhrazeni teto castky, tak i od O2 potvrzeni ze nemam zadne zavazky a tudiz jiz v pondeli bude stav u SOLUS 0 a dokonce i jsem byl schopen ziskat vypis od SOLUS o stavu tak mi bylo bankou sdeleno ze dokud mam jakykoliv i nulovy zaznam nebude mi poskytnuta zadna pujcka. Cili na dalsi tusim asi 3 roky kdy se zaznam maze bych byl jen sponzorem CSOB bez uzitku pro mne.

Nuze doufam tedy ze mBank se ukaze pruznejsi a vstricnejsi nez byla mila CSOB :-)

Jinak pokud by mi nekdo dokazal pomoct ci poradit jak se zbavit zaznamu od telefonicy jelikoz na dluh jsem nebyl nijak upozornen tak budu vdecny.
    FEDAJKIN
    FEDAJKIN --- ---
    MRTVY_KENNY: spíš dowgradovali z vist na xp :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam