• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    Vaše zkušenosti s českými bankami. V čem jste spokojeni, v čem ne. Zajímá vás, jak funguje banka uvnitř?

[ mBank ] - klub spravovaný ADAMMem, kde lze získat odpovědi na dění uvnitř této banky
    rozbalit záhlaví
    PINCHE_GRINGO
    PINCHE_GRINGO --- ---
    MARC: Odkdy se davaji porouchane veci na charitu?
    MARC
    MARC --- ---
    FIN: Ja bych to spis chapal tak, ze co cizinec hodi do kose nebo da na charitu, de cech reklamovat..
    FIN
    FIN --- ---
    ADAM: takže protože je tady mnohem větší množství reklamací, což znamená de facto prodej méně kvalitního zboží (že se pak musí tolik reklamovat), tak je zboží dražší??? co to je za zvrácenou logiku? a taky mě zaráží to "kvůli menší kvalitě mají často i vyšší cenu"... to je co? já jim na zboží nižší kvality, kvůli kterému musí mít vyšší cenu, zvysoka s**u. klidně si budu za nižší cenu kupovat zboží kvality pořádné, fakt...
    ADAM
    ADAM --- ---
    VANEK: dodavatelé z celého světa a dodávající do celého světa...
    VANEK
    VANEK --- ---
    ADAM: O těch reklamacích říkal kdo?
    ADAM
    ADAM --- ---
    nezapomeň na mnohem větší množství reklamací v čr oproti západním zemím. a taky na to, že místní prodejci nakupují daleko menší množství zboží, než například ti na polském trhu - a kvůli menší kvalitě mají často i vyšší cenu...
    byrkracie asi bude v evropě víceméně všude stejná, ale taky zboží dosti prodražuje (zejména vs. usa).
    VANEK
    VANEK --- ---
    NELDE: Dávám přednost počítat jen s těmi alternativami, pro které se najde aspoň jeden zastávající expert. (To mi připomíná, jak mi matka včera vážně líčila své investiční strategie...)

ADAMM: Já to věděl, parchanti.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    VANEK: většina lidí nechce, abych měl možnost vysvětlit jim, že jsou neplatiči :) (samozřejmě, je-li to ta varianta)...
    úvěr ze stavebka je k ničemu, protože v registru není jeho historie, jen údaj o poslední splátce. takže to imho pro většinu bank není směrodatné.
    PINCHE_GRINGO
    PINCHE_GRINGO --- ---
    NELDE: Rekl bych spis, ze je to tim, ze vetsina cechu se nedomluvi. Da se to videt na televizi, kde jsou v podstate uplne vsechny filmy nadabovane a lide si dokonce plati za programy s nadabovanymi filmy.
    NELDE
    NELDE --- ---
    FIN: Protože je český spotřebitel hloupý a není zvyklý ty ceny porovnávat. Taky jsme malý trh, kde je malá konkurence. Ten rozdíl v ceně jde do kapsy obchodníka (případně dovozce, ale to je také obchodník).
    Díky krizi by mohlo dojít k poklesu cen (ovšem inzerováno jako *slevy). Devalvací se to možná vrátí zpět.
    Tady pomůže přechod na euro - bude snadnější porovnávat ceny a hlavně se obchodníc nebudou moci vymlouvat na kurzové rozdíly. Proč ho asi "čeští" prodejci nechtějí!
    TANTRICK
    TANTRICK --- ---
    BLACKYT: investuj do nějakého perspektivního businessu někoho schopného.
    FIN
    FIN --- ---
    NELDE: zajímavé, vždycky mě zajímalo, proč je, kurnik, u nás spotřební zboží nižší kvality a přitom o tolik debilně dražěší než v západní evropě, že se, jak poučení vědí, vyplatí jezdit nakupovat například do drážďan nebo londýna... znamená to, že teď přijde krize, klesne a konečně to bude u nás levné nebo ještě zdraží a budou ještě dražší?
    NELDE
    NELDE --- ---
    VANEK: Oficiálně nikdo. To je riziková varianta, s kterou musíš v současné době počítat.
    Důvod je jednoduchý - většina zboží je z dovozu. Při devalvaci koruny z důvodu problémů s exportem (export za každou cenu), stoupne cenová hladina velmi rychle. Ty problémy s exportem už jsou. Zejména v automobilovém průmyslu. Prodejnost spotřební elektroniky a dalšího spotřebního zboží v západní evropě půjde také dolů - hned po vánocích. Tedy další pokles exportu.
    VANEK
    VANEK --- ---
    ADAMM: Formulace "je určena zejména pro žadatele, kteří ... v minulosti již využívali nějaký úvěrový produkt nabízený jiným bankovním domem" implikuje, že je i pro některé z prvožadatelů.

No, dík za poučení/připomenutí, co jsou banky za vykořisťovatelské parazity ;-) BTW, když mám (a řádně/předčasně splácím) úvěr ze stavebka, tak v registru jsem?

ADAMM: A nešlo by nabídnout jim, že když vám pošlou svolení, tak to vysvětlíš? Ani by se přece jejich osobní údaje nemusely zveřejňovat...

ADAMM: Dneska jsem čekal na pobočce zdravotní pojišťovny (evidentně měly hory lidí stejný nápad jako já, nechat si na poslední chvíli proplatit program rozšířené péče) a krátil si to zápisy v knize přání a stížností; ty byly srovnatelné.

NELDE: A těch >10% předvídá jako kdo?
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    NELDE: pokud by velká většina lidí své úspory v obraně před znehodnocením inflací utratila nebylo by si od koho půjčit :-) Byl by to jaksi konec bankovního trhu.
    NELDE
    NELDE --- ---
    BUNDA: Kdyby nebyl ta krize tak ano. Pokud ale dojde na rychle rostoucí inflaci, tak ta nízká likvidita je docela problém. Pamatuji dobu, kdy na jeden měsíc vyskočili termíňáky na 15%. Takže raději o procento méně a možnost kdykoli vyzvednout. Nejlepší obrana proti inflaci je ty peníze utratit a na zbytek si půjčit za pevnou sazbu.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    tak pro lidi který těch pár stovek tisíc budou držet tak jako tak celý rok či dva na Ing, eMaxu či Fiokontu může být MPÚ výhodnější. Každopádně likvidita zas mluví pro dříve zmíněné.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    NELDE: já bych se těch půlročních termíňáků úplně nebál. ale je pravda, že situace je nestandardní obecně, takže to může dopadnout vše jakkoliv :)

BLACKYT: info o eMAXu - http://www.mbank.cz/emax/
    (upozornění: nejsem nestranný, protože pro mBank pracuju, starám se o "online reprezentaci" a web.)
    NELDE
    NELDE --- ---
    ADAMM: Termínované vklady v dnešní době jsou docela slušné riziko! Roční inflace může být v příštím roce cokoli od -2% do 10%! I více.
    NELDE
    NELDE --- ---
    BLACKYT: eMax je srovnatelný produkt s ING kontem. Dostaneš ho spolu s mKontem a dalšími službami úplně zadarmo. Karta je výhodná, pokud chceš peníze v hotovosti rychle (což může nastat).

ING má i internetbanking.

Osobně ti doporučuji eMax, kvůli tomu IB a kartě - operativně můžeš ty peníze přesouvat, případně částečně utratit, když ti dojdou jiné. Navíc eMax připisuje úroky měsíčně (ING čtvrtletně) a zasílá elektronický výpis měsíčně (ING ročně). Aktuálně má eMax o půl procenta lepší úroky. Oboje půjde dolů, ale zhruba stejně.
    BLACKYT
    BLACKYT --- ---
    NELDE: ja sem v tom nevyznam vubec...proto se ptam tady... IB ma ING asi taky ne? o eMaxu sem nikde neslyšela zatim...a kartu k tomu zas tak uplne nepotřebuju...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam