• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    Vaše zkušenosti s českými bankami. V čem jste spokojeni, v čem ne. Zajímá vás, jak funguje banka uvnitř?

[ mBank ] - klub spravovaný ADAMMem, kde lze získat odpovědi na dění uvnitř této banky
    rozbalit záhlaví
    NTR23
    NTR23 --- ---
    ADAMM: již se vrátily.
    jen mě zarazilo, že si to vzalo správný název účtu z neexistujícího čísla účtu

Stává se mi velmi často, že mi terminály nechtějí vzít kartu, není výjimkou že se chytne třeba až na 15 pokus a jen zdržuji u pokladny. Díval jsem se do žádostí, ale není tam volba o kartu k mKontu, jen o další eMax, případně kartu k němu.
    O novou kartu k mKontu musím požádat přes mLinku?
    Případně počkat už na tu chipovku? ta se bude taky objednávat telefonicky?
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    ADAMM: v mesicnim vypisu je zmineny novy sazebnik poplatku, je mozne zverejnit o co jde?
    NOSPAM
    NOSPAM --- ---
    ADAMM: Jak je to s kartama bez chipu? je mozne pozadat o zamenu za kartu s chipem?
    Protoze v nemecku s tim mam problem chci-li kupovat kuprikladu jizdenky tak uz jedou jen pres chip.. a dost nastve shanet v podvecer drobaky za 100€ nebo shanet bankomat..

PS: a uz jsem narazil i na obchod co neumel necipovane karty..
    SAMIEL
    SAMIEL --- ---
    ADAMM: OK, diky, pockam tedy se zakladanim uctu az na novy rok.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    NTR23: nejsou provázané. mělo by se to vrátit, jinak je třeba to reklamovat...

SAMIEL: já ji budu mít dřív. datum záleželo primárně na tom, kdy nám dojdou karty bez chipu. vzhledem k tomu, že za listopad došlo k poklesu (dnes jsem viděl měsíční data) ve vydávání karet, bude to přesně od 1.1.
    PINCHE_GRINGO
    PINCHE_GRINGO --- ---
    NINE_OF_NINE: V podstate kterakoliv banka umi vice men... Ja to teda v CR nevyuzivam, ale vim, ze sporka to umi urcite
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    NINE_OF_NINE: mival jsem ji prave kvuli temhle zalezitostem, kdy jsem na jednom uctu susnuil CZK/EUR/USD a nebyl nucen to prevadet
    NINE_OF_NINE
    NINE_OF_NINE --- ---
    NAVARA: takze spravna volba pro takovyto ucet bude asi ebanka co?:)
    NELDE
    NELDE --- ---
    SAMIEL: 31/12 v 16:00 bude vydána tisková zpráva ...
    NTR23
    NTR23 --- ---
    ADAMM: co když jsem omylem zadal číslo účtu pro převod ale místo 6210 (mBank) jsem dal 6200 (CommerzBank)

Chápu že je malá pravděpodobnost že bych se strefil do cizího účtu a peníze by tedy měly být vráceny.
    Ale podle výpisu je platba provedena a správně se tam identifikovalo jméno majitele účtu, které se nezadává, ale systém si ho bere automaticky. Ani odesílatel , ani příjemce ty peníze nemají. Jsou nějak provázány účty mateřské banky a dceřiné?
    SAMIEL
    SAMIEL --- ---
    ADAMM: je fakt, ze ta cipova karta mi docela chybi - kdyz rikas, ze to bude do konce roku, znamena to v prvni nebo druhe puli prosince?
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    NINE_OF_NINE: mbank umi jen CZK, vice men ala ebanka nehledej
    NINE_OF_NINE
    NINE_OF_NINE --- ---
    Ohledne firemniho uctu u mBank.Mozna jen neumim hledat na jejich webu, ale nenasel jsem zda je mozno mit konto jak v primarni menu CZK a jako druhou menu EUR?
    ATAN
    ATAN --- ---
    No a co mam udelat abych mel ten zaznam potrebny pro mPujcku? Ted mi nabizeli v CSOB kreditku, je to uverova historie?
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    BEEBOY: stacit by mel i ten studentsky uver.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    STEPNI_VLK: myslim, ze mforum je jeste porad relativne dost slusne, zvlaste v porovnani s prumernou diskusi na ceskem internetu... tech 'divnych' jedincu je relativne malo.

ze se nekteri diskuteri vybijeji pod clanky na jinych serverech (priznivci vs. odpurci), s tim ja uz moc udelat nemuzu. ja to nepisu a priznivce pod kontrolou nemam ;)

co se mPujcky tyce, ja ji za nepovedenou nepovazuji - vydelava nam nahodou velmi slusne. a stalo se toho docela dost - byly tam notifikacni sms a maily, predtim jeste inkaso, no a samozrejme ucty pro zivnostniky. do konce roku bude jeste kreditka, nastavovani vsech limitu (vcetne netovych) pres IB, chipova karta k mKontu.

kontokorent a zah. platby az 2009. vkladomaty tezko rict, podle me za dlouho.
    NELDE
    NELDE --- ---
    STEPNI_VLK: mBank by si měla přečíst hlavně závěr toho srovnání, aby viděla, co nemá proti konkurenci. Kontokorent, zahraniční platby, vkladomaty... Třeba i za poplatek.
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    STEPNI_VLK: To není výsadou jenom fóra mbank, ale snad všech fór na netu...
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    A ještě přidám něco málo z diskuse:

Datum: 21. 11. 9:10 Nepřečtený
    Vložil: Patrik Chrz
    Titulek: Doplnění (celé vlákno)
    Super článek, teď si snad i ti největší pesimisté přestanou stěžovat na to, že musí platit bance nehorázné poplatky.:
    Jen bych doplnil:
    FIO: vklad a výběr hotovosti na pobočce je sice možný, ale pokladní hodiny poboček jsou kratší než otvírací hodiny. Zpravidla jen do 16:00. Kdo tedy pracuje klasicky "od devíti do pěti" a nemá šanci dojít do pobočky v polední pauze má smůlu, pokud si nechce brát dovolenou.:
    mBank: zatím to sice oficiálně nepotvrdili, ale vypadá to, že úvěr (zatím) nemá šanci dostat nikdo, kdo nemá záznam v Registru.
    Vklad na účet je kromě oficiální možnosti (poštovní poukázkou) ještě různými "méně oficiálními" cestami - přes konta u Sazky, Fortuny (zde je povinnost minimální sázky ve výši 5 Kč na každý vklad) a Tipsportu, popř. založením týdenního termínovaného vkladu (např. u KB a ČS)
    Poštovní spořitelna: zahraniční platby sice umožňuje, ale kurzy ČSOB patří k těm nejhorším na trhu a i poplatky nejsou zrovna ideální. Ještě takový tip - k Poštovní spořitelně je možné převést i "klasické" konto od ČSOB se zachováním starého čísla. Není to úplně jednoduché (musí se plně "vypořádat" včetně odevzdání karty a splacení kontokorentu a nebude to zadarmo - pravděpodobně 200 Kč), ale jde to.:
    Pro zahraniční platby je pořád nejlepší používat devizové společnosti, odchozí platby od 100 Kč, příchozí i zdarma, kurzy cca o 50 haléřů na EUR lepší než u ČSOB.

A ještě něco pro Adamma. Mimochodem, to je teď normální, že pod každou diskusí je k nalezení nekonečný flame o tom, že mBank je banka pro socky vs. její úžasnost?

Datum: 22. 11. 22:07 Nový
    Vložil: Bohouš (neregistrovaný)
    Titulek: Re: Poštovka se rozjela. (celé vlákno)
    Já jsem sledoval mFórum od samého počátku, začátkem letošního roku to mělo ještě nějakou informační hodnotu, ale v současnosti je z fóra jen žumpa sprostých nadávek a urážek, výkřiky divných jedinců a zoufalé volání po rok slibovaných produktech. V podstatě od uvedení SIPA a nepovedené mPůjčky se za celý rok nic nestalo. Proto je sledování mFóra v současnosti naprostá ztráta času a nebo scéna , kde se nonstop ventiluje skupinka "divných" jedinců.

http://mbank.cz/forum/read.html?f=1&i=74293&t=74293& ;sr=dd&pn=1

http://mbank.cz/forum/read.html?f=1&i=76537&t=76 537&sr=dd&pn=1

Tak třeba toto tam zrovna nyní frčí.
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    Hodně dobré a podrobné srovnání "bezplatných" účtů (FIO, mBank, Poštovní spořitelna a UNIBON): Běžný účet zadarmo. Ano, pokud dodržíte pravidla hry.

Příjemně mě překvapila PS. Teď už jen zjistit, jestli na Postžiro zadarmo můžu přejít z klasického Postžira.
    BEEBOY
    BEEBOY --- ---
    Zdravim, mam dotaz ohledne mPujcky.

Cca pred 2 tydny jsem si precetl komplet forum na mBank, resp. vsechna temata ohledne mPujcky, takze jsem se dozvedel, jak to s mPujckou vlastne chodi a co me asi tak muze cekat, pokud o ni pozadam.

Potreboval bych prefinancovat a mam nasledujici dotazy:

1) Vyuzivam-li "kreditni kartu KB", pocita se do uverovych produktu, o nichz se vede zaznam v BRKI?
    1.1) Pokud ano, ale cerpani kreditky jeste nebylo splaceno, nicmene vsechny dosud vymerene splatky byly vcas zaplaceny, da se to povazovat za "pozitivni zaznam"?
    1.2) Pokud ano a cerpani kreditky bylo alespon jednou v minulosti splaceno, ale aktualne je cerpani nesplaceno, da se to povazovat za "pozitivni zaznam"?
    1.3) Pokud ano a cerpani kreditky bylo splaceno a aktualne z ni cerpano nic neni (tzn. bez dluhu), za jak dlouhou dobu od splaceni se "pozitivni zaznam" do BRKI dostane?

2) Vyuzivam-li studentsky uver G2 u KB a vsechny vymerene splatky byly vzdy (a po dlouhou dobu) korektne placeny, da se to povazovat za "pozitivni zaznam" v BRKI?

Je mi jasne, ze mi tady asi nikdo neda nejakou 100% a fundovanou odpoved, ale mozna nekdo muzete odhadvat ze zkusenosti jinych nebo z vlastniho pohledu na vec ci odhadu.

Diky moc
    MUNIN
    MUNIN --- ---
    EDASX: Soukromý šek s českým šekovníkem řada bank v USA odmítne vzít a ty, které jej vezmou, jej spolehlivě odmítnou kreditovat - tj. příjemce uvidí peníze až když se opravdu dokončí clearing - zpravidla 4 až 6 týdnů. Poplatky vlastní i korespondenčních bank nese příjemce, a to i když šek bouncne. Proto online obchodníci neamerické soukromé šeky většinou neberou.

Bankovní šek s US šekovníkem (umí to třeba ČSOB nebo KB) je řešením, ale na poplatcích vyjde dráž než převod.

ADAM
    ADAM --- ---
    paypay, posílá do usa šek za 15kč. rychlé, jednoduché, levné
    EDASX
    EDASX --- ---
    nejak mi nejde do hlavy, proc by soukromy sek mel bejt levnejsi a zaroven podporovat vsechny sluzby (cizi mena/cizi banka) - to by se vsichni vratili na stromy a zacli pouzivat tohle =))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam