• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    Vaše zkušenosti s českými bankami. V čem jste spokojeni, v čem ne. Zajímá vás, jak funguje banka uvnitř?

[ mBank ] - klub spravovaný ADAMMem, kde lze získat odpovědi na dění uvnitř této banky
    rozbalit záhlaví
    HARIBOKACHNA
    HARIBOKACHNA --- ---
    ADAMM: a co to je ekonto premium a extra a jake na to musim mit prijmy? jake jsou vyhody?
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    HARIBOKACHNA: mBank / FIO / RB (v případě, že máš dostatečné příjmy, aby ses kvalifikovala na eKONTO Premium nebo Extra).
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    SAKJA_PANDITA: ale i na úvodní stránce mKONTA je napsané: "tři výběry měsíčně z jakéhokoliv bankomatu zdarma" - snad to není tak nepochopitelné? :)
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    SAKJA_PANDITA: máme to napsané... třeba v FAQ je to ještě podrobněji rozepsané:

Ze kterých bankomatů mohu vybírat zdarma?

Tři výběry z bankomatu měsíčně zdarma – to platí u mKONTA bez ohledu na společnost provozující bankomat. mBank nemá vlastní síť bankomatů. Obdobně jsou všechny následující výběry během měsíce (a výběry kartou k eMAXu a mPŮJČCE) zpoplatněny částkou 19 Kč. Výběry z bankomatů v zahraničí jsou v případě mKONTA zdarma vždy. mBank dlouhodobě spolupracuje se sítí Euronet, ale poplatky jsou v současné době stejné.
    http://www.mbank.cz/pruvodce/faq/?category=51

Všechny = všechny, co akceptují karty VISA (v ČR vím o jediném bankomatu, který je nebere).
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    DEMONOFANARCHY: oficiálně nikoliv. fakticky velmi jednoduše: pokud máš nastaveno, že šablony se provádí pouze s potvrzením SMS, tak stačí dotyčnému dát svůj login a heslo - bez tvého telefonu stejně nic neudělá. ale je to o důvěře, kterou k dotyčnému máš.
    DEMONOFANARCHY
    DEMONOFANARCHY --- ---
    ADAMM: Je nejako mozne udelat druhy pritup k memu uctu, ale jenom jako visitora? To znamena ten durhy clovek by mohl do IB mohl by e podivat na pohyby na uctu atd ale nemohl by s tema penezma jakkoli disponovat?
    HARIBOKACHNA
    HARIBOKACHNA --- ---
    ja mam volksbank ... ale zaridila jsem ji jaksi bez rozmyslu a chtela bych neco vyhodnejsiho.. mate nejake rady? fakt jen zakl. ucet na vyplatu - nechci zadny moznosti pujcek atd. chozeni do - .... ani ne ibanking... navic co si myslite o volksbank
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    SAKJA_PANDITA: mbank nemá vlastní bankomaty, vybíráš vždy z cizích. 3x měsíčně zdarma, každý další výběr za 19 Kč.
    V ČSOB chtějí aktuální potvrzení o studiu, není to o tom, že do 26 let jsi automaticky student.
    SAKJA_PANDITA
    SAKJA_PANDITA --- ---
    AXTHEB: aháá dík.(nevim, proč to tam teda nemaj´někde viditelně napsaný u toho).
    ADAMM: tyjo to je dobrý:) tak mi ještě, prosím tě, pověz (já vim, že jsem jak opožděná, ale tyhle věci jdou fakt mimo mě, dík, že se mi nesmějete:), jestli můžu teda vybrat z jakýhokoli bankomatu, když budu mít kartu mBank. nebo jestli je to nějak omezený na určitý bankomaty s bohatější funkčností. meeerci
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    SAKJA_PANDITA: když si vybereš mBank, tak máš jako bonus "nyx helpdesk" - v mé osobě ;-)
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    SAKJA_PANDITA: Kazdej mesic zacinas znova 3x zdarma, do konce mesice platis za vybery, pak zase 3x zdarma...
    SAKJA_PANDITA
    SAKJA_PANDITA --- ---
    PINCHE_GRINGO: jo dík, ještě se tedy rozhodnu mezi tou mBankou a čsob. ještě jednu otázku bych měla: když tam mají napsáno, že 3krát výběr zdarma a další následně za 19,-, platí se pak každý výběr už těch 19Kč, nebo zas až ten čtvrtý výběr v řadě? bez rozdílu toho, zda je to jejich bankomat či cizí..
    http://www.mbank.cz/images/www/mkonto/cz-porovnani-bank2-02_2009.gif
    děkuju vám:)
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    VANEK: off the record: běžné to není a mělo by to vypadat jinak. ale zieltraffic spolupracuje dlouhodobě s mBank.pl, takže má "speciální" postavení... a já s tím neudělám nic.
    PINCHE_GRINGO
    PINCHE_GRINGO --- ---
    SAKJA_PANDITA: Doporucuju mBank, prijde mi, ze na tve potreby je idealni
    SAKJA_PANDITA
    SAKJA_PANDITA --- ---
    XMARGE: jasně, děkuju.. no teď momentálně student nejsem, ale od října zas budu.. mám ještě z té školy, ze které jsem odešla, potvrzení o studiu, což bych mohla použít, kdyby ho žádali, ale zase by to bylo dost nečestný:). jestli teda platí, že jsem student automaticky do 26 let, nebo jen po předložení průkaznýho potvrzení o studiu.. aby si to pak nějak nezjišťovali..:)
    VANEK
    VANEK --- ---
    MARC: Pokud nemají zajištěno, že na webu v průběhu jeho života nebudou lživé veřejné přísliby a vypadávat kusy obsahu (na http://www.mbank.cz/nejlepsiucet/mortgages.html je zas rozbité kódování), pak koupili špatnou SLA :-)

ADAMM: Aha, Online Marketing Agentur in München - to leccos vysvětluje. To je v bankovnictví běžné, že "webové stránky affiliate prodejců" jsou nerozlišitelné od oficiálních stránek prodávaného?
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    SAKJA_PANDITA: Jestli jsi student, tak klidně vol ČSOB - vedení účtu, výběry z jejich bankomatů, IB -- všechno zdarma. Když dostuduješ, tak do věku 28 let ti nechají vše zdarma, krom vedení - za to si účtujou 50 Kč měsíčně. Dokud mi nezačli tohle účtovat, byla jsem absolutně spokojená.
    Mbank je další možnost - všechno vyjmenované je zdrama a navíc bez vztahu na to, zda jsi student nebo ne - podmínky pro všechny stejný. Akorát je problém se zasíláním penež do zahraničí
    Pokud chceš účet jen na přijímání peněz a následný vybírání z bankomatu a jsi student , je jedno, k čemu se přikloníš.
    SAKJA_PANDITA
    SAKJA_PANDITA --- ---
    Ahoj, chtěla bych se zeptat (pročítala jsem to tady zpětně a filtrovala, ale bylo toho tak moc a stejně jsem odpověď v podstatě nenalezla..).
    Potřebuju si zařídit účet co nejlevnější, mám to jen kvůli posílání výplaty a případnýmu vybírání. Něco jsem slyšela o mBank, že je to levný, ale zase jsou na našem trhu jen 2 roky.. anebo eBank.. nebo čsob nějakej studentdkej "tarif"..
    děkuju za odpověď, já se v těhle věcech vůbec nevyznám. prej jsem poslední pračlověk bez účtu:))
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    nicméně, každopádně platí: všem vám díky, pokud to nezapomenu za týden zkontrolovat, a pořád to nebude košer, tak mně dejte vědět.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    VANEK: není to část webu, kterou bych měl pod svou kontrolou - teď jsem se ptal a zjistím si, kde je chyba. buď u nich (Zieltraffic), nebo u našich správců serverů, kteří neaktualizovali. pamatuju si, že na banner s 3,5% jsem upozorňoval sám někdy cca před měsícem. mea culpa, že už jsem si to nezkontroloval.

MARC: tohle bych v zásadě podepsal. kdybych měl hodnotit firmy podle webových stránek jejich affiliate prodejců... tak nevím, k čemu bych došel, ale je to podle mého názoru nesmysl. ale VANEK je (no offence) známý extra-rýpal, tomu se moc lidí/firem/emzáků nezavděčí... ;-)
    VANEK
    VANEK --- ---
    MARC: Posuzovat dobře/špatně lze velmi snadno. Koupili to pro moje použití, ne aby nad tím onanoval vrcholný management.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam