• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    Vaše zkušenosti s českými bankami. V čem jste spokojeni, v čem ne. Zajímá vás, jak funguje banka uvnitř?

[ mBank ] - klub spravovaný ADAMMem, kde lze získat odpovědi na dění uvnitř této banky
    rozbalit záhlaví
    PULKA
    PULKA --- ---
    KEEPER: Super, díky oběma za odpověď.
    KEEPER
    KEEPER --- ---
    PULKA: MB maji ucet v UniCredit Bank tady v CR, takze to neni problem.
    PULKA
    PULKA --- ---
    ADAMM: super, díky za odpověď, tohle mne potěšilo :)
    takže když dostanu na účet v moneybookers peníze ze zahraničí a budu je chtít poslat na svůj český účet u mBank, tak to bude šlapat? To je fajn.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    PULKA: moneybookers jedou primárně přes kartu - ale i při používání účtu jde použít mBank - o to právě jde, že oni dělají převody vždy v rámci státu a tím pádem to nemusí dělat jejich zákazník :)
    PULKA
    PULKA --- ---
    Mohli byste mi někdo poradit předem než to vyzkouším?
    Potřebuji si zařít účet na Moneybookers. A nepodařilo se mi to najít, s jakýma českýma bankama je to kompatibilní, předpokládám správně, že jenom s těmi které umožňují přijímat zahraniční platby anebo to má nějakou pobočku u nás takže je to jedno? Trochu zvláštní a možná hloupá otázka, ale hodilo by se mi to vědět. Reálně používám účet jenom u mBank, takže bych to v ideálním případě napsala na ní, pokud ne, musela bych to napsat na českou spořitelnu, což by mne moc netěšilo...
    PAVELK
    PAVELK --- ---
    Co je na delfinovi spatnyho? :-)
    Ja proti nemu teda nic nemam.
    LUCIANA
    LUCIANA --- ---
    DAIIKA: no však já jsem o tom věděla, jen sehnat to potvrzení o studiu nebylo úplně snadný...ale vypadá to, že všechno dobře dopadlo, mám zas studentskej účet a snad žádný poplatky za karty nebudou

GOR: v mBank mám taky účet, ale vzhledem k tomu, že potřebuju konťák a jim by to trvalo tak půl roku, než by mi ho dali, a taky kvůli té hnusné kartě s delfínem ho nepožívám
    VANEK
    VANEK --- ---
    Teď koukám, že v ebankingu Fio nějak nemůžu vytvořit šablonu. Že by to zrušili a spoléhali jen na možnst provést archivované příkazy znovu?
    ... Aha, tak ne, on k tomu slouží takový mrňavý nenápadný obrázek :-(
    MUNIN
    MUNIN --- ---
    ADAM: Optat se v bance :-))) Třeba v KB nebo UniCredit (a pro korp. klienty i v ČS) je půjčka v cizí měně standardní produkt.
    ADAM
    ADAM --- ---
    napadá někoho, jaká je nejjednodušší cesta pro český subjekt pro získání půjčky v USD? 
    DAIIKA
    DAIIKA --- ---
    KB několikrát své klienty , vlastnící účet G2 upozorňuje na to, že se blíží věková hranice,po které se provádí změna na kklasický účet /zpravidla perfektkonto/.v dokumentaci k účtům je zadána i povinnost dokládat potvrzení o studiu, a to buď ve 20. a 26. roce věku, nebo u starších typů každý školní rok. není ale problém účet aktualizovat a tak se zbavit povinnosti chodit tam s potvrzením každé prázdniny.

pokud jste ale u účtu G2 za 20,- Kč měsíčně měli vydanou embosovanou platební kartu a následně jste potvrzení nedodali, je vám účet změněn na klasický a karta zpoplatněna.

občas je dobré si přečíst poštu z banky, případně se tam zastavit a aktualizovat kontakty na mobil nebo na mail.
    GOR
    GOR --- ---
    LUCIANA: Ja v cervnu dostuduju a u mBank se tim pro me nic nezmeni...
    NELDE
    NELDE --- ---
    LUCIANA: Já bych teda šel jinam.
    LUCIANA
    LUCIANA --- ---
    OTAVA: no vzdyt jasný, hned jsem začala panikařit a běžela tam, tak snad to dobře dopadne a hned zítra mi to zas změní zpátky na studentskej a nebudou s tím žádný problémy
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    TRISSIE: Kazdopadne pokud vis ze ti neco konci urcite neni na skodu se v bance zastavit na kus reci a zjistit co se bude dit dal. Netvrdim ze banky jsou ztelesnenim filantropie, ale clovek se musi taky trosku starat sam o sebe a necekat ze se to vsechno nejak vyresi samo tak aby to odpovidalo jeho potrebam.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    OTAVA: tyhle věci nejsou ve smlouvě, ale v sazebníku, který banka pravidelně mění a tebe na jeho změnu maximálně, při dobré vůli upozorní na výpise.

třeba když jsem podepisovala studentskou smlouvu já, tak to bylo s IPB, produktové balíčky neexistovaly, a jaké podmínky mi dá o 9 let později ČSOB, tak na to bych byla potřebovala hodně dobrou křišťálovou kouli...
    LUCIANA
    LUCIANA --- ---
    tak samozřejmě, že jsem všechny detaily nestudovala a je dost dobře možný, že se to tam někde drobným písmem píše - trvalo mi sehnat potvrzení o studiu moc dlouho prostě, tak jsem to takhle projela, zkusím se s nima nějak domluvit a uvidim :(
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    LUCIANA:
    CASTER: Pokud to maji ve smlouve kterou jsi podepsal(a) tak je to tvoje chyba ze jsi se nezajimal(a) co se stane az ti skonci studentske vyhody. Pokud to tam nemaji, je to banda zmrdu a melo by to jit vyreklamovat.
    CASTER
    CASTER --- ---
    LUCIANA: pokud tohle nemaji v sazebniku (o cemz pochybuju) a nevarovali te predem pri prevadeni toho uctu tak si nemaj co uctovat, IMHO
    CASTER
    CASTER --- ---
    wtf, 900 za papir s cislem?
    LUCIANA
    LUCIANA --- ---
    vrrr komerčka! měla jsem studentskej účet a k tomu virtuální kartu a oni mi to převedli na dospěláckej, jenže na typ, u kterýho ta karta není a prý za ni mám doplatit 900 Kč, tak to se fakt pos...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam