• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    VANEK
    VANEK --- ---
    ADAMM: A co vlastně s těmi přebytečnými děláte (když je takhle lákáte)? Potažmo dělají - může mi odpovědět kdokoli, kdo ví o bankovnictví víc než já; wholesalují jinam za http://www.cnb.cz/cs/financni_trhy/penezni_trh/pribor/denni.jsp ?
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    repaste z webu:

Zvýšení úrokové sazby na eMAXu
    03.11.2008

Vážení Klienti,
    rádi bychom Vás informovali o zvýšení úrokové sazby na spořícím účtu eMAX na 3,5 % p.a. mBank zároveň zvyšuje variabilní a fixní úrokové sazby u mHypotéky. Reagujeme tak na zvyšující cenu peněz na mezibankovním trhu. Slibovali jsme, že se budeme na spořícím účtu snažit mít vždy co nejvýhodnější sazbu pro vás, naše Klienty a proto na rozdíl od mnoha jiných nezvyšujeme pouze úroky u hypoték, ale i na eMAXu. mBank má v současné době až sedmkrát více vkladů než úvěrů, ale rádi jich budeme mít ještě více!
    LAMICZKA
    LAMICZKA --- ---
    TANTRICK: myslím, že 7500
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    TANTRICK: 3210 anebo Landesbank Baden-Württemberg :o)
    TANTRICK
    TANTRICK --- ---
    LAMICZKA: fuj. to je banka která má v názvu československá.

NAVARA: nebylo to do slovenské ČSOB.

LAMICZKA: díky, je to jasné. Slovenská ČSOB má taky kód 0300 ? na stránkách csob.sk sem to nenašel fuck!

Cool marketingový tah by bylo pojmenovat banku jen tím kodém třeba 3210 (třicet dva deset) a vysrat se na nějakej název :-)
    ROMANET
    ROMANET --- ---
    ad platba

já posílal ze své zélandské banky peníze do čsob. v zélandské bance se mnou úřednice vyplnila formulář, všechno to sepsala a bla bla a poslalo se to.

zélandská banka mi strhla cca 350 kč.
    čsob za přijetí platby pak tuším 800
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    Tantrick: urcite to normalni neni - pouzival jsem CSOB prave kvuli transferu penez slovakovi, co mel ucet v CSOB SK a odehralo se to za poplatek vkladu cizi osoby pres prepazku (50,- tusim) - ale take to bylo par let dozadu.
    LAMICZKA
    LAMICZKA --- ---
    NELDE: na té kartě ani nemusíš limity měnit .. když tam v podstatě žádné peníze mít nebudeš ..
    NELDE
    NELDE --- ---
    XMARGE: Jedna rada - užij ten druhý eMax pro velmi bezpečné internetové platby, jak tu kdysi popisoval ADAMM. Nech si na něj vystavit kartu s nulovými limity. Pro platbu vždy převedeš peníze na účet, navýšíš limity a po provedení platby je zase snížíš.
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    Mam fungujici eMax. Vcera jsem zadala o mKonto + kartu a omylem jsem zazadala o novy eMax. Vse se okamzite zprovoznilo a ja mam ted dva eMaxy a mKonto. Co s tim? Mam to resit (a lze to prostrednictvim netu)? Staci mi jeden eMax, nepotrebuju dva..
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    TANTRICK: na platební styk se Slovenskem opět doporučím Fio :-)
    LAMICZKA
    LAMICZKA --- ---
    a proč by ne ? je to zahraniční platba .. mrkni se do ceníku ČSOB ..
    TANTRICK
    TANTRICK --- ---
    Platba 1000 Kč z ČSOB do slovenské banky za poplatek 250 Kč při uvedení IBAN i SWIFT to je normální?
    TANTRICK
    TANTRICK --- ---
    ADAMM: díky, to chápu. Pod větou "nelze jej využívat jako běžný podnikatelský účet." jenom cítím, že bude mít nějaké omezení, ale není uvedeno jaké. Ale asi se zeptám rovnou příslušné referentky, s kterou to řeším, že.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    TANTRICK: jsou mTransfer Standard - to je ten "hloupý", bez on-line notifikací. k tomu není nic speciálního potřeba, aktivuješ si ho sám přes IB, platíš 50 Kč / měsíčně a jinak nic.

a pak je mTransfer PRO, kde jsou podmínky stanovené individuálně. pro jeho obsluhu existuje speciální typ konta "mBUSINESS KONTO se službou mTransfer". rozdíly mezi konty jsou dobře vidět v sazebníku.
    TANTRICK
    TANTRICK --- ---
    NYX: aha. dik. tak ty budou tak malý, že to nemá pro mě cenu řešit :-)

ADAMM, ale zajímá mě, co znamená tahle věta dole v odstavci:

"mBUSINESS KONTO se službou mTransfer je pak speciálním technickým účtem, který slouží k obsluze mTransferu, nelze jej využívat jako běžný podnikatelský účet."

na stránce:
    http://mbank.cz/mbusiness/mtransfer.html

Co se myslí tím, že "nelze využívat jako běžný podnikatelský účet?"

To musim mít dvě mBusiness konta, když chci mít podnikatelský účet a zároveň používat mTransfer?
    LAMICZKA
    LAMICZKA --- ---
    EZOP: to samé chtějí u RB za blokaci karty .. naštěstí se našla .. u mBank jsem si blokla zdarma kartu a do cca týdne jsem měla novou :)
    EZOP
    EZOP --- ---
    HARALD: :-) v tomhle ohledu jsem lama.
    NYX
    NYX --- ---
    TANTRICK: uroky
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam