• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    Vaše zkušenosti s českými bankami. V čem jste spokojeni, v čem ne. Zajímá vás, jak funguje banka uvnitř?

[ mBank ] - klub spravovaný ADAMMem, kde lze získat odpovědi na dění uvnitř této banky
    rozbalit záhlaví
    DAMIAN
    DAMIAN --- ---
    ZBYNEK: myslel jsem jako fyzická osoba...
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    MONICARDIO: Podobné info jsem měl svého času s normální kartou od spořitelny. Pak jsem si pořídil kreditku od komerčky a nikdy jsem neměl problémy.

DAMIAN: K podnikání jako fyzická nebo právnická osoba? Jako fyzická osoba můžeš používat libovolný účet, jenom musíš počítat s tím, že ti ho pak může finančák zkoumat.

NAVARA: Co se ti nezdá na kreditce? Když splácíš v termínu, tak je to dle mého velmi pohodlné, hlavně nemusím na běžném účtu držet skoro žádné prachy.

ADAMM: Ten certifikát by to fakt chtělo - sice i ten se dá ukrást, ale už to není tak snadné...
    DEMONOFANARCHY
    DEMONOFANARCHY --- ---
    ADAMM: treba v tom abych mohl zaplatiti u offline terminalu treba v taxiku, coz se mi napr budu v zahranici sakra hodit, coz pokud vim s neombosovanou kartou proste nedocilim, ale pokud se pletu tak si sypu popel....

kreditka je vec kterou nepotrebuju, me a vetsine lidi jde primarne o debetni kartu
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    ADAMM: Diky za info.

4. vim, nechtel jsem to rozpitvavat do detailu ohledne podpurneho nastaveni cert jen pro konkretni pocitac apod.

Prepisu tedy na "Planuje se do budoucna lepsi forma zabezpeceni pristupu i do samotne aplikace, nez jen jmeno/heslo ktere nelze pouzit v kavarnach?".
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    DEMONOFANARCHY: jinak chápu, že lidi by chtěli chipovou kartu - ale že běžná platební není embossovaná - jakou v tom vidíš velkou nevýhodu? aspoň jde levně (za 0 Kč) zablokovat, to se ti u embossky nestane.

že kreditka bude, vím docela dobře, když jsem se podílel na nastování pricingu a vytváření formulářů žádosti ;)
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    NAVARA: 1, 2 - protože to nebylo chápáno jako prioritní a vzhledem k nedostatku lidských zdrojů prostě něco bude muset počkat na úkor něčeho jiného, odnesly to zahraniční platby. 3 - bude, ale až o dost později. ovšem u kreditky půjde nastavit inkaso na stržení 100% částky a kdybys neměl na účtu dost peněz, tak ti dokonce přijde upozornění smskou, čili se dá docela dobře fungovat, a zůstaneš v bezúročném období (ale zcela chápu tvoje uvažování, měl jsem to v hlavě zafixované stejně) 4 - certifikát imho bezpečnější není, ale nechci dělat flame. změna, kterou někdo může uvítat: při vytváření šablon si člověk bude moci vybrat, jestli při jejich provádění bude zadávat smsku nebo ne.

DEMONOFANARCHY: jasně. ono psát o tom, že to jde, není až tak zajímavý. co jsem jezdil sám (polsko, rakousko, německo, slovinsko), tak jsem problém neměl. co vím i od dalších lidí - holandsko, francie, slovensko, španělsko - tak taky problém nebyl. země, kde je problémů nejvíc: UK, dánsko, norsko.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    DEMONOFANARCHY: no praveze afaik jedina pouzitelna karta bude ta kreditka :) ale chci overeni od trochu jistejsiho zdroje...
    DEMONOFANARCHY
    DEMONOFANARCHY --- ---
    NAVARA: no jetsli bude kreditni tak to bude vysmech vsem lidem co chteji embosku tedka a cekaji na ni...
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    CASTER: afaik. VISA poplatek je zpracovavan "skryte"?
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    ADAMM:
    1. proc zavedena mezinarodni banka neni schopna pro svou dceru zaridit zahranicni platby?
    2. proc neni schopna vest ucet ve vice menach - napr. ala ebanka - a kdyz uz, tak proc alespon USD neni podporovano?
    3. chipovana embosska bude i ve forme debetni karty? (aneb pristup "kreditni karta je dilo satanovo a kdo na ni byt sahne tomu uhnije")
    4. dockame se bezpecnejsiho prihlasovani, napr. certifikaty?
    CASTER
    CASTER --- ---
    2% neni fixni poplatek, a ano dal by se maskovat za horsi kurz :)
    DEMONOFANARCHY
    DEMONOFANARCHY --- ---
    ADAMM: OK ,

Osobni zkusenost s platbama nemam, ovsem na forech mbank se to hemzi tim jak v ruznych EU zemich to neslo.

CO se embosky tyce tak pokdu vim mela bejt q1 a pak v q2 a ted teda rikas ze q3? To jsem zvedav jetsli to bude pravda.... coz neni utocna poznamka , jen tomu proste neverim jelikoz si myslim ze to jsou proste sliby a delfin zustane na vzdy.

Co se vyberu z bankomatu tyce tak na forech pisou ze je to fixni 2procentni poplatek pokud to neni v eur takze napr v UK.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    MONICARDIO: hele, je to možné a je to tak - tedy pokud jde o bod jedna. nemá zahraniční převody a minimálně do konce roku je mít nebude. ovšem nijak tajná informace to není a je to uvedeno i na webu.
    co se té karty týče, tak by mě zajímalo, jestli to je dotyčného doměnka, nebo kde se pokoušel platit - sice jsem narazil na případy, kdy to nešlo, ale není jich nějak moc a rozhodně není pravda, že by s tím v zahraničí nešlo platit (myslím, že lidi z tohoto klubu to můžou potvrdit). embossovaná kreditka s chipem bude do začátku školního roku.
    k výběru zdarma v zahraničí: je zdarma, ale mimo eurozónu v horším kurzu. nicméně protože tam není fixní poplatek, vyjde stejně draho 5 výběrů malých částek a stejně jeden výběr najednou - což člověku umožňuje vybírat víc flexibilně (nemusíš s sebou tahat hotovost).

iban ti k zahraničním platbám nepomůže, i kdyby to někdo zkusil poslat, tak se mu to vrátí.
    DAMIAN
    DAMIAN --- ---
    Dá se mKonto použít jako účet pro podnikání ?
    KY_109
    KY_109 --- ---
    NAVARA, ADAMM: uz jsem to tam nasel, diky obema... tak to je pohoda ;)
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    KY_109: otestuj jejich FAQ
    KY_109
    KY_109 --- ---
    Netestoval prosim nekdo, jak je na tom NEembsovana karta od mBank a PayPal ? Funguje to dohromady?
    (mam sice embosku od CSOB, ale ten ucet mozna brzo zrusim a necham si jen mBank)
    ATAN
    ATAN --- ---
    A pripadne odpovedi psat sem. ;o)
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    zkuste svoje dotazy nějak rozumně strukturovat a poslat na hypoteky@cz.mbank.eu - tam je moje kolegyně Ingrid a odpovídá obvykle do 24 hodin :)
    2ND
    2ND --- ---
    me konci fixace nekdy v breznu, taky nevim jestli se mi stavajici banka ozve, nebo tam musim zabehnout sam....
    kazdpadne mam asi 5,4 procenta urok, coz uz je dneska trochu moc
    a budu tech 1,5M rucit 65m2 na rozhrani Vrsovic a Vinohrad, to by jim snad mohlo stacit... jen uz asi nemam ani puvodni odhad...
    to Mbank progresivni uroceni se mi zamlouva...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam