• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    SAKJA_PANDITA
    SAKJA_PANDITA --- ---
    Ahoj, chtěla bych se zeptat (pročítala jsem to tady zpětně a filtrovala, ale bylo toho tak moc a stejně jsem odpověď v podstatě nenalezla..).
    Potřebuju si zařídit účet co nejlevnější, mám to jen kvůli posílání výplaty a případnýmu vybírání. Něco jsem slyšela o mBank, že je to levný, ale zase jsou na našem trhu jen 2 roky.. anebo eBank.. nebo čsob nějakej studentdkej "tarif"..
    děkuju za odpověď, já se v těhle věcech vůbec nevyznám. prej jsem poslední pračlověk bez účtu:))
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    nicméně, každopádně platí: všem vám díky, pokud to nezapomenu za týden zkontrolovat, a pořád to nebude košer, tak mně dejte vědět.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    VANEK: není to část webu, kterou bych měl pod svou kontrolou - teď jsem se ptal a zjistím si, kde je chyba. buď u nich (Zieltraffic), nebo u našich správců serverů, kteří neaktualizovali. pamatuju si, že na banner s 3,5% jsem upozorňoval sám někdy cca před měsícem. mea culpa, že už jsem si to nezkontroloval.

MARC: tohle bych v zásadě podepsal. kdybych měl hodnotit firmy podle webových stránek jejich affiliate prodejců... tak nevím, k čemu bych došel, ale je to podle mého názoru nesmysl. ale VANEK je (no offence) známý extra-rýpal, tomu se moc lidí/firem/emzáků nezavděčí... ;-)
    VANEK
    VANEK --- ---
    MARC: Posuzovat dobře/špatně lze velmi snadno. Koupili to pro moje použití, ne aby nad tím onanoval vrcholný management.
    MARC
    MARC --- ---
    VANEK: Posuzovat dobre / spatne nelze, zvlaste kdyz nezname detaily SLA :-) Pochybuju, ze maj s dodavatelem webu sjednany pokuty za mrtve odkazy a nepresne zakulaceni boxu.
    VANEK
    VANEK --- ---
    NYX: Aha, Bannérova slepota - jsem si nevšim, že to se ještě dá prolézt. (To je bez JS zvláště vypečené.) No baže; src="http://cmsml.mbank.com.pl:8082ve_emax.gif" - že by pozůstatek toho nepovedeného URL rewritu?
    MARC
    MARC --- ---
    VANEK: Tezko rict, preci jenom kvalita v marketingovych systemech a core systemech je neco jineho. Vsechny tyto problemy jsou pro me asi 1000x mene podstatne nez nekolikadenni vypadek IB nekdy pred par mesici.
    NYX
    NYX --- ---
    VANEK: banner je tady - http://www.mbank.cz/nejlepsiucet/emax.html
    3.5% je taky tam, kdyz si das zalozku Karty

a koukam, ze tam je zase asi chybejici obrazek karty
    VANEK
    VANEK --- ---
    NYX: v textu http://www.mbank.cz/nejlepsiucet/accounts.html vidím 2.7 (ofkóz s kosmopolitní tečkou; zajímavé je, že jinde "1,5 milionu uživatelů" a "3,5 mil Kč"); že by to expres opravili? Banner mi to tam taky nikde nezobrazuje ani v Exploiteru.
    Co se týče chybějícího obrázku, žádná ztráta, beztak "Údaje jsou aktuální k 1. 11. 2007", zatímco na opravdovém sajtu 1. 2. - víš, jak dlouhé vedení musí ta "partnerská společnost" amortizovat?

MARC: To je otázka, jestli webová banka (která se navíc zaklíná "jsme pro každého") opravdu nějak zásadně sníží náklady, když koupí tytéž věcí udělané špatně místo podle zdravého rozumu.

Ale jo, je to dobré varování, že by mohli chtít stejně šetřit na ostrém systému, který bude ty peníze doopravdy spravovat; Němci jedni lowcostoví (mateřštinu mi prznící).
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    ADAMM: no hlavne ty zmeny by mel mit pod palcem nekdo, kdo bude rucit za funkcnost. tzn kdyz se po zmene zacnou posilat treba nesmyslna predcisli banky, nebo se vsem zakaznikum poslou prazdne vypisy z konta, tak proste odevzda vizitky a poleti, jinak to smrdi dalsima veselyma prihodama.
    TADEASB
    TADEASB --- ---
    Já radši ušetřím několik stovek za poplatky a překousnu nefunkční okaz kdesi, kde jsem nikdy nebyl :)
    MARC
    MARC --- ---
    A co je spatneho na tom snizit naklady za cenu omezeni marginalni casti uzivatelu? Chapu to u statni instituce, ale u soukrome je to vec obchodni strategie.
    IMHO u nizkonakladove banky je zrovna toto jedna z veci na ktere se da usetrit.
    NYX
    NYX --- ---
    ADAMM: imho treba to tlacitko [vice] nahore, na ktere se neda kliknout, chybejici obrazek v [Proc si vybrat mBank], texty presahujici z tech boxu (jak horizontalne, tak vertikalne), rozhozene zakulaceni rohu, lziva informace o urokove sazbe 3.5% ( jak v textu nabidky, tak v banneru http://www.mbank.cz/.templates/images/portals/banners/microsite-570x100.gif ) atd...

takova prezentace mozna cast lidi odradi :)
    VANEK
    VANEK --- ---
    ADAMM: Tak nějak, více viz experti na použitelnost. (mbank.cz není vaše doména?!)
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    VANEK: mě to jede a stránka vypadá docela normálně, prostě prodejní microsite? (i když to je partnerská společnost, není to naše a PPC je taky jejich)... a žádost vyplnit jde. takže nevím, nač narážíš - asi to u tebe vypadá nějak jinak?
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    SUCZKER: si nemysli - to už se stalo... výsledkem byl dokument o mnoha desítkách stran, z nichž tak čtvrtina bude implementovaná někdy v létě ;)
    SUCZKER
    SUCZKER --- ---
    ADAMM: Nějaký koumáky ohledně usability byste si na tu prezentacku i na bankovni system pustit mohli... ;)
    VANEK
    VANEK --- ---
    ADAMM: Jde zjevně o občanství.

Já bych zase nesvěřil žádné peníze firmě, která si dá do AdSensu reklamu na stránku vypadající jako http://www.mbank.cz/nejlepsiucet/ (Fakt je, že je to vzájemné - i když jsem zjistil, nač se má klikat, stejně to nešlo.)
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    ADAMM: Dyt je mas zavazany ! :)
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    EXX: jako zaměstnanec mBank a Polák bych k tomu řekl jen: lituju tě - a fakt jsem zvědavý, jestli bys mi to řekl do očí.

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam