• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    DAIIKA
    DAIIKA --- ---
    MISERY: bývá to zadáno např. jako podmínka čerpání, ale nebývá to zdaleka u všech smluv, proto píšu, že je dobré si projít detailně všechny podmínky smlouvy..
    MISERY
    MISERY --- ---
    DAIIKA: podivam se, ale nikdo nic takoveho nerikal...(i kdyz to samozrejme neznamena, ze to tam nemuze nejakym malickym fontem byt napsano, ja vim)
    Ale kdyz budu treba nezamestnana, tak mi tam nebude chodit 90% me puvodni mzdy ze...takze to si myslim, ze jako tezko muzou po nekom chtit....teda jestli jo, tak nevim...tak to je fakt zlodejina...
    DAIIKA
    DAIIKA --- ---
    MISERY: ve smlouvě může být jako podmínka zadána nutnost na běžný účet, ze kterého se platí hypotéka, posílat měsíčně určitou částku, nebo nejméně 90% tvé mzdy a pod....tím se zajistilo, že tam budou přicházet pravidelné platby a splátka bude uhrazena včas.

smlouvy o hypotečních úvěrech jsou velice individuální, doporučuju opravdu pečlivě projít....
    MISERY
    MISERY --- ---
    DAIIKA: aha...tak to je fakt hodne...to pockam ty 4 roky a pak se uvidi...co je to ta domicilace plateb?
    MISERY
    MISERY --- ---
    NELDE: jak to myslis "obcas (jednou za mesic) se podivat do KB"? Kdyz budu mit nakej ten jejich nejlevnejsi ucet, tak ten je bez e-bankingu...to jako myslis se jich tam chodit ptat? :D
    DAIIKA
    DAIIKA --- ---
    NELDE: doporučuji ale pečlivě prostudovat smlouvu k hypotečnímu uvěru, může tam jako podmínka být zadána domicilace plateb, pak se na účet musí přeposílat dohodnuté částky...nejen splátka...

mimořádné splacení mimo fixaci stojí 25% z jistiny, která zbývá zaplatit...
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    BUNDA: je to rozbité... aktuálně to řeším.
    NELDE
    NELDE --- ---
    MISERY: To je asi zbytečný - budeš totiž platit tolik, jako kdybys to u nich měla do konce doby fixace. Já bych přešel na mBank jako hlavní účet, nechal si vystavit karty apod. Převedl výplatu do mBank a zrušil všechny karty a trvalé příkazy a souhlasy s inkasem u KB. Prostě nechat tam jen hypotéku a všechno ostatní pryč. Pak si dej u mBank trvalý příkaz do KB na poslání té měsíční částky (je konstatní), pár dní před splatností. A stačí občas (jednou za měsíc) se podívat do KB, zda je všechno v pořádku. Dokonce bys mohla najít nějaký vhodný typ účtu, který je skoro zadarmo. Mě nabízela KB účet zadarmo, pokud budu mít aspoň nějakou výplatu. Hezké, ale proč bych to dělal, když u mBank to mám bez podmínek. Navíc to zadarmo nebylo úplně zadarmo, jen se to tak v marketingové presentaci tvářilo. Stejně jako když mi v ČS říkali, jak je výhodné platit já nevím kolik za to vyšší úročení, že se mi tím pokryjí všechny poplatky. Jářku to mám bez poplatku. Prostě banky vymýšlí vějičky, ale služby mizerné a drahé. To raději mizerné a zdarma.
    NELDE
    NELDE --- ---
    BUNDA: Jasně, ale pokud je ten poplatek nula, tak nemám problém s opakováním platby nebo akce.
    MISERY
    MISERY --- ---
    NELDE: ja mam u mBanky taky ucet, ale zatim je vedlejsi, mam ho jenom na takovy sporeni, kdyz si potrebuju ulejt prachy stranou...ale fakt to asi zmenim...
    Nevite nahodou, kolik si KB rika %, kdyz u nich splatite hypoteku jinak nez v ty mimoradny splatce? Urcite to budu mit napsany ve smlouve, ale nemam ji ted u sebe :)
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    NELDE: tak se jukni na mFórum a i tam najdeš případy kdy klient musel vyreklamovat neoprávněně naúčtovaný poplatek. Byť díky její bezpoplatkovitosti to není tak častý případ. Všude je to o lidech a kvalitách systému.
    NELDE
    NELDE --- ---
    MISERY: No jo, proto jsem u mBank, když ta udělá chybu a musí se opakovat transakce nebo máš kartu navíc, tak za to není žádný poplatek, protože není normálně! Prostě za kartu, kterou platíš v obchodě poplatek být nemá, mají ho od obchodníků v míře více než vrchovaté. Tak si říkám, že české banky asi splňují všech 7 hlavních hříchů.
    MISERY
    MISERY --- ---
    DAIIKA: Oki, jeste ted zavolam te bankovni poradkyni, se kterou jsem o tom mluvila vcera, posilala jsem ji nascanovanou tu smlouvu a predavaci protokol, takze se ji zeptam, co by s tim delala ona a podle toho se eventuelne obratim na toho reditele pobocky. Dekuji za radu :-)
    A doufam, ze to vyresej brzo, protoze tech sedm stovek mi docela chybi...
    DAIIKA
    DAIIKA --- ---
    MISERY: opravdu tady radím, detailně případ popsat a obrátit se na ředitele pobočky...
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    ADAMM: děje se aktuálně něco s mFórem? nemohu se dostat do všech kategorií stále mě to hází do nezařazených.
    MISERY
    MISERY --- ---
    DAIIKA: Ok dekuji...no a co v pripade, ze to treba ta slecna neudelala? Protoze prave v tom systemu ta karta zustala, ALE JA JI FAKT NEMAM! :(

A co se chyb tyce, tak jasne, vsichni delame chyby...ja kdyz udelam chybu, tak se netvarim jako mistr sveta, sklopim usi a omluvim se. Ale v KB nikoliv, tam udelaji chybu a zakaznik at si zaplati. Kdyz jsem si tam delala hypoteku, tak bankovni poradkyne spatne opsala nejake udaje z katastru nemovitosti a kdyz pak z katastru vratili navrh, ze je pry spatne a museli jsme ho tam podavat znova, coz stalo petikilo, tak myslite, ze to banka zaplatila? Ani omylem. My jsme sice udelali chybu, ale je to vase vec :(
    DAIIKA
    DAIIKA --- ---
    nechci se nikoho zastávat, bohužel i bankovní úřednící jsou jen lidi. vím, že občas děláme chyby, stejně jako je ve svých povoláních a životech děláte i vy.
    a pro všechny, kdo na pracovníky bank nadáváte bych chtěla jen na naši obranu říct, že bych vám přála si to na pár dnů zkusit....a věřte, že vím, o čem mluvím, dělám to už skoro 20 let.
    DAIIKA
    DAIIKA --- ---
    MISERY: předávací protokol se vyhotovuje v 1. vydání , podepisovat ho musí obě strany a předává se do evidence platebních karet, bez jejího podpisu by ho oddělení zpracování vůbec nemělopřevzít. pokud proběhla výměna embosované Pk za tzv. moji kartu a slečna neudělala výpověď původní karty, důsledně žádej o reklamaci a stěžuj si, doporučuju na ředitele příslušné pobočky, funguje to rychle.

skartace platebních karet převzatých od klientů probíhá protokolárně, zapisuje se do evidence a je k ní nutné přikládat kopie přestřižených karet, dřív se nesmí zlikvidovat. navíc je nutné kartu vypovědět i v systému, jinak bude po konci platnosti automaticky vydána znovu.
    MISERY
    MISERY --- ---
    NAVARA: Tak uvidime no...jestli se budou nejak hodne cukat, tak premigruju nekam jinam i s hypotekou :-/
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    MISERY: Jo, ale uz to ze mas ten predavaci protokol je aspon neco, s cim se muzes zacit hajit - sama od sebe zrejme nebudes mit vyplnene formulare KB...
    Ja jim predaval potvrzeni, ktere tvrdili ze nedostali, ackoli ho dostavali spolu s dalsim, ktere tam meli (ztratit vsechny papiry - no, dejme tomu - ale ztratit jejich cast?)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam