• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    Vaše zkušenosti s českými bankami. V čem jste spokojeni, v čem ne. Zajímá vás, jak funguje banka uvnitř?

[ mBank ] - klub spravovaný ADAMMem, kde lze získat odpovědi na dění uvnitř této banky
    rozbalit záhlaví
    HARALD
    HARALD --- ---
    NOSPAM: jo, v hotelu mi ji berou bez problémů. to jsem nenapsal. ale tam jsou zvyklí na mezinárodní klientelu. ale v běžných obchodech jsem zatím musel vždycky platit debetkou nebo v hotovosti.
    NOSPAM
    NOSPAM --- ---
    HARALD: Ty hele ja sem tam platil firemni kreditkou uplne bez problemu.. ale zse je fakt ze to bylo na hotelu v normalnich obchodech nevim...
    LEFTY
    LEFTY --- ---
    nemáte někdo po ruce nějakej žebříček tržních podílů bank na českým trhu? Nejlíp podle počtu klientů, ale je mi celkem jedno, podle jakýho ukazatele to bude, potřebuju to jenom orientačně.
    Jinak mě čeká prolízání výročních zpráv všech, co mají status a.s., a z toho nejsem odvázanej :-), žebříčky, na který jsem narazil jsou docela děravý.
    NELDE
    NELDE --- ---
    ADAM: Nezahazuj ji, ale objednej si jinou. Tuhle si nech na PettyCash. Bude se ti to hodit jako doplněk k AmExu.
    ADAM
    ADAM --- ---
    mě nasrali jako blázen. mám novou visu electron, firemní. jenže limit je 30tis týdně, což je pro firmu naprosto nepoužitelné. nikdo mi neřekl, že u visy electron se ten limit nedá zvýšit.

takže ještě jsem ji nepoužil, můžu ji rovnou hodit do skartovačky a objednat si novou... :-(
    ZONICEK
    ZONICEK --- ---
    ADAM:
    Tak moc díky... zejtra si jdu pro novou kartu tak jí to rovnou testnu....
    ADAM
    ADAM --- ---
    u ebanky a ni sporky ani jiné banky nic navíc rozhodně platit nebudeš.
    ZONICEK
    ZONICEK --- ---
    ADAM:
    DEMONOFANARCHY:
    Aha... tak super... A ještě poslední dotázek. Kdyžteda vydražim věc za dolar a dolar shipping. Tak budu platit 2 dolary. Kouknu na kurz Spořky tam je prodej za : 15,870.
    takže budu platit 2x 15,870 ? nebo ještě nějakej poplatek. Co jsem koukal u E-banky tak tam bylo tušim 1% min 50Kč.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    komercka dava ke studenstkymu uctu embosovanou kartu zdarma k normalni
    ADAM
    ADAM --- ---
    ZONICEK: karta visa electron k uctu student+ u CS v paypalu perfektne funguje..
    DEMONOFANARCHY
    DEMONOFANARCHY --- ---
    ZONICEK: visa elektron ti pri registraci na paypal projde...

Jinak sporka ma dost tragickej student ucet..u CSOB dostanes k uctu embosovanej hybrid od visa
    HARALD
    HARALD --- ---
    nemá tady někdo zkušenost z Rumunska? Podle mých zkušeností místní obchody akceptují pouze debetní karty, nikoliv kreditní. Platil jste někdo úspěšně kreditkou v Rumunsku?
    GOR
    GOR --- ---
    GOR: Ovsem nevyhodou je ne zrovna vyhodnej kurz u mB.
    GOR
    GOR --- ---
    ZONICEK: A co takhle zridit si u mBank 2 eMaxy a jeden mit jen na internetovy transakce s tim, ze na nej prelejes penize jen pred transakci?
    ZONICEK
    ZONICEK --- ---
    CASTER:
    No naněj jsem právě pochopil že musim mít embosovanou kartu.. student+ jí nemá...
    CASTER
    CASTER --- ---
    a co paypal
    ZONICEK
    ZONICEK --- ---
    Zdravíčko,
    chtěl bych se zeptat... mám v současné době kreditku student+ u spořky a chtěl bych kupovat na ebay.
    Jaká je nejlevnější cesta ?
    Jsem koukal i na e-banku která tam má zamikání té karty... Ale nějak jsem se nedočetl jestli jí můžu jako student 19/měsíc mít a kolik to blokování stojí x nestojí.
    2ND
    2ND --- ---
    porad slusnej balik, pokud nezacina na 1ku :)
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    MONICARDIO: Co je v dnešní době šestimístný zůstatek...
    NOSPAM
    NOSPAM --- ---
    MONICARDIO: ja mam taky na ucte 6ti nistne castky.. kdyz beru i halire ;-)))
    NELDE
    NELDE --- ---
    ZBYNEK: To by ses dostal do minusu. Prostě ti přišly peníze a protože má banka na zpracování několik dní, tak ti jě zaúčtují později. Normálně to ale neříkají, takže asi udělali chybu.
    Případně se jedná o to, že bankovní den nezačíná o půlnoci, ale zpracováním noční dávky a možná se jim povedlo ji včera sjet extrémně rychle.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam