• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    RIMRR
    RIMRR --- ---
    Netuší někdo, která banka v EU dává oproti bankám v ČR vyšší procenta z uložených vkladů na spoř.účtech?:) ptám se čistě ze zajímavosti.
    (nenašel sem klubík o zahraničních bankách, tak to dávám sem).
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    obecně: lepší snížit si výši částky, z níž platíš úroky, než je mít na eMAXu...
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    NELDE: no, je to trochu jinak. když si uděláš mHypotéku, tak budeš mít k hypotečnímu účtu ještě technický, mBilans účet. peníze na něm ti snižují částku hypotéky (čili platíš menší úroky), ale samy se úročí 0%. více o tom třeba tady:
    http://mbank.cz/forum/read.html?f=1&i=44220&t=43838#reply_44220
    (důležité jsou katčiny odpovědi.)
    NELDE
    NELDE --- ---
    ADAMM: Mám dotaz na mBalance u hypotéky, ale nevím, jestli budeš umět odpovědět. Jedná se mi o případ kdy budu mít hypotéku na 1M a na eMaxu 500k. Jestli dobře chápu, tak budu platit úroky jen jako kdybych měl hypo 500k. Tomu rozumím, ale nevím jestli těch 500k na eMaxu bude úročené.
    LEFTY
    LEFTY --- ---
    ADAMM: díky moc.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    LEFTY: buďto na FC / mKiosku (tam to s vámi někdo projde a pošle do backoffice) nebo korepondenčně: na stránce Dokumenty je na to formulář (kopie OP nemusí být notářsky ověřená, ale tvoje žádost o změnu ano).
    LEFTY
    LEFTY --- ---
    ADAMM: jakým způsobem mám mbank informovat, že mám jinou občanku? Nemůžu si teď zažádat o další produkt, protože jsem identifikovanej starou občankou, která je už neplatná :-(
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    ADAMM: jj, tak to je ted - zatim to tedy necham byt
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    NELDE: zlatá karta bude. prý i jako zaměstnanecký benefit :D
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    NAVARA: osobně bych to ale nedělal. myslím, že je dostatečně bezpečné nastavit všechny limity na nulu a kartu někde bezpečně doma uložit - kdyby se ti stalo, že přijdeš o normálně používané karty, tak tuhle vylovíš, nastavíš limity na nenulovou hodnotu a nemusíš čekat týden na novou kartu místo těch starých zablokovaných...
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    NAVARA: zablokovat na mLince a kartu vzít nůžkama?
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    MRTVY_KENNY: hoď mi do pošty číslo žádosti pls. mrknu se na to.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    MRTVY_KENNY: Prvni emax se da naklikat ve formulari pri registraci, mne kontaktovala pani z centra behem par dnu (mene jak tyden), nacez pristi tyden dorazil takovy strejda a vsechno privez.
    Zalozeni druheho emaxu bylo otazkou cca pod hodinu, karta pak dorazila behem par dni.

Btw. kdyz jsem si neprozretelne rekl i o kartu k "uloznemu" emax, da se nejak rozumne zrusit? Jde mi o zruseni cele asociace karta-ucet, nejen o jeji nepouzivani.
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    ADAMM: jak dlouho zhruba trva to "v nejblizsi dobe", kdy se mi ma ozvat kuryr ohledne zadosti o emax? zatim tyden a je ticho po pesine, uz tam mohla byt jedna vyplata...
    kdyz si zajdu na pobocku, tak to zvladnou tam? typek se z toho pri zakladani mkonta vykroutil, ze si to musim naklikat sam pres web, coz to mi neva, ale tyden cekam a nic se nedeje..?
    NELDE
    NELDE --- ---
    ADAMM: A neuvažujete o něčem jako frequent payer? Jakože třeba, kdo kartou utratí aspoň 100 litrů ročně, tak dostane stříbrnou, kdo aspoň 500 litrů ročně zlatou?
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    ZBYNEK: můj odhad je, že v půlce srpna by mohla být s pre-approved limity pro stávající zákazníky a v září se to rozjede celkově. na rozdíl od současných debetních "delfínů" bude "zlatá rybka" s chipem, samozřejmě embossovaná, a v několika cenových variantách, včetně jedné s vedením karty zdarma.
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    ADAMM : Netušíš náhodou, odkdy budete nabízet kreditku?
    Koukám, že už si na ní připravujete reklamní kampaň: http://www.google.com/search?q=kreditn%C3%AD+karta
    NOSPAM
    NOSPAM --- ---
    ADAMM: uz jsem se ptal a zaznam u solusu pry nebude problem obzvlaste jedna-li se o takovouto "prkotinu" :-)))
    Ale asi to nebudu resit neb jsem to chtel pouzit jen pro investice :-) coz fio umoznuje i tak..
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    NOSPAM: za pár týdnů :) ale ten solus může být i u nás důvodem k zamítnutí. postup, kde se budou klienti posuzovat individuálně na základě své historie, bude až později.

jaká bude úroková sazba, to netuším. imho může být lepší vzít si floating, čili úrokovou míru navázanou na Pribor 3M. ale v hypotékách nejsem expert ;) nejlepší je napsat na hypoteky@cz.mbank.eu :)
    CASTER
    CASTER --- ---
    Spis si dal souhlas pri podpisu smlouvy s Telefonicou ze te muzou nahlasit.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam