• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    Vaše zkušenosti s českými bankami. V čem jste spokojeni, v čem ne. Zajímá vás, jak funguje banka uvnitř?

[ mBank ] - klub spravovaný ADAMMem, kde lze získat odpovědi na dění uvnitř této banky
    rozbalit záhlaví
    ZONICEK
    ZONICEK --- ---
    NAVARA:
    No jako takhle jsem to myslel. Jako že by se to každej den zakualizovalo a kdyžtak někomu vyhodilo.
    ENTENTYKY:
    To jo... ale pokud bude chtít policista prokázat okuď jsi (což se unás teď děje často protože se unás začíná celkem dost krást) tak nato musíš mít občanku.
    Pas sice tvojí totožnost prokáže, ale neprokáže trvalé bydliště. A se státníma je to jetšě v pohodě, ale s městskejma to je občas boj.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    ZONICEK: urednice by si nic stahovat nemusely, tohle by za ne bez problemu udelal IS... ale jak rikas, neni zakon
    ZONICEK
    ZONICEK --- ---
    Jsem přemýšlel nadtim proč ještě neni ze zákona systém aby banky kontrolovali ukradené OP se svojí databází kde maj čísla OP u půjček atd.
    Je jasný že se nato můžou kouknout v době kdy půjčku poskytují. Ale kdyby si každej den stáhli nové ukradené čísla OP a kdyžtak dali echo na policii a ty mohli upozornit majitele. Je to sice takovej dětinskej systém, nadruhou stranu já si nemůžu vybrat jestli občanku chci nebo nechci nosit. Prostě ze zákona musím a kdybych si naní mohl vyrejt tato občanka je bez pasu a řidičáku k ničemu tak bych to udělal.
    Nadruhou stranu chápu že z těch úroků atd. maj asi dost peněz no...
    HARALD
    HARALD --- ---
    ZONICEK: Závisí na situaci. Kamarád byl přesně ve stejné situaci jako ty a úřednice v bance mu odmítla poskytnout úvěr, který měl už přislíben (z marketingové kampaně). A jiný úředník mu řekl, že udělal chybu, že se ptal té mladé úřednice, on že by mu ji poskytnul. Tož tak.
    ZONICEK
    ZONICEK --- ---
    Já právě co jsem koukal... tak jsem naštěstí všude viděl 2 doklady...
    Když byl jeden.. tak tam pak dole bylo napsaný že musí bejt klientem té banky a mít trvalej příjem... což by se zase vylučovalo...
    ZONICEK
    ZONICEK --- ---
    ATAN:
    No měli max 24 hodin... nevim kde to přesně bylo no... :(
    ATAN
    ATAN --- ---
    driv to urcite slo (ted mozna taky), obcanka se musi ihned nahlasit na policii.
    ZONICEK
    ZONICEK --- ---
    Jde mě oto že mě okradli.. ale vzali jenom občanku.. řidičák jsem měl naštěstí v druhé kapse... Tak jestli to je uzavřít jenom na občanku...
    ZONICEK
    ZONICEK --- ---
    Zdravíčko,
    měl bych dotaz. Jde v současné době uzavřít půjčka pouze s Občanským dokladem ?
    BUTHRAKAUR
    BUTHRAKAUR --- ---
    TBC: na webu to nemaj popsany? .) ale kdyz jinak nedas... je to vlastne virtualni banka s ultranizkejma poplatkama za zahranicni prevody. prevedes ze svyho obyc uctu penize na jejich ucet (maji sbernej ucet i u nas) a nasledne prevedes penize z paypay uctu na klasickej ucet v zahranici.
    dalsi info viz treba: https://www.paypay.com/b_menu/user_fees.php?country=61&lang=cz
    KEEPER
    KEEPER --- ---
    Omlouvam se, pokud jsem s timhle dotazem ve spatnem klubu, ale zajimalo by me, kolik je nutne slozit pocatecni vklad pri zakladani uctu v Deutsche Bank v DE? Pokud nekdo vi, predem diky za odpoved.
    TBC
    TBC --- ---
    BUTHRAKAUR : konkretne? nabizi moznost platby na standartni zahranicni ucet za nizske poplatky z kreditu? (resp. z kreditni karty kterou to tam poslu?)
    NOSPAM
    NOSPAM --- ---
    Hehe.. pánové takže problém s eurotelem vyřešen :-) ze SOLUSu budu vymazán a jako bonus jsem včera stihl zrušit účet.. i když teď jsem ještě 45 dní "spokojeným" clientem ČSOB.

ADAMM
    ADAMM --- ---
    bratři slováci budou mít s eurama od podobných poplatků pokoj: protože EU tohle bankám v rámci eurozóny zatrhla. proto bude velmi brzo nejlepším řešením účet na slovensku - takový, na nějž půjde lehce převádět peníze z čr... čili buď FIO nebo ČSOB nebo zanedlouho mBank. bez poplatků na slovensko a následně bez poplatků do dalších zemí s eurem... ale levné to bude za cenu zpomalení převodu.
    BUTHRAKAUR
    BUTHRAKAUR --- ---
    TBC: priste zkus paypay..
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    NOSPAM: ne, tam budes sypat penize pres ruzne paypaly, platby zakazniku na ten ucet,... proste cokoli krom ZPS.
    NOSPAM
    NOSPAM --- ---
    NAVARA: pak budes platit to same pro to, abys dostalprachy z cech na ten zahranicni ucet :-D cili z deste pod okap..

Jinak banky at se nam to libi nebo ne stale berou cechy jako dobre rejzoviste.. hodne muziky za malo prace :-)
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    TBC: spatne - CR je zeme kolonialni, podrobena a jako takova bude vzdy platit vysoke tributes; muzes si zkusit zalozit ucet za hranicemi...
    NOSPAM
    NOSPAM --- ---
    TBC: Jak to tak popisujes tak mi to prijde jako pekna zlodejina..

Stejne tak i platebni karty v zahranici.. Jeste ze sem presunul pred vejletem do Ciny nejaky prachy na mKonto :-) Tedka jsem celkem spokojenej :-)

To ADAMM:. Jedno mi ale chybi ve vypisu a sice pri vyberu z bankomatu v cizine bych uvital aby byla videt i vyse vybirane castky v tamni mene. Clovek by mel lepsi prehled o tom kolik ho skutecne stala ona transakce.. :-) Sice si pamatuju castku ale buhvi jak tomu bude za mesic ;-) ci dva..
    TBC
    TBC --- ---
    Jak jsou na tom banky s poplatkama na posilani plateb do zahranici, tekonc sem posilal cca 4 tisice do nemecka a poplatky u RB/Ebanka jsou 750 (1proc z castky min. 300) + 450 za platbu kde hradim vsechny poplatky ja.... prijde mi to jako opravdu, cekal bych ze v ramci unie tyhle poplatky budou trochu jinde , je tam sice moznost europlatby za (1proc min. 300) + 200, ale poplatky jsou SHA a ja potrebuju aby prijemci dorazila plna castka co pazaduje.... samozrejmne kde muzu tak platim paypalem ale ne vsude to jde :o(( co radite? nebo jaky jsou poplatky ve vasich bankach?
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    ADAMM: No udela, porotoze jim nic jineho nezbyde;)
    Ale musim rict, ze ten typek na mlince byl dobrej, poprvy v zivote sem mel pocit ze s mym bakovnim kontem neoperuje clovek, kterymu bych nesveril ani hadr na podlahu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam