• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    Vaše zkušenosti s českými bankami. V čem jste spokojeni, v čem ne. Zajímá vás, jak funguje banka uvnitř?

[ mBank ] - klub spravovaný ADAMMem, kde lze získat odpovědi na dění uvnitř této banky
    rozbalit záhlaví
    NELDE
    NELDE --- ---
    BUNDA: Ověřování přes SMS v sobě moc bezpečnosti nemá. Ale je to o hodně lepší než ověřování karty. Osobně bych dával přednost, kdyby k tomu kódu přes SMS se muselo přidat ještě nějaké heslo (něco jako aplikace nebo krabička, kam zadáš SMS heslo a tvoje osobní heslo a vygeneruje ti to heslo pro tu platbu).
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    NELDE: tak výhoda je oddělený eMax na úspory, ke kterému nemáš platební kartu a nemáš u něj nastavenou žádnou šablonu či máš na tvé mKonto, ale s nutností sms potvrzení (novinka).

Dokud nešlo šablony potvrzovat sms tak sem v tom také viděl problém.
    NELDE
    NELDE --- ---
    ADAMM: Pokud člověk chce jenom vkládat a vybírat peníze, tak nejlepší je nějaká vkladní knížka Poštovní spořitelny, ne? A občasný převod je možný přes poštovní poukázku. Bezpečnost IB je také o tom, kolik tam mám. mBank je vynikající na malé platby - prostě tam převedu čas od času nějaké peníze a pak z toho platím ať už přes internet nebo kartou. Dokud nebude možnost lepšího zabezpečení, tak tam lidé ty stotisíce asi dávat nebudou.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    TMA: já mám s mBank negativních zkušeností asi nejvíc ze všech, ale já tam pracuju a pro nyx dělám takový helpdesk, takže to se asi nedá brát tak úplně doslova ;)

pominu-li horší kurz při platbách mimo CZK/EUR, tak všechny nuly platí - a dá se mít účet několik měsíců bez placení jakéhokoliv poplatku. ale pokud nechceš on-line bankovnictví (a to ještě kvůli bezpečnosti), tak mBank nemohu doporučit.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    TMA: pokud jde o poplatky tak zkusenosti mam jen pozitivni, pokud jde o funkcnost a dalsi pro nekoho nepodstatne drobnosti tak je negativnich zkusenosti plne forum viz http://www.mbank.cz/forum/index.html :-)
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    TMA: ja jsem komentovala jen tu nemoznost ukladani penez na ucet. Pokud nechces pouzivat IB, mbank pro tebe neni vhodna, to souhlasim.
    TMA
    TMA --- ---
    XMARGE: Tenhle postup je v rozporu s "internet banking nechci". Sazka neni banka, cili to internetove udelatko pro prevod do mBank sice neni formalne internetbanking, ale stejne.

Internetove bankovnictvi nechci z toho duvodu, ze neposkytuje dostatecnou ochranu... Neni u nich zadny vyberni listek, ze ktereho by se nechaly sejmout otisky prstu.

Asi ale nakonec podlehnu pozadavkum moderni doby. Mate nekdo s mBank taky negativni zkusenosti?
    DEMONOFANARCHY
    DEMONOFANARCHY --- ---
    MUZA: no sak ja nic nerikam...

Pokud se chce do budoucna se vyhnotu necemu takovemu tak ma dve moznosti bud nebude sporit kazdou korunu a pak tady nebude brecet ze ji strhli moc a koupi si pojistku a nebo si k uctu necha dat ne-embos kartu...
    MUZA
    MUZA --- ---
    DEMONOFANARCHY: u kb si kartu musis (muzes) taky pojistit... rocne necele 300,-, ale nejenze neplatis nic za zablokovani, mas taky pojstenou ztratu do naky vyse + ti zaplati vyholy za taktez ukradene doklady a klice od bytu pro celou rodinu...
    DEMONOFANARCHY
    DEMONOFANARCHY --- ---
    YAMANGO:
    To je tak kdyz je nekdo nepoucitelnej a nekoupi si pojisteni karty , ktery by te urcite nezrujnovalo. V jine bance to nebude ani o chlup jine to te muzu uklidnit. Max muzes jit k mbank nebo komerce nebo podobne bance kde ti misto kvalitni karty daji obyc neembos ne chip kartu u ktere zablokovani nic banku nic nestoji takze ti to napalej max oni za par stovek.

Mela jsi mit todle :

http://www.csob.cz/bankcz/cz/Lide/Pojisteni/Pojisteni-ztraty-platebni-karty.htm
    LAMICZKA
    LAMICZKA --- ---
    mBank
    YAMANGO
    YAMANGO --- ---
    dneska jsem potrebovala kvuli ztrate zablokovat embosovanou kartu ke studentskemu uctu CSOB a stahli me za to o dva tisice (!!!).
    mate proto, prosim, tip na nejakou banku, ktera je vyhodna pro studenty, dobre se s ni pracuje online a neni to CSOB, KB ci CS? dik fik
    LEFTY
    LEFTY --- ---
    Jak je to s ověřováním podezřelých kartových plateb (dejme tomu, že někdo na čílso mé kreditky kupuje dvě auta) - dělá to banka, nebo VISA/MC (a pak to předá bance, která vás kontaktuje)?
    Díky.
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    TMA: vkladat na ucet mbank lze velmi jednoduse pres terminaly sazky. Jen si u nich musis taky zridit ucet a z nej poslat na mbankovy, ale ten je taky zadarmo.
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    tak uz uplynul rok a pul od doby, kdy jsem si na benzince koupil cigara a platil kartou, protoze jsem nemel dostatek ceskych korun... a dosud mi nikdo nic nestrhnul. cekal jsem, ze pockaji az takovych mikroplateb probehne vic anebo to strhnou v nejaky deadline, ale dosud NIC. ciste ze zvedavosti, jak dlouho mohou jeste cekat nez se to nejak "promlci"?
    TMA
    TMA --- ---
    Kdyz uz jsem mluvil o tom uctu, existuje nejaky, ktery by me nesedrel az na kost? Co potrebuju je vklad a vyber v hotovosti, obcas jednorazovy prikaz k uhrade.

Platebni karty, internet banking, telefoniho bankere, kontokorent a podobne zbytecnosti nechci.

DEMONOFANARCHY: Tam je to velmi slozite s hotovosti. Vklad v hotovosti je temer neuskutecnitelny, pokud si dobre vzpominam.
    DEMONOFANARCHY
    DEMONOFANARCHY --- ---
    TMA: v tom pripade mbank a pohoda ne?
    TMA
    TMA --- ---
    NAVARA: Bez uctu je to spatne. Vsude se na me divaji ne-li skrz prsty, tak jako na exoticke zviratko.

Holt kdyz ma clovek pocitat kazdou korunku, tak nesmi dat bance volnou ruku. Vyplata prijde, clovek si vybere hotovost, zanadava si na poplatek za vedeni uctu, za prichozi platbu, za ucetni polozku, za vyber v hotovosti. A pak uz operuje jako exoticke zviratko bez uctu.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    NOSPAM: Dnes to mas bez uctu velmi spatne (byt vim, ze par jednotlivcu to zkousi a zrejme jim to funguje) a mbank je tu kratkou chvili (zatimco ma studentska leta... :).
    Neboj se, ze bych si to tehda nepocital - vedel jsem o vsech poplatcich i o bezne dobe jejich uctovani, proto mne prave dost vytocilo, kdyz jsem videl, ze je ebanka pozdrzela az po nejake jine platbe.
    NOSPAM
    NOSPAM --- ---
    NAVARA: takovy lidi nepotrebuji bankovni konto.. ackoliv.. je fakt ze dneska uz vetsina spolecnosti nerada dava vejplatu cash :-)))
    Na druhou stranu pro takove lidi je fakt njvhodnejsim resenim mBank..
    Ovsem taky by si takovi lide meli lepe ohlidat kolik maji skutecne v bance a kolik potrebuji atd..
    Cim mene mas tim lepe bys mel pocitat.. aspon ja kdyz sem mel kulovy sem si setsakra daval bacha za co a kde a jak platim..
    A mel sem to kurva dobre spocitany abych mel jistotu ze budu mit aspon co zrat do dalsi vejplaty..
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    MRTVY_KENNY: To neni debetni urok (ten se pocita zvlast), ale pausalni platba za vlez do nepovoleneho debetu.

Oblibena praxe ebanky z dob mych studentskych let, kdy poplatky v pripade nizkeho zustatku na ucte zdrzovala a zauctovala je az po nejake jine platbe, ktera byla "akorat" vsechny pekne najednou, aby ucet dostala pod nulu. Delo se tak pouze v pripade nizsiho stavu a vice poplatku, nebylo to jednou - zadna nahoda. Ta jina platba by samozrejme neprosla, kdyby byly poplatky uctovany v obvyklych dnech.

NELDE: Jako student bez pravidelnych prijmu velmi snadno :) A nejem mezi studenty mas skupiny na dolni hranici prijmu, pocitajici kazdou korunu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam