• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    Vaše zkušenosti s českými bankami. V čem jste spokojeni, v čem ne. Zajímá vás, jak funguje banka uvnitř?

[ mBank ] - klub spravovaný ADAMMem, kde lze získat odpovědi na dění uvnitř této banky
    rozbalit záhlaví
    NELDE
    NELDE --- ---
    XMARGE: Jedna rada - užij ten druhý eMax pro velmi bezpečné internetové platby, jak tu kdysi popisoval ADAMM. Nech si na něj vystavit kartu s nulovými limity. Pro platbu vždy převedeš peníze na účet, navýšíš limity a po provedení platby je zase snížíš.
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    Mam fungujici eMax. Vcera jsem zadala o mKonto + kartu a omylem jsem zazadala o novy eMax. Vse se okamzite zprovoznilo a ja mam ted dva eMaxy a mKonto. Co s tim? Mam to resit (a lze to prostrednictvim netu)? Staci mi jeden eMax, nepotrebuju dva..
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    TANTRICK: na platební styk se Slovenskem opět doporučím Fio :-)
    LAMICZKA
    LAMICZKA --- ---
    a proč by ne ? je to zahraniční platba .. mrkni se do ceníku ČSOB ..
    TANTRICK
    TANTRICK --- ---
    Platba 1000 Kč z ČSOB do slovenské banky za poplatek 250 Kč při uvedení IBAN i SWIFT to je normální?
    TANTRICK
    TANTRICK --- ---
    ADAMM: díky, to chápu. Pod větou "nelze jej využívat jako běžný podnikatelský účet." jenom cítím, že bude mít nějaké omezení, ale není uvedeno jaké. Ale asi se zeptám rovnou příslušné referentky, s kterou to řeším, že.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    TANTRICK: jsou mTransfer Standard - to je ten "hloupý", bez on-line notifikací. k tomu není nic speciálního potřeba, aktivuješ si ho sám přes IB, platíš 50 Kč / měsíčně a jinak nic.

a pak je mTransfer PRO, kde jsou podmínky stanovené individuálně. pro jeho obsluhu existuje speciální typ konta "mBUSINESS KONTO se službou mTransfer". rozdíly mezi konty jsou dobře vidět v sazebníku.
    TANTRICK
    TANTRICK --- ---
    NYX: aha. dik. tak ty budou tak malý, že to nemá pro mě cenu řešit :-)

ADAMM, ale zajímá mě, co znamená tahle věta dole v odstavci:

"mBUSINESS KONTO se službou mTransfer je pak speciálním technickým účtem, který slouží k obsluze mTransferu, nelze jej využívat jako běžný podnikatelský účet."

na stránce:
    http://mbank.cz/mbusiness/mtransfer.html

Co se myslí tím, že "nelze využívat jako běžný podnikatelský účet?"

To musim mít dvě mBusiness konta, když chci mít podnikatelský účet a zároveň používat mTransfer?
    LAMICZKA
    LAMICZKA --- ---
    EZOP: to samé chtějí u RB za blokaci karty .. naštěstí se našla .. u mBank jsem si blokla zdarma kartu a do cca týdne jsem měla novou :)
    EZOP
    EZOP --- ---
    HARALD: :-) v tomhle ohledu jsem lama.
    NYX
    NYX --- ---
    TANTRICK: uroky
    TANTRICK
    TANTRICK --- ---
    ADAMM: co znamená přesně tahle tvoje věta?

"normální účet máš zdaněn srážkovou daní 15%, podnikatelský nikoliv, ten si daníš sám v rámci daňového přiznání."

Co máš na mysli, co konkrétního se zdaňuje?
    HARALD
    HARALD --- ---
    EZOP: nebyla to takhle společnost vydávající a spravující karty? :-) ono udělat si clearingové centrum zase taková sranda není, ale jestli vidíš na poměrně hodněobsazeném trhu díru, tak hurá do toho :-)
    EZOP
    EZOP --- ---
    ADAMM: Jojo přesně tohle mi řekli. Pojistěte si kartu již od 20 kč měsíčně (nevim kolik mi ríkala) a pojišťovna Vám zaplatí půlku. Nakonec se mě ptá jestli nemám zájem o express půjčku.

NAVARA: Když jsem tam večer volal, tak to nebylo přímo na GE ale asi nějáká společnost pro blokování karet. Sakra jestli je to takhle tak to sem si měl založit společnost na blokování karet a od každýho joudy jako sem já si vybrat 2tácy.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    EZOP: to te okrade Visa za okamzite zastaveni transakci s kartou, ne?

NELDE, ADAMM, hofyland: ok, ma to sva pro.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    EZOP: a řekli ti: "Vaše blbost, měl jste si ji pojistit." ne?
    EZOP
    EZOP --- ---
    Za blokaci karty u GE money bank po mě chtěli 2000 !!!! To mi příjde trochu přehnaný. Pak mi příjde že místo zloděje, kterej mě okradl, mě pak ještě okrade banka.
    NELDE
    NELDE --- ---
    NAVARA: Pro platby ano. Také si můžeš vyplatit zálohu v hotovosti a tu si dát na soukromý účet a pak ji vrátit (a úroky si nechat). Ale jak oddělíš poplatky a úroky? Podle mě nijak - budou to tvoje výdaje a přijmy. Furt je tvůj osobní účet.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    normální účet máš zdaněn srážkovou daní 15%, podnikatelský nikoliv, ten si daníš sám v rámci daňového přiznání.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    NELDE: klidne muzes pouzivat jeden ucet jako soukromy i podnikatelsky, pokud dokazes pri kontrole FU vysvetlit jednoznacny zpusob identifikace firemnich plateb - napr. VS.
    NELDE
    NELDE --- ---
    ADAMM: A nebude náhodou velmi brzo na normálním eMaxu také 3%? Tím by se to vysvětlovalo.
    NAVARA: Možná ne. Teoretický nemusíš mít žádný účet. Ale neměl bys mít firemní peníze na soukromém účtu. Takže těch 3,3% na soukromém eMaxu nemůžeš přiznat a tedy použít jinak než jako černý fond.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam