• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    KY_109
    KY_109 --- ---
    Netestoval prosim nekdo, jak je na tom NEembsovana karta od mBank a PayPal ? Funguje to dohromady?
    (mam sice embosku od CSOB, ale ten ucet mozna brzo zrusim a necham si jen mBank)
    ATAN
    ATAN --- ---
    A pripadne odpovedi psat sem. ;o)
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    zkuste svoje dotazy nějak rozumně strukturovat a poslat na hypoteky@cz.mbank.eu - tam je moje kolegyně Ingrid a odpovídá obvykle do 24 hodin :)
    2ND
    2ND --- ---
    me konci fixace nekdy v breznu, taky nevim jestli se mi stavajici banka ozve, nebo tam musim zabehnout sam....
    kazdpadne mam asi 5,4 procenta urok, coz uz je dneska trochu moc
    a budu tech 1,5M rucit 65m2 na rozhrani Vrsovic a Vinohrad, to by jim snad mohlo stacit... jen uz asi nemam ani puvodni odhad...
    to Mbank progresivni uroceni se mi zamlouva...
    NELDE
    NELDE --- ---
    2ND: Nevím, jestli to off topic, ale zajímá mě to také. Příští rok mi končí fixace a refinancování je vážná eventualita. Hlavně nevím proč dávat vydělat bance, která o mě moc nestojí - zejména co se týče dalších poplatků za hypotéku. Dělat odhad ale nechci. U mně to aktuálně nebude ani 50% ceny.
    2ND
    2ND --- ---
    ADAMM: je moc slozity u Vas refinancovat? po 5 letech placeni CMHB musim mit novy odhad nemovitosti a jinou spoustu papiru? (potrebuju jen 1.5M coz je tak 60 procent ceny nemovitosti..) nebo staci to ze splacim bez prbl 12.000 5 let jinde.. ?
    tady je to asi offtopic trochu..
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    http://www.lidovky.cz/varovani-z-cnb-0fw-/ln_nazory.asp?c=A080611_080247_ln_nazory_fho

Rychlé zdražování bytů a domů „se projevilo v nárůstu podílu cen ke mzdám a v poklesu výnosu z nájemného, který se dostal pod úroveň úrokových sazeb z hypotečních úvěrů“. Takže nakupovat teď nemovitosti na spekulaci je už riskantní.

Banka si v této souvislosti klade otázku, zda vysoká rozestavěnost nových bytů a domů nemůže „v dohledné době zasytit trh“ a způsobit problémy developerským firmám, což by se negativně podepsalo i na zdraví bankovních domů.
    NELDE
    NELDE --- ---
    NAVARA: To ne, ale de facto máš k hypotéce kontokorent s velmi nízkou sazbou. Hlavní užití
    1) Nemusíš se bát si půjčit plných 70%, co ti zbyde ze tvých peněz na zařízení bytu, tak dáš na mBilans a jako kdyby sis je nepůjčil.
    2) Místo předčasné splátky to dáš na mBilans a pokud se třeba dostaneš do problémů s placením, tak prostě tyhle peníze použiješ. Skutečná předčasná splátka je výhodná, až když bys měl na mBilans hodně peněz.

ADAMM: Já vidím hlavní problém v tom, že to je nástroj na řízení rizik, což je disciplína, které většina lidí moc neholduje. Předpokládám to funguje tak, že splátky hypotéky se inkasuje z toho mBilans účtu? Možná bych tedy nemluvil o specifickém účtě, ale prostě o vazbě s "běžným" účtem (dáváte k němu IB a kartu, že). Pak můžeš mluvit o sloganu: "Mimořádná splátka, kterou si můžete rozmyslet."
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    NELDE: podle mě je to spolu s možností mimořádné splátky kdykoliv bez penalizace hlavní výhoda mHypotéky. třeba fixní úrokové sazby nemáme nijak oslňující, a nebral bych si to na LTV 80% a víc (hypotéka na 80% hodnoty nemovitosti, kterou zastavujete), ale speciálně pro lidi, kteří nějaké peníze mají, ale potřebují je disponibilní - je to podle mě velké lákadlo.

jen se to hodně blbě "prodává" - musí se to vysvětlit, což na leták/plakát/inzerát v novinách není tak jednoduché. ale věřím, že lidi si to prostě poví mezi sebou ;)
    ATAN
    ATAN --- ---
    prave, zni to az moc zajimave.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    takze vlastne kontokorent s 30ti letou dobou splatnosti? :)
    NELDE
    NELDE --- ---
    ADAMM: Takže ten mBilans je vlastně předčasná splátka, kterou si ještě mohu rozmyslet - resp. místo předčasné splátky to dám na mBilans a v případě potřeby si ty peníze zase mohu vzít.
    LOOP_ONE
    LOOP_ONE --- ---
    RIMRR
    RIMRR --- ---
    koukal sem třeba na Zachodni WBK ve které to nevypadá na poplatky spojené s vedením účtu, člověk si může založit výhradně účet spořící a dávají 5,5%. Čím to že se třeba ty polské banky tolik liší v úročení oproti českým? Nicméně narazil sem na plno zahraničních vyhl.serverů, které na základě zadaných parametrů vyhledají nabídky od různých bank:) Sice českých bank není tolik jako třeba ve státech bo UK, ale i tak by bylo fajn mít českou obdobu takového vyhl.serveru:)
    RIMRR
    RIMRR --- ---
    ADAMM: .. oki, thx, checknu si to. Btw, možná sem zbytečně svůj dotaz omezil na EU:)
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    RIMRR: v Polsku je teď bitva spořících účtů - nad 7%. i Slovensko má vyšší než ČR, ale ne tak výrazně.
    RIMRR
    RIMRR --- ---
    Netuší někdo, která banka v EU dává oproti bankám v ČR vyšší procenta z uložených vkladů na spoř.účtech?:) ptám se čistě ze zajímavosti.
    (nenašel sem klubík o zahraničních bankách, tak to dávám sem).
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    obecně: lepší snížit si výši částky, z níž platíš úroky, než je mít na eMAXu...
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    NELDE: no, je to trochu jinak. když si uděláš mHypotéku, tak budeš mít k hypotečnímu účtu ještě technický, mBilans účet. peníze na něm ti snižují částku hypotéky (čili platíš menší úroky), ale samy se úročí 0%. více o tom třeba tady:
    http://mbank.cz/forum/read.html?f=1&i=44220&t=43838#reply_44220
    (důležité jsou katčiny odpovědi.)
    NELDE
    NELDE --- ---
    ADAMM: Mám dotaz na mBalance u hypotéky, ale nevím, jestli budeš umět odpovědět. Jedná se mi o případ kdy budu mít hypotéku na 1M a na eMaxu 500k. Jestli dobře chápu, tak budu platit úroky jen jako kdybych měl hypo 500k. Tomu rozumím, ale nevím jestli těch 500k na eMaxu bude úročené.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam